| Petkaaa+8/05+12/08 | 76731 |
|
|
6.5.2011 21:16:29
Marky, tak si jedním mobilem zavolej na ten druhý
![]() ![]() ! |
| Mikk & 2 píďata | 69867 |
|
|
5.5.2011 21:19:12
Maargit tak to bude nějaká rybička
![]() to je samej tuňák čoveče![]() ![]() |
|
|
5.5.2011 21:11:38
Jinak kdybyste chtěli kuchtit
![]() Tak tu m§j opravený recept..na cheesecake je jich asi milion, takže jsem si ho uzpusobila sobě, jak mi to nejvíc chutná.. Takže těsto: 50g rozdrobených piškotů 150g hl. nebo pol. mouky ( já dělám z hladké, je to křekhčí ) 1 lžička prášku do pečiva 100g másla 50g cukru krupice 1 vejce a špetka soli Máslo musí být hodně povolené, aby se s ním dobře pracovala. Vše se spojí do těsta a nechá hodinu v lednici, může být klíďo i přes noc, nezkazí se. Pak se vyválí na tenkou placku dle formy ( dělám v klasické dortové kulaté ) a pořádně umačkám. Hodně propícháme vidličkou. Dám do trouby na 160 stupňu na cca 8min. až se jakoby zapeče, nemusí moc Náplň : 50g cukru krupice 3 žloutky Půl pytlíku vanilkového pudingu 250g ricotty 250g tvarohu Citronová kůra a šťáva z jednoho citronu Může být jen ricotta, ale samotný tvaroh nedoporučuju, to už pak není ončo Smíchat a nalít na předpečené těsto..opět se peče při 160 cca 35min, hlídat..jakmile nápň stuhne a jakoby se odlepuje od stěn, troubu vypnout otevřít a nechat koláč chladnout v troubě - pozvolna..cca hodinku, pak už se může vytáhnout a dozdobit co kdo má rád...karamel, čokoláda, já mám ráda s ovocem Jahody dělám tak, že si vezmu tři vrchovaté lžíce džemu + tři lžíce vody a nechám provařit, přidám jahody na čtvrtky, jen krátce prohřeju a poleju tím koláč... A sušenkové těsto : Sušenky jdou použít téměř všechny, chce to ozkusit co vám bude nejvíc chutnat, mě nejvíc chutnají Bebe máslové, ale jde to třeba s Essíček, Derby ( ale ty mi přijdou moc mastný ) Takže cca 200g sušenek - na drobky a 100g rozpuštěného másla, smíchat a upěchovat na dno formy...nemusí se předpíkat, strčí se to pak rovnou s nápní do trouby na těch 160 |
|
|
5.5.2011 20:49:36
takže miminko nemělo na bifťoura chuť ![]() ![]() Já bych si teda pořádnej flák masa dala..jen nejsou lidi..se mi nechce už nic kuchtit, a hlavně, maso v mrazáku, bych čekala do rána ![]() ![]() |
|
|
5.5.2011 20:19:20
Artep, je to ňamka, jen už skoro nic nezbylo, manža přišel a doslova to sežral, zbyly dva kousky, je to takovej po mým upravený recept...občas ho dělám s pečeným těstem někdy ze sušenkovýho, jak se mi s tím chce patlat
![]() ![]() ![]() |
| P/L | 81708 |
|
|
5.5.2011 19:48:06
hoj, hoj,
zobeme, zobeme, ale ja si vubec nedovedu predstavit, ze to nekdy vyjde, nejak jsem to odsunula do pryc... v zari jsme domluveni na IVF, mame penize na dva pokusy, stejne do ledna vic nestihneme, ale momentalne jsem vnitrne nastavena na to, ze jdu do prace... akorat nevim do jaky, protoze do ty puvodni asi ne MM ma porad dovolenou, takze super, dneska jsme dopo jeli na pidi - vyletik po okoli, po vyspani jsme se placatili na zahrade, nase pridrzly dite nas seznamuje se sousedama, tak jsme byli u dvou sousedu, super:) koncem mesice je zapis do MC, kde je skolicka den, dva v tydnu, tak ho pujdu zapsat, stoji to par drobnych Mikk, ten dortik zni uzasne, ja pachala vcera strudl a o vikendu se chystam na mrkvovy muffiny s nutelou, bude grilovacka, tak at zaplacneme taky sladkou diru jdeme koupat Aajo, tak kdy vyjukne beruska na svet??? |
|
|
5.5.2011 17:35:22
Tak bifťoura jo
![]() .. pošly kousek![]() ![]() Já dodělala Cheesecake s jahodovým přelivem a jahodama..mno čumím na to a odolávám to ochutnat ![]() ![]() |
|
|
5.5.2011 14:53:30
Čus bus holky,
Ájoo ahojík , tak co bříško?..už se to blíží viď ![]() ![]() Peti no právě, jsem s dětma fakt strašně ráda, baví mě to, ale nějak mi kornatí mozek a mé seběvědomí je na bodu mrazu , ale jinak pohoda, dělají mi radost ti moji lumpové![]() Habi, práce se najde ![]() a se zdravím to snad bude taky dobré, držím pěsti![]() ![]() ![]() Dodělala jsem cheesecake a nic se mi už nechce...musím ještě žehlit a nějak to tu pofackovat, v so přijedou obě ségry, tak ať je tu pořádek ![]() ![]() |
| Aaajo | 73160 |
|
|
5.5.2011 14:23:28
Ahoj berusky, prisla som Vas pozdravit a popriat vam krasny den
![]() ![]() |
| Petkaaa+8/05+12/08 | 76731 |
|
|
5.5.2011 14:11:54
Maargit, tak jsi vydržela v Praze a nebo už jsi u malé?
![]() Artep, to je fajn, že máš zákrok za sebou! A co ty? chystáš se do práce? co školka? Mikk, někdy je to náročné doma co? Já jsem taky na pochybách jestli ještě zvládnu pracovat a jestli vůbec všechno zvládnu ...Na mateřské se prostě strašně magoří . |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.