| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Amniocentéza

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 3583  [Dalších 3363 >>]
Katka kluci 10 a 14
  • 
27.4.2013 20:16:16
Já bych šla na amnio....ale jak už to psaly přede mnou, záleží, jak se stavíš k možnosti nechat si postižené dítě. Amnio jsem sama podstoupila.
lampetra 25845
27.4.2013 18:45:03
Řídila bych se tím, zda jsem v případě špatného výsledku AMC schopná jít na potrat ( rsp. jak to máme s manželem domluvené).
Také jsem prošla kolečkem AMC, genetický UTZ, konzultace..... přišlo mi, že na genetice moc nepracovali s faktorem "třeba to dobře dopadne...", což je pochopitelné, samozřejmě. Pozdní potrat je pro ně prostě východiskem nějakého postupu, jsou zvyklí posílat ženy na potrat i ve 24TT. Já bych to nedala, takže jsem byla rozhodnutá dítě donosit, konečné rozhodnutí nechali na genetice na nás. Za sebe, šla bych ještě jednou na UTZ, ve 22 tt. může všechno vypadat jinak a budete v klidu.
Illaaa+Petřík 74800
27.4.2013 18:42:44
Podle mě musíš´být o odběru plodovky přesvědčená. Mně vycházel hodně špatně kombinovaný test z krve 2:1 Edwards a na plodovku jsem šla až po vydupaném genetickém ultrazvuku, kde opravdu byly vidět drobné odchylky v mozečku a velikosti. Dr. je kapacita, tak jsem jí opravdu věřila a šla na odběr, kde mi potvrdili, že jde o triploidii, tzn. že děťátko mělo o celou řadu chromozomů navíc. kdyby to byl např. Down, tak vůbec nevím, jak bych to řešila dál, takhle bylo jasno. Ale když jsem otěhotněla za rok a půl, tak mě chtěli hnát na plodovku kvůli té minulé špatné genetice, ač jsem krevní testy i ultrazvuk měla v pořádku, ale tam jsem nešla, protože jsem věděla, že ten původní genetický problém byl náhodného charakteru.
Irinulka+S 8/07 + E 6/11+// 63736
27.4.2013 18:17:27
Ahojte, zapojuji se, ac s ditetem na kline, a nevim nakolik mne necha psat :D
Jsme ted po 3.tehotna, prislo to necekanne, a celkem rychle po porodu 2.ditete.
Vse bylo ok, NT vysly uplne nejlip jak mohly, tripple to samy... a pri velkem UTZ, na kterem jsem byla AZ ve 24tt (i kdyz jsem chtela jit driv,proste NEBYLA POTREBA, hranice je 24, tam mame volno, pujdete az ve 24.tt) nam nasli nepomer jakesi tekutiny, ktera je u mozecku, navic na jedne strane dost zvyseny. Hodnoty teda byly tesne nad hranici kdy se to neresi, ale doporucili mi AMC. (podotykam,ze zijeme v zahranici, AMC nas vysla na 1000e se vsim vsudy... - dobry business, co?)
Po AMC jsem se citila HROZNE, 1, cekani na vysledky - HRUZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2, reseni sama v sobe CO KDYBY VYSLY BLBE? Nechala bych si vzit postizene dite? Protoze u me by to uz znamenalo "potrat" nekdy ve 25-27tt.... !!!!!!!! Potrat?... nebudu rozebirat, co mi probihalo v hlave.... sama si to umis asi predstavit....
z toho vseho vysledek byl, ze jsem pocitovala nejake caste kotnrakce, a lehla jsem s lekama na 3dny do postele, nez se mi to zastavilo... proste stres. A dikybohu ze se to zastavilo!!!! A neporodila jsem predcasne!!!
Samozrejme, ze uleva po tom,co jsem dostala konecne finalni vysledky,ktere byly vsechny ok, byla neuveritelna... ale.... kdybyc byla pred timto rozhodnutim znovu, uz bych to neudelala. Ale spis duvodu,ze bych na potrat proste ve 3/3 tehotenstvi fakt nesla....a navic asi po zvazeni rizika, kdy vyslo vsechno ostatni ukazkove, jen ta tekutinka, ktera pry u chlapecku muze byt castejsi jev, ktere buylo fakt minimalni.....
Proto pokud jsi rozhodnuta,ze by sis postizene miminko nenechala, zajdi na AMC co nejdrive... :( neodkladala bych to :(
V druzich psotizeni se nevyznam, abych mohla radit, ale AMC taky neni zadna skvela zalezitost, ja pak citila brisko jako sutr, strasne tezky a orpavud jsem prolezena 2tydny, podle doporuceni dr. Nikam jsem nechodila. Na druhou stranu znam zensky,co po AMC sly do kancelare pracovat, nebo druhyden uz fungovaly uplen normalne (i kdyz to povazuji za velky risk a ja osobne bych to neudelala), proste se citily dobre a byla to pro ne pohoda jazz....
Nevim,jestli sjem ti moc pomohla, kazdopadne aspon jsem prispela dalsim pohledem tech,co maji amnio za sebou.....
za 9tydnu rodim, ted uz se zacinam bat porodu a mam radost,ze AMC je za mnou... kazdopadne rizik,co se muze u porodu a po porodu objevit.. je taky moc :(
omlouvam se za chyby,ale mala kaskaderka mi skace na kline.... :D
Anni&Annika 50178
27.4.2013 18:12:01
a co druhy velky ultrazvuk??? Me bylo teda v tehu o par let vic nez je tobe a tohle jsem prosla v nemecku. Nikdo me tam na gen. neposilal, prvni velky ultrazvuk byl ok., vcetne krve a vyhodoceni statistik. V cechach me ale donutila tripl a vyhrozovala mi po vysledkach DS a nutila me jit na amnio. No nesla jsem, ale zavolala jsem do nemecka.....muj nemecky lekar me uklidnil ze by melo byt vsechno vporadku a druhy velky ultrazvuk me uklidnil, vsechno bylo opravdu o.k /jeste mi vynadal, ze jsem se nechala premluvit na ten tripl/....mame zdravou holcicku. Takze za me....asi bych pockala bych do druheho ultrazvuku. Znam holcinu, co dlouho nemohla otehotnet a kdyz se konecne zadarilo, po amnio potratila. a nebo to cele prober se svym lekarem a pokud mu duverujes, udelej, co ti rekne.
Colombi 75159
27.4.2013 16:09:03
A kolik už máš dětí? Já mám třeba dvě děti. Kdybych čekala třetí a byla tam taková rizika, tak bych na AMC šla, protože vím, že v případě VVV bych šla na potrat. Nechtěla bych zničit rodinu tím, že bych se starala o těžce postižené dítě.
Pippi 108434
27.4.2013 15:28:29
taky si to myslím
bono 73031
27.4.2013 15:25:35
nezpochybňuju rizika amniocentézy. Jen nikdo neví, kolik těhotenství by bylo potraceno i bez ní. Takže se riziko špatně odhaduje
Janka007 67669
27.4.2013 15:18:09
Také mám v okolí holčinu, co byla na amc - jen díky špatným tripple testům - a týden na to porodila, chlapeček přežil, žije, ale není to dobré ... proto mám i takový strach ..
Shayla a 3 kluci 43054
27.4.2013 15:07:35
Ja si osobne myslim, ze to cislo je mnohem vyssi nez jedno procento.
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 3583  [Dalších 3363 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.