| Shayla a 3 kluci | 43054 |
|
|
27.4.2013 15:06:38
Mého manžela sestřenice porodila předčasně po amc, dítě později na následky různých komplikací souvisejících s nedonošeností zemřelo.
|
| Janka007 | 67669 |
|
|
27.4.2013 14:10:41
Pippi, tam jsme byli v pátek, právě nám tam rovnou naservírovali tu AMC, bylo mi to jasné, paní nám sice zodpověděla všechny dotazy, ale víceméně nebyl moc prostor pro diskuzi, vše směřovalo k tomu, že riziko = AMC a paní sama říkala, že to samozřejmě můžeme odmítnout ( manžel pak říkal, že měl pocit jakoby nám dávala něco najevo, mě to tak tedy nepřišlo), protože na mé dotazy odpovídala docela jasně s tím, že většinou tyto naše markery "něco" znamenají než aby neznamenaly nic ... rozhodně bych nikdy nepodstoupila amnio jen třeba kvůli špatným tripple testům nebo tak, my měli testy vlastně v pořádku, ale kvůli věku mě gyn. poslala na ten ultrazvuk na lepší pracoviště, kde toto zjistili - být mi o rok míň, žili bychom v možná bláhové nevědomosti , ale hlavně v klidu ...
|
| Pippi | 108434 |
|
|
27.4.2013 14:06:17
Janko, nevím, jestli jsi to tady už nepsala, ale na konzultaci s genetikem jsi už byla? Nám docela dost pomohla v rozhodování.
|
| Janka007 | 67669 |
|
|
27.4.2013 14:06:17
Sisan gratuluji a přeji zdravíčko Vám oběma a pohodový porod ! Už mě z toho sezení u PC bolí zadek
tak si to ted nechám všechno uležet pěkně na gauči ![]() |
| karma | 94498 |
|
27.4.2013 13:44:56
taky jsem původně rehabka
.A přesně uvažuju jako ty: s tím dmo např. Nebo mám postižené dítě díky odloučené placentě, zánětu blan, úrazu atd. Prostě člověk/zdravotnictví to nevychytá nikdy na 100%. Těch proměnných je tam nekonečně moc. Já osobně se v prvním těhu hrozně bála (protože jakoby vidím ty více patologické případy, vidím to, jaký je opravdu zázrak mít zdravé dítě-jakkoli to zní "klišoidně") a ted jsem prostě naprosto oddaná Osudu. Kostky jsou stejně vrženy, miminko je skoro hotové (jsem 27.týden), takže ho prostě přijmu takové, jaké je. Hlavně at je ono štastné. Třeba moje tchynka nebyla moc ráda, že jsem na amnio nešla (ačkoli teda nebyla tak netaktní, že by to příliš pitvala), ale já bych prostě už po tom 20.týdnu nemohla dítě zabít-a tak to já osobně vnímám. A moje kamarádka je ke všemu gynekolog, takže zase znám ty katastrofické scénáře po amnio. Osobně mám vůči miminu dost výčitky. neb jsem na počátku zažívala celkem nervově vypjaté situace-tak kvůli tomu. Ale k okolí mám svědomí čisté. Stejně kdyby něco nebylo ok, bude to víceméně mezi mnou a miminem, popř manželem a starší dcerou. Ale pokud bys cítila, že amnio je správné podstoupit, jdi. Fakt držím moc pěsti. Ony ty dnešní diagnostické možnosti jsou fajn, ale zase někdy je příliš možností k volbě na škodu, co? ![]() |
| Janka007 | 67669 |
|
|
27.4.2013 13:36:48
jojo, cysta sama o sobě větš. nic neznamená a mizí či zůstává bez následků ... ale jsou - li přidružené další markery, je to vykřičník, to bohužel u nás je .... ted o tom čtu , vlastně každý z našich jednotlivých soft markerů samotné o sobě nejsou nějakým velkým rizikem, ale každý z nich někdy bývá přítomen právě u M.Down. Riziko 1:119 je upravené po tom ultrazvuku, jinak po tripplech bylo 1:490.
Tak asi tak .... každou chvíli to cítím jinak, ted zase když jsem se dočetla toto, tak si říkám, že bychom tam jet měli, ještě zkusím zjistit, jestli by nešlo udělat ještě jeden UTZ, ale to nám asi moc nepomůže, myslím, že za týden, dva , se ten nález moc nezmění i kdyby se měl tendenci zlepšovat |
| bono | 73031 |
|
|
27.4.2013 13:12:07
jenže nikde není dáno, že tato čtyřicátnice by neměla problém s udržením i bez amniocentézy.
|
| bono | 73031 |
|
|
27.4.2013 13:06:48
ty soft markery ukazují všechny na trisomii? třeba na Downův syndrom?
Riziko postižení 1:119 ze kterého screeningu? Z toho prvotrimestrálního, nebo toho nešťastného tripplu? Já bych na to amnio šla. Jedno nepovedené amnio ze sta je spíš obecný průměr. Na vyšším pracovišti mají daleko lepší výsledky, komplikace po amniocentéze tvoří třeba jen půl procenta |
| mm |
| • |
27.4.2013 12:57:09
Pavlíno, osobně znám ženu, která porodila dva dny po AMC, měla štěstí, že ho dělali až ve 23tt (dodnes nechápu, proč), dítě to přežilo. Z mediálně známých osob jedna nedávno přišla o dítě v 6 měsíci, druhá rizikově leží, obě čtyřicátnice - můžeme se jen dohadovat, ale důsledek AMC se poměrně dost nabízí. On ten potrat nemusí přijít bezprostředně, někdy je to "jen" předčasný porod - se všemi důsledky pro extrémně nezralého novorozence. A do oficiálních statistik, které si vedou kliniky, se ti to můbec nemusí dostat.
|
| Pippi | 108434 |
|
|
27.4.2013 12:47:49
Janko, já bych počkala do velkého ultrazvuku. Mně u syna zjistili taky cystu chor. plexu, jednu, ale hrozně velikou. Jeden doktor "našel" něco i na ledvině. Posílali nás na amnio, ale odmítli jsme. Podezření bylo na Edwardse a já už cítila několik týdnů pohyby, stejně bych nedokázala dítě usmrtit. Za pár týdnů se ta cysta začala zmenšovat a na ledvině nic nebylo. Moc ti držím palce, sama jsem těhotná a dokážu se vcítit do tvé kůže.
![]() ![]() ![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.