| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Uplakané miminko

(?)
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 1506  [Dalších 1246 >>]
arsiela, 59672
27.2.2013 8:01:26
nezkusilas nosit v klubíčku?teda nevím jestli může kuli refluxu,ale u nás bylo jediné,kdy aspoň pár minut neřval.Jinak řval a řval,jo ještě neřval pokud sem ho dala do autosedačky(vajčka)a kolíbala,popřípadě vybrační lehátko od fisher,tak vydržel taky asi tak deset minut neječet.
Eržika. 36295
27.2.2013 7:54:21
Moje starší dítě řvalo do té doby, než se naučilo přesouvat samo, cca do 10 měsíců. Ječelo doma, v kočárku... Asi ji to nebavilo.

Vyrostl z ní vcelku běžný, neřvoucí puberťák. ~;)
Epepe 89236
27.2.2013 7:48:19
Mám to samé s mladším dítětem a vysvětluju si to tím, že:
- prořve i část noci, takže je pak přes den unavené. Když se podaří, že spí celou noc, celý den se pak směje.
- je to druhé dítě, takže se naučilo vynucovat si pozornost. Některé druhé děti se svou rolí smíří, jiné bojují o každou minutu s mámou navíc. Vlastně je mi to docela sympatické, kdyby to tak nervalo uši.

Pro pořádek dodám, že by to chtělo vyloučit případnou fyziologickou (neurologickou, zažívací) příčinu.
Bea111 57655
27.2.2013 7:30:14
Kukuřice zkus tu homeopatku, u dcery to na ledacos zbralo, já jsem se tam odhodlala až před druhým rokem a byla to chyba. Mohla jsem si ušetřit spoustu bezesných nocí. Nezabírá to 100% ale změna to je výrazná.
Kreaty 128225
27.2.2013 6:48:35
myslím, že Rodina je plná matek, kterým řvalo minimálně jedno z dětí non stop, a protože když dítě řve lze dělat pouze jedna činnost, sedět s dítětem v náručí a psát příspěvek je nás tady tolik, ono i od těch hodně emocionálně založených dětí je dobrý útěk k internetu, když nemůžeš utéci fyzicky
NovákováM 120401
27.2.2013 1:41:58
no introvertní být nakonec může (to zase vím já, jak ho znám už v tomhle věku). Ale navenek působí jako emotivní extrovert.

Ty máš mladšího, ale jak jsem psala, ten náš... to bylo od extrému k extrému.
Uklidníme zakladatelku, že přežít se to dá?
~x~
KoproFka 76193
27.2.2013 1:37:10
jo a taky všechno dělá na 120% - ať už řve, směje se, vzteká se, hraje si, běhá ... nic neodflákne.... tichý introvert? - to fakt nehrozí....
KoproFka 76193
27.2.2013 1:35:23
Obávám se, že je to povahou~d~ - synek (teď 7,5) se taky dost naplakal, špatně spal, jedl (to tedy doteď)... objektivně neměl žádný důvod k pláči - přebalený, nakrmený, opečkovávaný, do 2 let kojený...subjektivně řval pořád - z prvních 3 měsíců mám jen fotky, na kterých spí - pokud nespal, tak řval... Když byl větší tak se dost často zasekával, prostazoval svoji vůli (to tedy dělá doteď, ale už je s ním rozumná domluva a v podstatě je to pohodička)

U nás je jasné - že to bude cholerik po tatínkovi~d~ jednak to má v genech a jednak to každý den vidí...
jinak byl a je to přesně to, co popisuješ ty u svého prcka - šikovný a opravdu hodně chytrý kluk...

Zrovinka před týdnem jsme o tom debatovali s kolegou - má cca 3/4 roční dvojky - jednovaječné - jedna neustále naprdnutá a zamračená , druhá permanentně spokojená a usměvavá...~d~

MMCh - zrovinka nedávno jsem četla v jedné knížce o dětech, že malé cholerické dítě se pozná tak, že z radosti své nejbližší (rodiče) může plácat, nebo jinak extréměji než obvykle projevovat radost - jo, to u nás naprosto sedí!

Snažím se to tedy od malička usměrňovat (teď už samozřejmě nikoho neplácá!!!) ale neustále u něj pozoruji, že pokud má velikou radost, tak třeba přiběhne ke kamarádovi a silně ho obejme, nebo s ním začne třást a u toho se směje a povídá, jak je rád, že ho vidí.... Děti- kamarádi s tím problém nemají, ale já tu přemíru emocí a jejich ventilaci nevidím jako úplně přiměřenou - nehledě na to, že jsem se u jiného dítěte s tímto nesetkala~d~. Fakt je ale, že naši kamarádi z okolí jsou spíš holčičky a ty to mají jinak... Ve škole a školce má hodně kamarádů, ale tam s ním nejsem, takže netuším, jak tyto projevy probíhají "mezi chlapy"~3~
NovákováM 120401
27.2.2013 0:22:14
Popisuješ mou minulost a jedno z našich dvojčat?

Neměl reflux. Jenom prostě nechtěl spát (dodnes má menší potřebu spánku) a je samá emoce.
Po čase jsme říkali, že on buď řve, jakože pláče, ale dost nahlas, nebo se nahlas chechtá, neexistovalo nic mezi. Chtěl pořád všechno zkoumat, všude vidět, mám pocit, že jsme ho do 3 let pronosili (naštěstí celá rodina a v té době jsme bydleli s prarodiči a ještě tetou)....

Tohle se zklidnilo tak ve 3 letech, ale jinak je to emotiva celý život i v tomhle věku. Buď má náladu skvělou, nebo úplně blbou. Průměrnost neexistuje.

A jemu - dle mého - fyzická a psychická puberta teprve začíná, docela Kongo...
někdo tvrdí, že ve 14-ti je v plném proudu, nebo už by lehce mohla končit, omyl.

U něho prostě ne.

U miminka se to zvládá opravdu blbě, tam ti neporadím, až bude větší a bude chápat, dá se.
To se ozvi.

pomnenka
  • 
26.2.2013 23:57:29
Zlepší se to, vydrž!
Já jsem dcerku první 4 měsíce nosila nonstop na břiše, i jsem tak v sedě spala, jinak ona vřískala tak šíleně, že mi lidi říkali, že nikdy neslyšeli miminko takhle řvát, dětská doktorka. Pak se to postupně začalo lepšit... pomalu. Bylo to na zešílení. Ale je to pryč.
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 1506  [Dalších 1246 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.