| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 990] Názory 9911000 z 8637  [Dalších 7637 >>]
Xantipa. 34439
22.7.2013 11:04:35
A zeptala ses jí, jaký jiný řešení ji napadlo? Jak by to chtěla řešit?
adelaide k. 20327
22.7.2013 11:03:40
Jinak vši bych řešila asi jak píše ramer. Bu´dto bude držet nebo strojkem na trojku ~d~ "paninko, nemám tady jenom vás" :-)
adelaide k. 20327
22.7.2013 11:02:22
Vando, mám osmiletou aje to jak píšeš :-) drzá, vzteklá, "děsně vtipná" :-)

Řeším to podle momentální nálady (teď v těhotenství mám dost kráký doutnák), ale beru to pro sebe jakože s tím moc dělat nejde a musí se to vydržet (abych ji na fleku nerozmázla).
švejk 90771
22.7.2013 10:53:09
je to těžký věk...bude hůř
ke vším - nabídla bych jí strojek a ostříhat trojkou nebo prostě bude držet u vybírání hnid a u toho si třeba číst
Vanda.w 138093
22.7.2013 10:45:18
Mám téměř osmiletou dceru. Doted s ní nebyly skoro žádné výchovné potíže,ale dostala se asi do jakési předpuberty.... odmlouvá, vzteká se, uráží, hysterčí. A to často.

Příklad. Dcera chytla vši. Ošetřila jsem jí difusilem(na noc) Druhý den jsem jí potřebovala vybrat hnidy. Měla toho tam popravdě dost. Jezdí ted různě na prázdniny,tak to nemám moc pod kontrolou.
Co ta u toho začala dělat.... hysterák,jak vyšitý...fakt hrůza.~q~~o~

Tady se asi moc nedá nechat nést dítěti důsledky,jinak bude zavšivená celá rodina, budu neustále deratizovat dítě a byt, bude mě to stát spoustu úsilí a peněz.

Jak byste postupovali? Podotýkám,že nebyl čas na rozjímání,měla jsem na to jeden den, než odjela k babičce.
Grainne 67561
19.7.2013 7:56:03
adelaide, přesně o tom poměru píšu a to je velmi individuální u každého dítěte.

Sama píšeš, že u tebe převládla pozitiva odloučení. To je ale přesně to, co musí rodič vystihnout, aby dítě nepoškodil.
Stesk po blízkých osobách je přirozený, ale nesmí přesáhnout přiměřenou mez, ať už proto, že dítě je velmi citlivé, nebo proto, že se mu navíc ještě děje nějaké příkoří - viz ty nevhodně se chovající babičky a to spektrum pocitu příkoří může být velmi široké.
Potíž je, že je to pocit, iracionální, nepřenosný. To, co jedno dítě považuje za radostné dobrodružství, jiné může pociťovat úkorně, nebo dokonce jako ohrožující.

Za mně - je trochu divné probírat to tady s cizími lidmi a neprobrat to přímo s dítětem.
Klára
  • 
18.7.2013 20:30:09
Tohle si přesně myslím taky....telefonát je pro dítě možnost ty pocity stesku vypustit ven a pak jít zas v pohodě dál...
Juldafulda 60905
18.7.2013 13:52:02
Pokud bych měla u babiček "lítostivé" dítě, jakože to mladší je, tak zásadně volám nejdříve babičce, která mi řekne, jak se dítko má a jak se chová a poté bych chtěla k telefonu dotyčné dítě a byla připravená na to co bude následovat. Dokážu pochopit maminku, která má "lítostivé" dítko, které jí půlku dne propláče a a cukajíjí nervy při lítostivém telefonátu.

Ale sedmileté dítě by se mělo už trošičku osmělovat, na pláč a lítost má každý právo, at se vypláče, ale matka by měla být vždycky připravena na takový výstup a klidně dítěti vysvětlit, že ho chápe. Já osobně bych hlavně chtěla vědět u dítěte tohoto věku, zda babičku nezlobí atd. Na tábor se dětem přeci taky nevolá ne?

Taky jsem byla hodně lítostivé dítě a na školce v přírodě mi bylo vždycky dobře do té doby, než mi přišel dopis od mamky.....
Inka
  • 
18.7.2013 12:02:32
Tak to my měli taky 14 dní společně a týden každý zvlášť se svými kamarády, zbytek babičky pak tábor. Ale babička po dnech by mi asi neprošla, taky na to dala dovolenou a něco to stálo, takže jezdit tam po částech by asi nešlo.
Ananta 97295
18.7.2013 11:55:30
Jak můžeš srovnávat ječící dospělé klienty a dítě?

Něco jiného je, když má dítě hysterák v obchodě, protože mu nechceš něco koupit a něco jiného je, když brečí protože je mu smutno.
[<<Předchozích 990] Názory 9911000 z 8637  [Dalších 7637 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.