| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1000] Názory 10011010 z 8637  [Dalších 7627 >>]
Markéta s párkem
  • 
18.7.2013 11:12:06
Však jsem taky psala, že se to netýká situace, kdy se má dítě v podstatě dobře, ale když mu někdo zavolá, tak se rozlítostní. Mluvila jsem o situaci, kdy se přesvědčím, že ten pobyt dítěti fakt nesvědčí. (Např. když se mi dítě v 5 letech poprvé vrátilo z tábora, čekala jsem, jestli se na mě bude věšet, bude mi celý den za zadkem, bude se mnou chtít spát apod. A nic. Normálně jsme se uvítali, pak jsme si povídali, a pak si šlo samo hrát.)

Pokud dítě ten pobyt jinde opravdu špatně snáší a vyzkoušeny byly různé varianty - různé tábory, babičky, pobyt s kamarádem a jeho rodinou apod., tak to matce na zdraví taky nepřidá, protože celou dobu, co je dítě pryč se sama trápí.
Líza 17721
18.7.2013 11:02:34
Markéto, otázka je, zda by to bylo snesitelnější pro dopspělýho. Neměli bychom zapomínat, že dovoelná, aby k něčemu byla, musí nějakou dobu trvat - aby člověk vůbec stihnul vypnout. A je sice krásný, že dítě nebude fňukat do telefonu, ale pokud se kvůli nedostatku souvislýho odpočinku matka v půlce zimy začne zdravotně sypat, tak to asi nebylo to pravý ořechový.
Markéta s párkem
  • 
18.7.2013 10:37:09
A to bylo to "zlo"? A proč?
Markéta s párkem
  • 
18.7.2013 10:35:57
Já to chápu, ale když bych měla na výběr všichni spolu a pak se dítě někde trápí (jako fakt trápí, ne že si zabrečí, když mu zrovna zavolám) nebo spolu jen o víkendech a jinak odděleně, tak bych zvolila druhou variantu.
Markéta s párkem
  • 
18.7.2013 10:33:36
Máme to s dovolenou podobně.

Holt nejsme přes prázdniny s dětmi s manželem jen společně, ale také samostatně. Takže třeba dva týdny společně, po týdnu každý z nás sám a zbytek vykryjí tábory a babičky. U nás je to ovšem bez stýskání.

Zkusili jste to tak, že by dítě nebylo u babičky třeba týden v kuse, ale dvakrát po 3 dnech? Čili místo teď týden pracuju a ty jsi u babičky, pak jsme týden spolu, pracovat 3 dny + dva dny dovolená a druhý týden to samé? Třeba by to bylo pro dítě snesitelnější.
Markéta s párkem
  • 
18.7.2013 10:28:20
No ale to je potřeba vhodnou formou vyzvědět a ne hned startovat auto.

Navíc to, že je dítě doma bez babičky, nelze automaticky považovat za "zlou věc".
Inka
  • 
18.7.2013 10:22:47
I to je pravda, že je to přání rodičů, nechtěla bych kolik let jezdit na dovolenou bez manžela. Ale naše dítě bylo spokojený na dovolený s babičkama i na táboře.
Markéta s párkem
  • 
18.7.2013 10:20:30
Někdo psal, že dítě odjelo na měsíc do cizí země? ~d~

Vitaminy, ty všechno strašně překrucuješ (jako s těmi "žebrajícími" dětmi), furt ve všem vidíš jen ten nejhorší extrém a to ve mně vyvolává dojem, že sama žiješ zas v tom druhém extrému.
Xantipa. 34439
18.7.2013 10:14:19
Tak jestli třeba řádek neměl kilometr a dítě trpně čekalo, kdy se babička vrátí.~;)
Markéta s párkem
  • 
18.7.2013 10:13:45
To, co píšeš, je pravda jen na půl. Pokud budeš svým jednáním dávat dítěti najevo, že to, že musí být u babičky (ve školce, na táboře atd.), je strašné a smutné, tak máš pravdu, že většina dětí tvé vidění převezme.

Ale rozhodně se nedá říct, že pokud to budeš podávat pozitivně, že se tam každému dítěti bude líbit a nebude si stýskat.

Mám dvě děti, obě odjížděly na tábor spolu, takže mé chování bylo jednotné vůči oběma. A jedno odjíždělo s úsměvem, druhé začalo natahovat. Příčina je jen v rozdílné povaze dětí. Jedno je pozitivní kolektivista, druhé je cíťa, navíc mladší.
[<<Předchozích 1000] Názory 10011010 z 8637  [Dalších 7627 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.