| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1010] Názory 10111020 z 8637  [Dalších 7617 >>]
Xantipa. 34439
18.7.2013 10:13:30
Co je lepší? Lepší je být tam, kde se cítí spokojeně - a to se cítí třeba i s jedním rodičem. Děti vědí, proč to tak je a neřeší to - teď jezdí na výlety a podnikají lecos s tátou a jindy s mámou. Některé děti mají jen jednoho z rodičů a nikdo to neřeší. Děti pochopí, že když je nechci nechat doma samotné, musím to nějak udělat a že tohle je nejlepší řešení a myslím, že tohle řešení je lepší než nechat stýskací dítě 14 dní někde stýskat. A to, že chceš dovolenou společně, je dost často přání rodičů než dětí.
Inka
  • 
18.7.2013 10:10:37
A co se stalo tak hroznýho než okopalařádek?
Xantipa. 34439
18.7.2013 10:09:23
No to je taky otázka. Moje babička zas v době, kdy jsem tam jezdila jako malá holka, chodila do práce - měla na starost krávy. Jenže já nebyla stýskací a moc se mi líbilo se ráno vzbudit, v kredenci najít housku a něco na to, vzkaz - uvař si čaj a vždy poznámka - nechoď k ovcím /to kvůli beranovi/. Říkala mi to 1000x, viděla jsem, co umí a bála se ho, ale i tak to babička brala jako hlavní hrozbu. Směla jsem cokoli, zatopit, když jsem chtěla zkusit, jestli to už zvládnu, štípat dříví, dát vodu slepicím, nažnout srpem trávu a vhodit jim to. No a když se mi nic nechtělo, tak jsem se sebrala a šla za babičkou do kravína. A po cestě jsem častokrát potkala místní děti, tak jsem jen řekla, že jsem s nimi a po návratu k babičce jsem měla vzkaz - večeři máš v troubě, přijdu tehdy a tehdy.
A rozhodně jsem neměla pocit, že se o mně nestará. Ale v příspěvku bylo, že ty nebo kdo to tak cítil.
Eva + Klárka2/07 93216
18.7.2013 10:08:46
Vitaminy, takže ty jsi dala výpověď, aby ses mohla starat o děti, jo? A peníze na to starání bereš kde?
Inka
  • 
18.7.2013 10:06:42
Já myslím, že i pro děti je lepší strávit čas s oběma rodičema najednou. Ale když to nejde nedá se nic dělat.
Kreaty 128225
18.7.2013 10:00:42
Xantipo, babička šla jenom okopat jeden řádek na chmelnici a bylo vymalováno. Ne že by se o mě nestarala.
Xantipa. 34439
18.7.2013 10:00:15
No jo - chtít můžeš, ale když to nejde, tak co se dá dělat? U nás měly přednost děti - i když je zase fakt, že jsme neměli na vybranou. No a když je na vybranou, tak je to otázka priorit - to už si musí každý srovnat sám se sebou.
Kreaty 128225
18.7.2013 9:58:18
T no proto nepracuju a holt se starám o děti, když už jsme si je pořídili. ~d~
Inka
  • 
18.7.2013 9:56:22
My jsme ale chtěli rodinnou dovolenou, ne každý zvlášť, to tak týden, ale aspoň 14 dní všicni spolu.
Xantipa. 34439
18.7.2013 9:55:37
Naopak, ted kdyz uz nebreci, tak vi, jak se citi ty mensi deti a umi je uklidnit, povida si s nima, protoze si timhle vecernim steskem taky prosla - no ono to taky nemusí být přínosné.
Prošla jsem si taky šikanou od učitelky a umím pochopit děti, které prochází něčím podobným, ale tvrdím, že bych si tuto zkušenost ráda odpustila, když by to šlo. A nemůžu říct, že bych se cítila posílena, ač mě to nezabilo, ale spustilo to mechanismy, bez kterých by se mi zřejmě žilo lehčeji.
Takže bych se zas tak moc hrdě nebila do prsou, že Tvé dítě tím prošlo a zvládlo to.~;)
[<<Předchozích 1010] Názory 10111020 z 8637  [Dalších 7617 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.