Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Inka |
| • |
18.7.2013 9:54:50
To rozhodně, já vždycky do dopisů na tábor psala, co doma, co děláme a jak mu závidím, jak bych hned jela na tábor.
|
| Xantipa. | 34439 |
|
|
18.7.2013 9:53:05
No tak dokud byly děti malé, tak jsme s manželem měli dovolenou na střídačku - abychom se vystřídali a bylo o malý děti postaráno - tedy u nás to nebylo kvůli stýskání. Ale když to jde v případě, že babičky apod. nejsou, tak by to jistě šlo v případě zájmu vymyslet i tehdy, když dítě je stýskací a má z odloučení trauma.
|
| T |
| • |
18.7.2013 9:50:41
Takze to maji dat pracujici lidi se styskajicimi detmi v praci vypoved? Aby se diteti nestyskalo? Ja i manzel mame 4 tydny dovolene, z toho tyden povinne na vanoce, jeden si setrime na jarni prazdniny, takze na prazdniny dite proste nekam musime umistit (tabor, babicky). Ano, vecer se ji tam obcas styska a na tabore i u babicky si vecer pred spanim pobrecela - bez telefonovani. Pres den ale pohoda, libi se ji tam. Breci takhle vzdy vic mensich deti, beru to tak, ze to tak nektere citlivejsi deti maji. Jiste je, ze z toho vyrostou a nejakou ujmu jim to taky nezpusobi. Naopak, ted kdyz uz nebreci, tak vi, jak se citi ty mensi deti a umi je uklidnit, povida si s nima, protoze si timhle vecernim steskem taky prosla.
Sorry, ale moje dite neni na svete samo, aby se vsechno vzdy tocilo podle jeho prani. Holt se jako skolak musi naucit vyrovnavat i s nepohodlnejsimi situacemi. Byt tazatelkou, tak rozhodne nevolam vecer nebo rano. A celkove volani diteti omezim, dost mozna ho rozhovor s tebou vzdycky rozhodi. |
| adelaide k. | 20327 |
|
|
18.7.2013 9:34:43
Graine, ale mě bylo jinak fajn, netrápila jsem se celodenně, užívala jsem si s babičkama
Kdyby si mě máma pokaždé nechala doma, aby mi nebylo smutno, přišla bych o spoustu skvělých zážitků. Důležité je vystihnout ten poměr "cena/výkon" tak, aby pozitiva a zážitky převážily smutnění. |
| Grainne | 67561 |
|
|
18.7.2013 9:32:06
To je zase ovšem záležitost rodičů - vyhodnotit všechny aspekty výchovného počínání.
Někdy je to dokonce nutné i bez toho "respektování", protože dítě může být ohroženo. |
| Xantipa. | 34439 |
|
|
18.7.2013 9:29:30
No promiň - snad nedám svoje dítě k babičce, která celý dny courá a na dítě kašle - no to už ho můžu nechat rovnou doma a jít do práce.
|
| Markéta s párkem |
| • |
18.7.2013 9:28:22
Jenže ve většině případů ty emoce vyvolá právě telefonát a ne opačně, že dítě trpí a pak volá.
JInak mi přijde dobrý nápad, co tu zazněl - "trénovat" telefonování, tj. mluvit spolu po telefonu i v jiných situacích, kdy to není nutné. |
| Markéta s párkem |
| • |
18.7.2013 9:25:07
Já myslím, že hlavní problém je v tom, že jí voláš. Tím jí vytrhuješ z prostředí, v němž je a vyvoláváš v ní stesk. Je to stejné, jako když někdo píše dítěti na tábor "Ty můj broučku, mně se po tobě tolik stejská, taky se ti stejská? chtěla bych být s tebou, už se tě nemůžu dočkat." Takovej přístup do dítě vždycky rozesmutní, ač si jinak za celej den ani nevzpomene.
Já bych doporučila dát ji na tak dlouho, co myslíš, že snese, a nevolat. |
| Kreaty | 128225 |
|
|
18.7.2013 9:24:58
Monty, i u babičky se můžou dít zlé věci. Třeba tam babička není celý den. Vlastní zkušenost.
|
| Grainne | 67561 |
|
|
18.7.2013 9:20:09
Kudlo, to jsou ovšem výjimečné případy mimo obecné normy, pak rodičům nezbude, než se tomu přizpůsobit, nebo vystavit dítě nadměrnému stresu.
Na táborech, pokud se nejedná o zájmovou záležitost se známými lidmi i vedoucími já osobně tedy neshledávám nic moc atraktivního pro většinu dětí a rozhodně to nevidím jako vhodné pro mladší školní věk, u starších velmi individuálně a opatrně. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.