Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Kamisi | 129832 |
|
|
17.7.2013 19:49:22
No právě, ono když dítě někde zrovna nebrečí, ještě to neznamená, že se mu nestýská. Pocity se zesílí, když maminka zavolá, tak se rozbrečí až teď.
To ale zároveň neznamená, že je nutný dítě hned od babičky brát, ono mu tam může být dobře. Takže - dobrý je ho nechat se projevit, vybrečet a když se mu uleví, samo dítě si řekne, co chce, může se stát, že se mu uleví a řekne, že chce u babičky zůstat, nebo mu pak máma může říct, že je jí to líto, ale nemůže pro něj přijet hned, když to opravdu nejde. Je ale třeba dítě vnímat, naslouchat mu. Zavrhovat a nevšímat si pocitů dítěte, nebrat je vážně, znamená zadělávat mu na bloky do budoucna. Všechno, co dítě dělá nebo říká, má svůj důvod. |
| Ananta | 97295 |
|
|
17.7.2013 19:41:34
Jo, to je strašný, mě vždycky vyděsí, když někdo vychovává dítě podle nějaké šílené teorie z příručky. Já nečtu nic, rozhodla jsem se, že to číst nebudu.
|
| Dee Dee+2 kluci | 91465 |
|
17.7.2013 19:41:32
Když to je těžký.Některé úzkostivé a poněkud hysteričtější děti pláčou, protože opravdu cítí úzkost.I když teda v 7 mi letech je to trošku zvláštbí. Ale jsou takové děti a mají takové city.
Některé děti jsou ale jen "herečky". Sama bys měla dceru znát dobře a posoudit to. Já sama jsem občas takhle vydírala. Když jsem slyšela maminku, chtěla jsem aby všeho nechala a přijela. Pak jsem položila telefon a cítila se skvěle, bavila se u babičky, u které jsem byla se dvě stejně starýma sestřenicema a byly to nejlepší prázdniny, na které budu vzpomínat do smrti. Takže musíš posoudit sama. |
| Kreaty | 128225 |
|
|
17.7.2013 19:35:12
no to je nejlepší - moje dítě někde brečí, tak mu přestanu volat a ani ho nevyzvednu, položím mu telefon a nechám ho tam brečet, pak to udělám vlastní mámě a vlastní babičce, musíme se posilovat jsme šíleně rozmazlený!
|
| Kreaty | 128225 |
|
|
17.7.2013 19:32:59
Tante, to je mi líto. Kdybych byla tvoje matka dojela bych pro tebe. Jak píše Ananta a Achjee.
|
| Tante Ema | 107184 |
|
|
17.7.2013 19:24:43
Byla jsem takovéhle dítě.
Brečela jsem proto, že se mi po matce a někdy i po otci moc stýskalo a "zesilovala", jak mi docházelo, že se nedovolám, čili ze zoufalství a bezmoci. Bývalo by mi pomohlo, kdyby mě rodiče neodkládali tam, kde jsem se bála. Na otázky "Jak se ti tam líbilo?" jsem se brzy naučila odpovídat to, co chtějí slyšet. Je zvláštní, že dokavad jsem byla malá a toužila být s rodiči, rodiče mě odkládali, jak jen mohli a kam mohli. Když jsem vyrostla a doma už pokud možno být nechtěla, tak jsem najednou nesměla sama nikam. |
| Kamisi | 129832 |
|
|
17.7.2013 18:53:06
Odhadnout a potvrdit její pocity. "brečíš, protože se ti stýská", "je ti u babičky dobře, ale chybíme ti", trpělivě nechat vybrečet, i když je to po telefonu a počkat na telefonu, až se uklidní. Až se uklidní, tak bych se jí teprve zeptala, co u babičky dělá.
Dítě potřebuje emoce dostat ven, ne je potlačit. Když brečí, má k tomu důvod, i když se ti může zdát sebezbytečnější. |
| Ursus+3 | 132493 |
|
|
17.7.2013 18:36:05
já to taky dělám taky, že nevolám - ale když dítě chce zavolat mámě, tak to hlídající osoba bez problémů umožní. Vše se odehraje v pohodě, dítě se zeptá, kde jsem a jestli pracuju, já se zeptám, co měli k objedu a co dělali... Velmi krátký a veselý rozhovor, neprotahuji, nevzbuzuji emoce, maximálně říkám "to se máte ale báječně, to je paráda"
|
| Ursus+3 | 132493 |
|
|
17.7.2013 18:33:51
Achje, vůbec nemusí plakat steskem - dítě je v pohodě, ale jak uslyší maminky hlas, prostě se rozpláče, protože si najednou "vzpomene", že máma tady vlastně není.
|
| Martina, 3 synové | 101865 |
|
|
17.7.2013 18:25:49
Zas ty projevy emocí musí být nějak adekvátní situaci: rozplakat se jen proto, že volá maminka, je přehnané.
Pochopitelné u malého děcka, ale do budoucna je žádoucí takové projevy potlačit a nahradit je přijatelnějšími - např. konverzací. Takže nacvičit už doma, jak si budeme volat, pak skutečně zavolat, když je dítě za rohem, pak zavolat, když je odloučeno na hodinku a tak postupně naučit dítě telefonovat bez pláče. ![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.