Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| modrej obláček | 21863 |
|
|
17.7.2013 17:09:23
Schválně vkládám do diskuse respektovat a být respektovám, prosím o názor lidi, co vychovávají podobně:)
7, 5 letá dcera je na prázdninách, minulý rok to ještě bylo u babiček se řevem, letos už to dává, jen když náhodou s ní mluvím v telefonu, tak brečí. Tudíž mě napadlo téma diskuse - jak reagovat na děti, u kterých víte, že jsou citlivé, snadno se dostanou do hysterie (i doma, stačí něco, u čeho se bojí, není jistá). Příklad: volám si s ní, oba začíná bulet, chce se mi říkat: nebreč, jestli budeš zesilovat, položím to, nemůžu s tebou tak mluvit apod. Na druhou stranu v ní nechci vypěstovat zvyk neprojevovat to, co cejtí, protože s ní pak okolí nemluví, odsoudí apod. Snad chápete:) Díky za názory, připojím se k diskuzi večer:) Máte čas na rozmyšlení ![]() |
| hdkate |
| • |
7.6.2013 12:30:10
Procházím tady Vaše psaní o období vzdoru, naší slečnou právě mlátí hlava nehlava, je taky zatím jedináček, takže to taky puntičkářsky nesu dost blbě. Navíc se mi do výchovy nebo spíš do snahy o ni pletou měkosrdcaté babičky a hlídací teta (bohužel už pracuji na plný úvazek), takže malá tříleťnda jakmile má dojem že po ní někdo něco chce (stále)..spustí nelidský řev, kdy ze sebe trhá oblečení, háže panenkama a všechny kolem sebe bije. Když její představení nechám bez diváků, řve tak dlouho až obměkčí babičku (se kterou je to podobně těžké jako s malou) a ta jí pak ňuňá tak dlouho, až je klid..a výsledek? Den po dni přežíváme v neustálém neutuchajícím řevu a já noc co noc sním o vlastním kumbále, kde bych s malou byla sama, nechala jí vyřvat tolikrát, kolikrát by bylo třeba až by jí došlo, že takhle ne. A dialog? Jakmile se dostane do afektu, dialog neexistuje, ve třech letech ovládá fantasticky teorii asertivity - metoda kolovrátek, donekonečna mele svoje a nevnímá, co jí kdo říká, minimálně do chvíle než je v klidu..takže doufám že se tady dočtu alespoň nějakého receptu, jak z tohohle pitomého období totálně nezblbnout..Hodně štěstí všem pološíleným matkám
![]() |
| Hana36 | 81489 |
|
|
3.6.2013 17:33:14
Mohu se zeptat na konkrétní pravidla, která ve vaší škole opravdu fungují a děti je dodržují?
|
| .Katka | 3847 |
|
|
3.6.2013 14:20:30
Kde mají Montessori, tam mívají RaR(nebo možná to mají všechny Monetssori, nezkoumala jsem to tak podrobně)
|
| Eržika. | 36295 |
|
|
3.6.2013 13:20:51
Kudlo, oni nikoho nemlátí. Oni myslím prostě většinou odejdou ze situace.
![]() Já u toho většinou nejsem. ![]() |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
3.6.2013 13:06:53
Eržiko, JAK naučily - že už nerespektují toho, kdo odmítá respektovat je?
Já to měla v sobě tak zafixované, že jsem třeba nebyla schopná někoho uhodit, nebo na něj být hnusná, protože se to prostě nedělá. Možná by to ale bylo bývalo řešení. |
| Mirek_ | 118172 |
|
|
3.6.2013 13:06:08
Máš pravdu v tom, že na konci kapitoly V.4 se píše "budeme používat pojem přirozené důsledky v širším významu také pro určité druhy reakcí a zásahů, které můžeme použít vůči někomu, kdo se zachoval nesprávně." V teorii "Efektivního rodičovství" se tomu rozšíření říká "logické důsledky" a "přirozené důsledky" jsou opravdu dané přírodou a ne rodiči.
Čili z toho co píšeš chápu správně, že komunikace je partnerská a jednání - je-li potřeba - mocenské ve směru k dosažení oprávněného požadavku? |
| Mirek_ | 118172 |
|
|
3.6.2013 12:33:41
Jiná ta situace je, v tvém případě to není trest nesouvisející s proviněním, ale buďto dodržení dohody nebo rodičem prosazený logický důsledek nezvládnutí "pracovních povinností". Já to nazývám "zarachem", protože zvenku to vypadá stejně - dítě nejde po nějaký čas ven.
|
| Eržika. | 36295 |
|
|
3.6.2013 12:30:15
Nevím, jestli je seznam.
Ale některé mají jako podmínku pro učitele absolvování RaR - a pořádají a doporučují pro rodiče dětí kurz RarR - ten čtyřdenní. Už u školkáčů a u školních. |
| Mirek_ | 118172 |
|
|
3.6.2013 12:26:12
Eržiko, jsou školy, které provádění RaBR deklarují nebo vědomě z knihy vycházejí?
Je jejich seznam někde na webu? |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.