Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Alena |
| • |
2.6.2013 16:46:57
A to jdete kam? na prochazku? Pokud jen tak ven, tak se nezlob, chyba je ve vybave, maji byt oblecene tak, aby do te louze mohly. Je to vazne dobra zabava, ja chapu, ze se neda odolat. GUmovy odev, stastne dite.
|
| Gladya, bývalá dasa, | 63023 |
|
|
2.6.2013 16:35:26
Mirku, přesně tohle mi na knihách typu RaR vadí. Základní princip RaR se mi líbí, ale jsou děti (a situace), na které vysvětlování a přirozené důsledky moc nefungují.A k dotazu. Pokud jsem dobře pochopila RaR zákaz něčeho už je spíš trest než přirozený důsledek. |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
2.6.2013 15:17:11
Dítě v určitém věku ale NENÍ rodičovský partner...ta hierarchie je tam a zůstane vždy, na tom přece rodina funguje.
Není dobré si dělat z dítěte partnera, dítě není rozumově asi sitově na výši tím rodiči partnerem být a může ho to velmi velmi přetěžovat. |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
2.6.2013 15:14:24
Povyšovat jakoukoilv moderní knihu na Zákon je vždycky problém...
Jediná funkční kniha, která nepodléhá času, je snad jen Bible...i když tam člověk musí umět číst mezi řádky. Co si přečíst něco od Komenského, učitele národů, prověřeno staletími? ![]() Ten byl moudrý, ne psychologická rychlokvaška. Mně by zajímalo, kolik dětí tihle novodobí autoři vychovali, kolik dětí "odučili"? Třeba ta paní s "pevným objetímů nemá snad ani jedno svoje, není pak blbost radit rodičům něco o výchově, když nemá zkušenost? |
| Suza007 | 91095 |
|
|
2.6.2013 15:09:51
Heleno,
já bych řekla, že je to jiné. Ano, můžeš jít ven, až splníš svoje povinnosti. Já taky musím do práce a nemůžu místo toho zůstat doma a koukat na televizi. Respektující přístup přece nevylučuje, že každý má svoje povinnosti, které je potřeba splnit. Ale taky s tím trochu bojuju, jak to nastavit ![]() |
| Mirek_ | 118172 |
|
|
2.6.2013 15:05:21
Lízo, jiné aktivity jsou RODIČEM POVOLENÉ jen poté, co je škola zvládnutá. Možné jsou i předtím.
Ten přirozený důsledek nastane, pokud ty aktivity skutečně možné nejsou. Například pokud se puberťák nevyfikne a neodsmradí, značná část slečen s ním nebude chtít randit. To je podle mne přirozený důsledek. Že dítěti dám zaracha není partnerský, nýbrž mocenský přístup. Já v zásadě nejsem odpůrce mocenského přístupu např. poté, co selže partnerský. Jen mi kniha RaBR přijde nerealistická v tom, že neřeší situace, kdy partnerský přístup selže. |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
2.6.2013 15:04:43
No a moje odpověd byla, že nelze žít podle knihy, ale spíš podle zdravého rozumu...protože během pár měsíců nebo let vyjde nová kniha na jiném principu a všechno bude jinak :o).
T\hle extrémy jsou vždycky na škodu... |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
2.6.2013 15:02:10
Hlavně, to už není úplně výchovný...je to příliš dlouhodobý a pravda je, že to tak někde v rodinách ale mají..že si člověk dodělá školu, až když opravdu zjistí, že ji mít chce a potřebuje - v dospělosti.
Jinak zodpovědný za dítě je rodič, i za jeho chování, jednání, plnění úkolů...podle věku dítěte. |
| Inka |
| • |
2.6.2013 14:58:38
Přirozený důsledek by byl, neučíš se, zůstaneš blbej, nedostaneš se na žádnou škoul a budeš kopat kanály za pár korun. Ale na to má nervy málokterej rodič.
|
| helena + veverčátka | 92783 |
|
|
2.6.2013 14:55:21
No ale staví to na podobném principu : neudělaš , pujdeš do pokoje. dostaneš na zadek, nebude pohádka..v podstatě pořád stejne a není to přirozený důsledek. Akorát že dostatek prirozenych a přitom účinných důsledku je pro deti málo. Dítě nijak neoslovil tím že bude nemocné, zmrzlé, špinavé.. co s tím?
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.