| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1160] Názory 11611170 z 8637  [Dalších 7467 >>]
Pam-pela 97353
2.6.2013 13:05:43
Jo a jestli rád čteš, daleko pragmatičtější a myslím, že u "užitečnější" knížka je od Kevina Lamana - jak vychovat dítě a nepřijít o rozum, myslím, že p. Leman je psycholog mající cca 5 dětí a propaguje KÁZEŇ, KTERÉ UČÍ SÁM ŽIVOT...a v tom s ním tak v 98% souhlasím.

Protože semi zdá, že se to s respektem k dětem poslední dobou příliš přehání, repekt nahrazuje lásku samotnou, někdy i domov sám ...a děti často nemají své hranice a náruč, kde se cítí v bezpečí.
Nic by se nemělo přehánět. ~x~
Pam-pela 97353
2.6.2013 13:01:53
No, nic ve zlém...ale "důsledky svého rozhodnutí" by mělo dítě poznat hlavně na vlastní kůži...stejně jako u dospělého řeči nic neznamenají....důležitá je osobní zkušenost. Nemyslím tím skákání pod auto samozřejmě.
Osobně si myslím, že JE důležité, aby si dítě zkusilo, jaký co má opravdickyý dopad na jeho život, aby si vyzkoušelo AKCI a REAKCi, a to nejen slovně ...člověk je učí nejvíc osobní zkušeností...a někdy je to rychlejší a účinnější než sáhodlouhé vysvětlování a debaty.
Přiblížit prstík k sálajícím kamnům je rychlejší než dlouhé rozpravy - asi tak ~:-D.

TS Garp 132511
2.6.2013 12:52:33
Žít život podle knížky. ~t~~t~~t~
Mein Kampf - je taky dobrá ~t~~t~~t~

Ale jinak jo, pokud mi někdo vysvětlí jak co funguje - díky za to - ale jinak - můj život moje kapitoly.~6~~6~~6~
Jana, 2/07+10/08+5/11 81165
2.6.2013 12:37:22
Necetla jsem RaR, ale Jak mluvit, abz deti poslouchali a pripada mi, ze tyhle knihy nepocitaji s tim, ze deti obcas zlobi jen tak pro nic za nic. Osobne mam radeji knihy od Smaileyho, treba Cesta k srdci ditete. ~;((
Mirek_ 118172
2.6.2013 12:32:07
Moje otázka je adresována těm, kdo četli knihu RaBR.

Kniha doporučuje partnerský model:
„Tato věc má tento a tento smysl, takové a takové důsledky. Očekávám, že uděláš to, co je správné.“ (Kapitola I., strana 21)
Prosazováním oprávněných požadavků se zabývá začátek II. kapitoly (jak to říkat) a kapitola VI. navrhuje, jak postupovat místo trestání.
Nenašel jsem ale radu jak postupovat, pokud dítě nedělá to, co je správné a co po vysvětlení správnosti očekáváme, že udělá.
Čili například náš oprávněný požadavek sdělený respektujícím způsobem dítě za oprávněný odmítá uznat.
Zdali a jak na něj vyvíjet tlak, aby požadavek splnilo.

Přehlídl jsem něco v knize, nebo kniha mnou popsanou situaci nepředpokládá, neřeší?
destenka + 01/09 + 01/11 81704
28.5.2013 21:18:56
A ještě do třetice. Školka opravdu hodně pomohla v tom, že tam si netroufne neposlouchat a díky tomu se tam naučil hodně věcí, které by ode mě ze vzdoru nevnímal. Moc nám to pomohlo.
28.5.2013 21:17:15
Jinak co se týká žárlivosti, tak ta byla určitě hodně v tom prvním roce a v části druhého. A teď bych řekla, že jsou parťáci, i když se rvou. Také si hodně hrají, navzájem si pomůžou, mají se rádi. Snažili jsme se hodně jednat podle rad, které tu holky psaly. Koupila jsem si knížku Sourozenci bez rivality, ta mi opravdu hodně pomohla, jsem jedináček. A myslím si, že díky tomu se teď opravdu mají rádi, jen se zatím učí ty mezilidské vztahy.
28.5.2013 21:08:25
Já nevím, jak se nakonec vyvinula diskuze, ale můj syn neposlouchá vůbec a reaguje jen na hodně silný ječák, který používám například, když malou škrtí a já jsem o místnost dál. Ale, teď na téma "hodné holčičky" - z té mojí, která byla hotový andílek ve srovnání se synem, se ve dvou letech vyklubal totální ďáblík, který zlobí snad ještě víc než syn a ve chvílích, kdy by on už někdy poslechl, ho ještě provokuje. Ještě jí to trochu baští táta a vynadá synovi, když vidí, jak ji tluče. Ale už neví, že tomu předcházelo to, že mu sebrala hračku a štípala ho do ruky. Už jsou si docela kvit :-) Holt tyhle situace nějak přežít a doufat, že tu výchovu nějak vnímají, i když na to nevypadají.
daba+holčička 55689
28.5.2013 19:23:50
já bych mu vyčlenila čas, kdy ona spí a ten by byl jen pro něj a zároveň mu vysvětlila, že když bude na sestru hodný a třeba jí i ohlídá a chvíli zabaví abys ty mohla třeba uvařit, tak toho času bude víc, třeba půjde malá spít dřív večer a on bude moct být o hodinu dýl, jako velký kluk, aby z toho taky něco měl
Tante Ema 107184
28.5.2013 19:17:47
Beruško,to určitě není/nebyla šikana.
Šikana je, když agresor má cíl ublížit a pak ještě x dalších charakteristik.
Matka mi určitě ublížit nechtěla, spíš byla přetížená a ve stresu a dělala, co považovala a nejlepší. Její priorita byla dát oběma dětem jídlo a zajistit,aby h snědly. Věděla, že sestra bude jíst,jen když jí k tomu bude zpívat, zatímco já to sním, i když měnechá sedět v kuchyni, stačí pohrozit trestem, věděla jsem, že nehrozí jen tak.
Myslím, že jí vůbec nedocházelo, co dělá, tak jako to asi často v zase jiných výchvných situacích nedochází nám.
I když mně to taky hlava nebere, ale ona holt viděla priority jinde.
[<<Předchozích 1160] Názory 11611170 z 8637  [Dalších 7467 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.