Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Lezeleze |
| • |
7.7.2014 8:17:08
To jsem vůbec nevěděla, že existuje, mistrovství v yoyo... Ale videa na YT jsou pěkná
. Přijde mi, že to určitě rozvíjí pohotovost, prostorovou představivost a schopnost se něčemu věnovat, i když to ze začátku nejde - to nejsou až tak špatné věci ne? Navíc mi přijde, že to má hodně společného s žonglováním a mé soukromé pozorování je, že snad každý žonglér, kterého znám, je hodně dobrý na matematiku... |
| Pruhovaná | 64704 |
|
|
7.7.2014 6:35:45
Taky to tak mám. Dcera úplně po manželovi, technická, racionální, společenská, nemazlivá... Přesto s ni mám skvělý vztah, jsme docela "alianc", už je ji teda 19, pubertu jsem s ní zvládla mnohem líp než manžel. Povídáme si, rozumíme si...
Syn celý já, emocionální, přemýšlivý (ale testosteronek velikej) - paradoxně mu víc ne rozumí, ale je schopen poradit a podpořit ho manžel. Dokonce na něm vidí klady, které dceři upíral .Možná tu komunikaci s ní brát spíš jako se ženskou, tam je těch styčných bodů dost? |
| Pruhovaná | 64704 |
|
|
7.7.2014 6:24:48
Já si pamatuju ty tvoje diskuze o tom, jak moc jsi nechtěla, aby na ten gymplu šel. Ono se mu to možná nepodařilo jen proto, že (vzhledem k nulové podpoře v tomto případě) neměl "nacvičené" psaní testů, možná by stačily jedna dvě "přijímačky nanečisto" a vyjasnil by si, na či musí dávat pozor... Přijde mi to v jeho případě jako veliká škoda.
|
| Pruhovaná | 64704 |
|
|
7.7.2014 6:17:47
Jo, takhle jsem u syna vzdala nácvik ř (r jsem s vypětím sil zvládla) a ejhle, ve čtrnácti si ho natrénoval a začal používat sám
. Takže jo, je to na nich. |
| Krevetka | 65934 |
|
|
7.7.2014 2:35:05
Maargit,
nezbývá ti nic jiného, než věřit. Můj syn byl do páté třídy jedničkář, semtam dvojka, vyjímečně...nedostal se na gympl o cca 3 místa - už nevím to přesně. Já si moc nepřála, aby šel na 8 let na gympl. Chtěl to on, nedostal se a nastala katastrofa. Díky jeho super úžasné tř. učitelce jsme problém začali řešit...Totálně se na všechno vyflákl, nedělal nic, když jsem ho přezkušovala, podal jiný výklad než v učebnici, ale nebyl to žvást...Prostě nedělal nic, setlo ho to nepřijetí na gymnázium víc, než bych čekala, já si pořád myslela, že se tam hlásí hlavně kvůli kamarádům. Kluk měl v 6té třídě na vysvědčení 3, přišel a sám navázal rozhovor, že ho to mrzí, a že to takhle nechce dál...pro mě to je důležitější, než kdybych mu to sama cpala do hlavy. Měří 176 cm v 6té třídě, není to žádnej grázl. Podle mě ho zlomilo to nepřijetí na gympl.6 třída pro nás byla hodně drsná. |
| Krevetka | 65934 |
|
|
7.7.2014 0:46:16
Liško, momentálně mám se synem podobný pocit a jediné, co nás spojuje je láska k jídlu a cestování. Kluk dělá yoyo, je v tom asi hodně dobrý, já to prostě nedokážu ocenit. Pouštěla jsem si v sebekajícnosti videa yoyo mistrů, jako jo, vidím to, že za tím něco je...
Do yoya jsme narvali za poslední cca 1/2rok 10tis...Já to prostě nedokážu ocenit a syn to asi ví...strašně mě to mrzí... Jediné, u čeho spolu vydržíme hodiny je billiard, pingpong a semtam puzzle... Jo a poslední dobou mini golf, ale to je z nouze cnost... |
| Senedra | 14756 |
|
|
6.7.2014 23:46:54
Šuplíku, naše dítě naučila čůrat na bobečku paní učitelka ve školce.. jednou vysvětlila abylo - my se doma snažili asi rok a nezájem.
Jo, taky si říkám, s kterým dítětem bude větší problém - s tím, které je mi hodně povahově podobné ( a vzpomínám, jak to dřelo v pubertě mezi mnou a mojí matkou) nebo s tím, které se zatím klube spíš do manžela. Asi si koupím zásobu trvdého alkoholu a zkusím těch x let vydržezt, Sice budu mít úplně ošoupané zuby, ale snad přežijeme doma všichni čtyři. |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
6.7.2014 23:12:10
Mě moje maminka asi někde našla
, je hyperaktivní, sportovní typ, rychlá, šikovná, orientovaná na kariéru, miluje matematiku, já jsem pravý opak .Hlavně se s tím smiř, nesnaž se ji předělat, nebo ignorovat jinakost a nutit ji do věcí, které by vyhovovaly Tobě-volba školy, koníčků, zaměstnání, manžela a tak.... Něco o tom vím . |
| holka anonymka | 93519 |
|
|
6.7.2014 22:46:23
hlavně ji nezkoušej radit tak, jak bys to či ono dělala ty. Ale podporovat ji v prosazování jejího názoru, případně pomoci jí najít řešení - JEJÍ.. Akceptovat její osobnost a snažit se ji podpořit, i když s ní nemusíš vždy souhlasit.
|
| Marika Letní | 140743 |
|
|
6.7.2014 22:05:49
maargit " Ale nejsem s to uznat, že to, co nevypadá ano imylem jako dvojka ve skutečnosti JE dvojka, jen aby byl klid...."
Ale to je přesně ono! Proto tvoje dcera kňourá, že se to nenaučí. Nepřipadá si dobrá v tvém hodnocení, v tvých očích. Holčičku bych oceňovala za snahu a touhu se učit, nikoli za výsledek. Přece nemusíš říkat, že se jí to bezchybně povedlo a že je to správně napsaná dvojka, ale že ti udělala radost, jak se snažila atd. Prostě ji podporovat a oceňovat bez ohledu na VÝSLEDEK. Myslím, že v tom to může být. Psala jsi o labilní matce, která tě srážela. Možná máš pod kůží zarytý tento přístup a ani si to neuvědomuješ. ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.