| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 400] Názory 401410 z 8637  [Dalších 8227 >>]
Eržika. 36295
6.7.2014 21:42:52
Moje dcera už je puberťák a je úplně jiná než já. ~;)

Respektuji ji, respektujeme se navzájem, i když je to někdy fuška (já nechápu její zájmy a ona moje) :-)
Ale od "v tomhle chceš jít mami ven?!" jsme se dostaly k "mami je to v tvém stylu". ~;)

Mmch, jeden moudrý psycholog z SVP říkal, že vychovávat lze tak do 5, 6 let, pak už jen máme to, co jsme do toho vložili - a na to si vždy vzpomenu. ~j~
Ropucha + 2 120300
6.7.2014 21:32:11
Dobri, ano, ty jsi to popsala výstižně ~R^
Ropucha + 2 120300
6.7.2014 21:30:24
Liško, chápu, také bych si asi lámala hlavu, jak nahradit mazlení.
Možná by dcera ocenila jen nějaký decentnější fyzický kontakt - pohlazení, letmé obejmutí?
Nebo prostě jen tvou přítomnost a tvůj zájem, popovídání si, sdílení?
Dobra1 65967
6.7.2014 21:00:43
Je několik způsobů vyjádření lásky a každý z nás je vnímá jinak. Pro tebe je asi důležitý tělesný kontakt (mazlení), pro dceru něco jiného. V podstatě pro každého je důležitá soustředěná pozornost. S dcerou bych našla společný čas, kdy byste se mohli bavit o tom, co ji zajímá. Třeba zajít pravidelně do cukrárny mebo na nákup nebo ji někam doprovodit. Problémy bych řešila až po navázání kontaktu, ze kterého bude právě cítit tvou lásku.
Vítr z hor 100046
6.7.2014 20:54:09
Maargit, mam totez v blede modrym, je to moje kopie, jen trochu temperamentnejsi.
Uz 2x ve skolce volali, at si s ni jdu neco udelat radsi sama, ze ma "atomovy vybuch".
Jinak ji zatim nic ucit nemuseli, ve vsem je o dost napred. Aktualne cte pozpatku, protoze ji to normalne omrzelo, sepisuje litanie Jeziskovi, aby vedel, co shanet na vanoce, sklada pisnicky a zkousi je zapisovat do not (do skoly jde az v zari)... Desi me, co se stane, az se bude opravdu muset neco naucit. Asi budu muset najmout krotitele tygru...
Abigail* 76789
6.7.2014 20:42:07
Mně přijde, že je horší, když je potomek kopie rodiče. Dcera je mi dost podobná a někdy jsou to boje dvou tvrdohlavců, kdo z koho. Se synem je to jednodušší,ač jeúplně jiný.
Hanka
  • 
6.7.2014 19:58:13
Tak u nás jsem hlavní díl logopedie taky chtě nechtě odvedla já, babička u nás nebyla dost často. Ale s ní bylo dítě asi tak 10x ochonější procvičovat :-)
Kafe 134466
6.7.2014 19:47:07
Anett - když tak o tom přemýšlím, tak asi největší problém je v tom, že není mazel. Druhé dítě je zase mazlík velký. Takže mám někdy obavy, aby si nemyslela, že ji mám ráda méně. Prostě se bojím, aby se z mé strany cítila dostatečně milována (obě své děti miluju stejně).
Hanka
  • 
6.7.2014 19:44:53
Šuplíku :-)
Pamatuji na logopedii. Se mnou to nešlo, s babičkou ano. Zavazování tkaniček totéž.

Při představě domácí školy s mými vlastními milovanými dětmi se mi dělá mdlo xD
Ropucha + 2 120300
6.7.2014 19:37:24
Tipuji, že ve škole bude spolupracovat lépe, když budou něco dělat všichni, bude to prostě dělat s nimi ~;)
Líbí se mi, jak tu někdo píše postupovat po malých krůčcích - ne hned zkoušet napsat celou číslici, ale obtahovat, trénovat různě zakřivené čáry ... Dílčí úspěchy by ji mohly pozitivně motivovat, dodávat sebevědomí.
[<<Předchozích 400] Názory 401410 z 8637  [Dalších 8227 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.