| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 930] Názory 931940 z 8637  [Dalších 7697 >>]
Xantipa. 34439
22.7.2013 13:19:56
Tak pokud říkáš cokoli hysterickýmu dítěti, tak nevidí a neslyší a nechápe.
Já nevím - ale přece tyhle a podobné situace řeší rodiče pravidelně - proč se z toho najednou hroutí? No protože jsou v časovém presu a dítě jim narušuje jejich plány~d~ Svým způsobem to chápu, ale každopádně to chce zastavit, nadechnout a trochu přemýšlet nad tím, jako to, že doteď to šlo.
Senedra 14756
22.7.2013 13:19:12
Vando, mě se ještě osvědčila jedna věc - když vidím, že dcera začíná nabírat obrátky ( typicky - Mami, co si dáme k svačině?- Chceš jogurt? - ne, něco jiného.-Tak třeba chleba se sýrem? - Ne, ten taky ne, co jiného?- A co bys chtěla? _ nevím, něco jiného....), tak jí dopředu upozorním, že její chování není úplně v pořádku a většinou jí pošlu na chvíli zklidnit se do pokojíku, případně vymyslíme nějakou klidovou oblíbenou aktivitu, u které si odpočine, dám jí najíst, napít... Někdy tohle bohužel nejde, třeba když někam chvátáme, ale většinou se mi povede hysteráček odvrátit ještě dřív, než nastane.
Lassiesevrací 134328
22.7.2013 13:17:36
Já myslim, že v 8 letech může pochopit, proč je nutný se těch vši zbavit.... To by pochopil i syn, kterýmu bude 5. A že je to hlava dubová... ~d~
Xantipa. 34439
22.7.2013 13:16:52
Nebude jančit a někoho omezovat - bude si to totiž pamatovat - to jsou ty důsledky.~;)
Yuki 00,03,07 49504
22.7.2013 13:15:37
nejde vždyckly čeka,t až jim to dojde, občas prostě musí poslechnout a podřídit se zvyklostem, většině nebo všeobecnýmu zájmu (jako u těch vší)
děti nejsou roboti, ale ani dospělí nemají povinjost za všech okolností čekat na rozhodnutí dětí

právě toto je případ, kdy RaR považuju za nesmyslnou metodu

něco jinýho by bylo vlastní rozhodnutí holky, jestli chce vlasy dlouhý a vybírat a nebo krátký a vybírat míň, ne jen pro tentokrát, ale pokud vši má, bude je mít třeba častěji (já jsme je neměla nikdy, nelezou na mě, někdo je má každou chvíli)

ale takovou debatu si umím představit vyřešenou za několůik minut, možná za hodinu, snad i s tou hysterií přechodně, ale pořád v řádu minut max hodin a halvně s tím, že jakýkoliv řešení povede k co nejrychlejšímu zničení vší a v tomto přípůadě k odjezdu na akci, která navíc je domluvená ještě s někým dalším - teď je to babička, která pochopí, počká, ale co když to příště bude akce s někým jiným a dítě bude zase jančit a omezovat ostatní
Xantipa. 34439
22.7.2013 13:15:36
- ježiši, to je řečí - dítě tam snad může naskočit později. Na tábor Ti taky zavšivený dítě nevezmou - a co, tak tam přijde o 2 dny dýl - ale je fakt, že obzvlášť na táboře je to složitý, protože už jsou vytvořený party a vazby a dítě je pak cizí. No ale co můžeš dělat. Děláš, co musíš.
Jinak je dle mýho nesmysl si myslet, že umyju hlavu, vyberu tzv. všechny hnidy a dítě je do druhého dne OK - to není ani náhodou.
Xantipa. 34439
22.7.2013 13:13:03
Tak argumentovat menšími penězi asi nemá smysl, to není vhodný důsledek, který je schopná pochopit - dle mýho.
Teda to beru podle mých dětí, ty by spíš slyšely na to, že nebudou tam, kde chtěly být - ne hned v době hysteráku, ale hysterčil spíš mladší syn a toho stačilo nechat hoďku nebo míň v pokoji a říct - vyřvi se, asi to potřebuješ, pak přijď. A pak buď přišel sám a nebo jsem za ním zašla sama a probrali jsme to znovu v klidu - řešení se vždy našlo, a to hlavně, protože on chtěl a aby mohl chtít, musí být v klidu.
Senedra 14756
22.7.2013 13:12:34
Xantipo, to je už o osobním nastavení, ale prostě týden pobytu osmiletého dítěte doma mi přijde jako nepřijatelná varianta. Dítě frustorvané, že není u babičky, rodiče taktéž.. když už pominu to, že si rodiče chtějí užít klidu a sebe jako partneři, tak my si pravidleně na dobu "bez dětí" plánujeme nejrůznější pochůzky a vyřizování na úřadech a u lékařů.

Kdyby dcera dostala angínu, tak sklapnu, budu jí ten týden ošetřovat, utěšovat, vařit čajíček, číst knížky a já nevím co.. ale ty vši se dají vyřešit.
Yuki 00,03,07 49504
22.7.2013 13:10:19
uf, vymýšlet důvody a přesvědčovat 8letou, že je potřeba zničit vši? kde začínají práva jednoho, končí neomezená práva druhýho, a že vši nejsou jen její věc, rozlezou se na ostatní, nejen u babičky, ale i doma, to by si tak mohli kluci zkusit říct, že teď se odvšivovat nebude a že potřebují čas na rozmyšlení do rána :))))))
naštěstí respektuju jejich potřeby, ale pořád platí to, že oni respektují naše zkušenosti a jsou věci, o kterých se nediskutuje nebo se diskuse omezuje na minimum
Xantipa. 34439
22.7.2013 13:10:08
Autorita a respekt k rodičům je, ale na povel to prostě u dětí není, nejsou to roboti. Tak mají hysterák, to je normální, nemá s nimi mluvit v době, kdy to tak je, musím počkat, až se zklidní. A časem dítě pochopí, že hysterákem nic nezmůže a naučí se to ovládat. Ale jak se to naučí, když pokaždý přes jeho hysterák zasáhnu a nedám mu možnost, aby pochopilo, že to prostě jde taky jinak.
[<<Předchozích 930] Názory 931940 z 8637  [Dalších 7697 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.