| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Kýla – tříselná, pupeční, brániční

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 429  [Dalších 99 >>]
jak 39257
14.4.2009 13:58:14
If, my byli ve 4 letech na mandlich. nelhat, rict pravdu a byt s deckem, vic toho neudelas. malej to snesl v poho, po narkoze mu nebylo zle, nic. Drzim palecky.
Maky, Maťo,Víťa,Štěpi,Emma,Lui 95266
14.4.2009 13:51:06
Ovečka je určitě dobrý nápad, Matěj taky Vítkovi povídal, že mu závidí, protože v nemocnici je to prima, je tam spousta dětí a taky každý den dostane dárek:-)

Nez Percé 90637
14.4.2009 13:50:56
Ahoj, v AMED podstoupil náš starší (3,5 roku) operaci pupeční i tříselné kýly, obě provedli najednou. Na operaci jsem připravovala, tak, že jsme si povídali o tom, jak mu opraví bříško.
Taky jsem ho připravovala na přiložení masky s narkózou (to pro děti asi hodně nepříjemný), to jsme trénovali, tak, že já jako dr. jsem ho jako vyšetřila a pak na obličej přiložila masku-třeba nějakou mističku z umělé hmoty a syn pak jako usnul a já operovala. Na op. stole pak byl celkem klidný, ale masku rval z obličeje a pral se s anesteziologem, ale během 10 sekund usnul a dostal anestezii do žíly. Zákrok trval cca 20 min. Po probuzení byl totálně dezorientovaný, nikohoho nepoznával, nevěděl kde je co se děje - děs.. po cca 10 minutách na lůžku už ho v tomhe stavu pustili domů..Po hodince byl už v pohodě (cesta autem domů byla šílená-přád křičel, chtěl vystoupit) To už jsme byli doma, polehával, pospával. Druhý den už ok. jen to trochu pobolívalo. Jsou to 2 měsíce, je naprostobez problémů. 3 dny v nemocnici kvůli kýle jsou asi zbytečné.
Maky, Maťo,Víťa,Štěpi,Emma,Lui 95266
14.4.2009 13:48:53
Můj nejstarší syn prodělal už dvě operace a bohužel ani u jedné z nich jsem nemohla být s ním před ani po, ale zvládl to úplně v pohodě. V nemocnici si pokaždé pobyl tři dny. Nijak speciálně jsme ho nepřipravovali, ale doktorů se nikdy nebál a byl na ně, bohužel, zvyklý od mala vcelku často, takže vlastně ani nebyla "potřeba" připravovat.

Mladší syn byl před půl rokem hospitalizovaný 14 dní, ale nebyl na operaci. Celou dobu tam s ním byl manžel a Vítek to zvládl taky v pohodě.

Myslím, že pokud jde dítě do nemocnice na kratičkou dobu, byť jde o operaci, nemusí se nijak speciálně připravovat. Spíš bych se bála, že to v něm vzbudí nějaké obavy, které třeba nemusejí být na místě. Věty typu "asi Ti pak bude špatně" nebo "nejspíš to bude bolet" bych vynechala, pokud se na to dítě vyloženě nezeptá.
If & 3♥ 3270
14.4.2009 13:42:53
Jo na to bych málem zapomněla... už jsem objednala "odměnu za statečnost"... plyšovou ovečku Shaun, kterou si hrozně přeje.. chystám jí jako překvapení po probuzení.... "kamaráda proti bolení".... ~;)
Katka,kluci 6 a 10
  • 
14.4.2009 13:40:39
Ne, neboj, tohle bude narkoza na pár minut.....
If & 3♥ 3270
14.4.2009 13:39:12
No já se děsím už jen faktu jak jí dostat do ordinace na vstupní prohlídku... má od loňska hysterické záchvaty paniky jak vidí "bílej plášť" (zatracený doktoři Rokycanský, ty nám byl čert dlužnej, do té doby se nikdy nebála!)~q~~q~~q~~q~.

Ovšem jako "pacient" je poctivá a ochotná. Přístupná každé léčebné procedůře od siroupků, přes pilulky až po obkládek na krk... takový naše "bebíčko". I na zadřenou třísku žádá náplast s kocourem~t~~t~~t~ Takže rekonvalescence bude spíš OK než ne.. jen ta operace samotná a to "před" bude asi horší.. a trochu se bojím probuzení z narkózy.. neměla by být dlouhá, takže ani extra špatně by jí být nemělo.

Co já se pamatuju tak jsem po šestihodinové narkóze blila tři dny jako alík... což doufám se fakt konat nebude.....~;((
Katka,kluci 6 a 10
  • 
14.4.2009 13:33:55
Neboj, nepřijde nic příšerného. Byla jsem se starším klukem před 3 lety několikrát na těchto jednodenních zákrocích (měl úraz prstů,převazy a chirurgická ošetření se dělaly pod narkozou).Vždy odpoledne jsem šli domů, to je nejlepší, pobyt ve špitále považuju také za až poslední variantu....
Vezmi s sebou nějaké čtení, hru atd (něco tam ale třeba bude)- někdy se dost dlouho čeká před zákrokem a dětem je to dlouhé.
U nás to bylo vždy tak, že napřed dostali na lžičku nějakou "náladovku" (Dormicum tuším...)na každého to účinkuje jinak, můj kluk po tom byl velmi vychechtaný.Pak je odvezli na sál (tam jsem nebyla), přiváželi je spící. Čím déle pak spí , tím lépe,sestřičky nedoporučovaly budit. Hodně důležité je být u nich, když se probouzí.Zase - na každé dítě to účinkovalo jinak- někdo je dezorientovaný a pláče, můžou i blinkat.Pokud je bolí rána, taky z toho můžou být vyděšené.Neděs se ale,např. můj kluk se prostě vzbudil a byl v naprostém klidu. Když zjistí, že je mamka u nich, uklidní se. Dala jsem mu po probuzení novou hračku, to zaujalo a nemyslelo se tolik na to, že něco bolí.
Jak jsem to absolvovala víckrát, myslím, že nejdůležitější je být u nich při probouzení. Nechápala jsem, že někdo přivezl dítě, byly tam s ním a ve finále někam zmizeli a nebyli tam, když ho přivezli. Několikrát jsem tam hladila a utěšovala cizí děti, protože mě jich bylo hrozně líto....
PJana 86863
14.4.2009 13:33:09
Syn byl v Amedu na tříselné kýle před rokem a půl. To mu byly necelé 4 roky. On je takový cíťa a když se zasekne a řekne, že ne, je problém. Na operaci jsme ho proto nepřipravovali vůbec. Jenom jsme mu řekli, že pojedeme k panu doktorovi, který se mu podívá na kýlu a vyléčí mu ji. Přijeli jsme tam, nějakou dobu čekali v čekárně. Pak jsem ho vzala do místnosti, kde si mohl vybrat balonek a já jsem ho svlékla. On byl pořád v pohodě. Sama jsem se musela taky převléknout a když mi sestra dala roušku, začalo mu to být divné a začal pofňukávat, ale to už jsem ho odnášela na sál. Na sále jsem ho položila na operační stůl a podržela jsem ho, než mu napíchli kanylu a usnul. Pak jsem se odešla zase převlíknout a šla zpátky do čekárny. Celý můj pobyt na sále trval max. 30 sekund.
Na sál jsem jej odevzdávala v 9.10 hodin, v 9.25 ho ze sálu přenesli do místnosti, kde jsem ho předtím svlékala, v 9.35 jsem k němu mohla jít a pomalu jsem oblékala a on se mezi tím probíral. V 10 hodin už jsme odjížděli domů. Jediné s čím byl problém, bylo to, že měl ztuhlý jazyk a my mu nerozuměli. Brečel a nám trvalo, než jsme pochopili, že chce obout boty. ~:-D Čekala jsem, že bude po operaci unavený, ale on ne. Doma se díval na pohádku, kolem 13 hod. snědl misku polévky a šel spát. Když se probudil, už normálně chodil. Komplikace naštěstí žádné. Dva dny po operaci jsme jeli na kontrolu a tam už vesele poskakoval.
S přístupem všech jsme byli moc spokojení.
Amálie P 86832
14.4.2009 13:31:35
Díky moc.Nikdy nevím, kdy se mi to může hodit.Je jasný, že radši budu, když né, ale mám kluka~d~~:-D
Radši si zaplatím, než aby šel zas do nemocnice u nás:-©~l~~q~
Díky a držím palce(všechny)~x~
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 429  [Dalších 99 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.