| Dooly. | 12201 |
|
|
22.9.2023 9:19:24
Mne překvapuje ze ti vůbec při 0,25 dioptriich na blízko dělali brýle .. to se většinou ani neřeší
|
| Mortadela | 52731 |
|
|
22.9.2023 9:02:05
Já jsem srab a na multifokály jsem si přesně z tohoto důvodu netroufla. Třeba k nim časem taky dozraju, ale prozatím jsem to vyřešila tak, že na dálku nosím stejné brýle jako dosud. Na čtení a psaní a na monitor jsem si nechala udělat ofisky. Holt měním dvoje brýle, ale problém s tím, že s brýlemi na dálku už jsem neviděla na monitor a na blízko jsem je musela sundávat úplně, a stejně to nebylo úplně ono, jsem tím vyřešila. Prozatím to pokládám za úspěch.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
22.9.2023 8:29:21
Velšice, jo, taky jsem je nechala v autě
![]() u mne to vzniklo jako následek zánětu, kdy jsem jednu čočku musela vyndat... a taky jsem neměla očního lékaře (protože mě nebavilo poslouchat "fůůůj čočky... a ještě kontinuální...") nová paní doktorka slíbila, že nebude dělat fuj a já slíbila, že budu chodit na kontroly a promyslím alespoň náhradní brýle tak kdyby náhodou se něco podělalo, tak abych aspoň mohla řídit |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
22.9.2023 8:22:54
"Je to úžasný vynález. Ve většině situacích v nich vidím jak zamlada."
Přesně tak. Cca do 2 dioptrií na dálku jsem fungovala běžně bez brýlí a brýle nasazovala jen při řízení, v divadle apod. nebo když se mi prostě chtělo. Když se vidění do dálky zhoršilo a přidal se problém i na blízko, bez brýlí se už neobejdu a nevím, co bych si bez kombinovaných brýlí počala. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
22.9.2023 8:13:44
Podle toho, co popisuješ, bych pochybovala, že jsou dobře vyladěné.
Já jsem zkoušela toto všechno v optice během měření - projít se, sejít schody, vyjít na ulici a zaostřit do dálky, číst různě velké písmo v dálce i zblízka atd.. Žádné houpání apod. nesmělo být. Hotové brýle jsem pak nasadila a během pár minut o nich nevěděla. Byla jsem sice varována, že možná bude pár dnů trvat, než si plně zvyknu, ale zvykla jsem si okamžitě. Dioptrie mám o něco málo vyšší než ty. |
| Vánočka | 154845 |
|
22.9.2023 7:14:11
Manžel si zvykal 3 měsíce, byl úplně zoufalý, neviděl, vše s ním plavalo, za optikem byl 2x. Vydržel, zvykl si, ale bylo to na dlouho.
|
| Jana a Petra | 47153 |
|
22.9.2023 6:45:18
Na první jsem si zvykala asi týden. Teď na ně nedám dopustit. Je to úžasný vynález. Ve většině situacích v nich vidím jak zamlada.
|
| Senedra | 14756 |
|
|
22.9.2023 5:59:33
U prvních mi trvalo cca tři týdny, než jsem si zvykla, nejhorší byl první týden. Podlaha plavala, migréna...Když jdu třeba ze schodů, musím sklonit hlavu, nestačí stočit oči. A trochu jsem vždycky hledala, jak se dívat, aby se mi dobře četlo.
|
| Velšice | 92803 |
|
|
22.9.2023 4:41:49
Rose, já úplně totéž. Mám tu čerstvě dvoje brýle, které už si asi nikdy nevezmu. Jedny jsou v autě a jedny doma. Až na to, že v nich nevidím. Tedy vidím, ale nesmím hýbat hlavou.
![]() |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
21.9.2023 23:04:14
přesně, když jsem došla do fáze potřeby dvojích brýlí, zvlášť téměř bez dioptrií, jsem je začala používat, a úplně v pohodě
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.