| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Kojení

(?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 31456  [Dalších 31166 >>]
Bouřka 7675
26.5.2019 11:34:42
Alco, no moje děti tu plenu vysloveně nesnášely. Zkoušela jsem to s ní akorát doma v obdobích, kdy se při kojení hodně rozptylovaly, ale bylo to k ničemu. Navíc bych potřebovala spíš osušku než plenu s ohledem na to, že bradavky mám někde pod pasem ~k~, dost nepraktické na tahání. Ale s ohledem na to, že žiju v Balíkově a bez auta se nikam nehnu, tak jsem to mimo domov z 80% odkojila tam.
Alca 145121
26.5.2019 11:30:47
magrata

"Příklad z banky, co se nedávno řešil: Matka měla 3 možnosti. 1. Odejít a ztratit místo ve frontě, 2. nakojit ve frontě, 3. nechat dítě řvát. Kdyby dítě nechala řvát, chlapi by se pohoršovali, že si ho neutiší a proč s ním leze do banky. Kdyby odešla a nakojila jinde, bylo by riziko, že než se vrátí a vystojí frontu, bude dítě opět mít hlad, takže by docílila akorát toho, že by ztratila čas"

Asi tak. Je zajímavé, že nikdo nepoukazuje na to, že kdyby banka byla inteligentní a měla na pokladnu lístečky s pořadovými čísly, tak matka nemusela kojit ve frontě, ale mohla si někam decentně zalézt a jen hlídat číslo.....
Monty 129940
26.5.2019 11:28:58
Bouřko,
my ovšem žijeme ve společnosti, kde se zatím stále vetšinově souzní s tím, že se celá prsa, zadky a genitálie veřejně nevystavují. A pokud se v boji za změnu tohoto stavu angažují takové osoby jako vedoucí kojící guerilly, obávám se, že moc sympatizantů, kteří by stav dovedli zvrátit nenajde.
Bouřka 7675
26.5.2019 11:28:26
madelaine, jen kulturní konstrukt, který se může změnit. Byla období upnutých límečků a období velmi hlubokých výstřihů, klidně může přijít i období plně odhalených poprsí ~;)
Alca 145121
26.5.2019 11:21:55
Kudlo

mě tuhle pobavila kamarádka, která na jedné akci odcázela kojit zásadně stranou otočená ke zdi. přitom měla takový výstřih, že si tipnu, že při kojení z toho prsa nebylo vidět o mo víc než bez něj, možná i míň ~:-D

Já chápu, že ne všechny děti prostě milujou přehozenou plínu přes sebe.....
Bouřka 7675
26.5.2019 11:21:41
Ono je zcela jedno jestli je v šuplíčku kojenec nebo batole, to jsou jen nějaké lidma vymyšlené kategorie a z hlediska řešení situace ve frontě je to zcela jedno jestli je mu rok nebo půl, nutnost chovat se slušně ve frontě poberou na dost podobné úrovni. Upřímně, kojit roční dítě někde na stojáka je dost nepohodlné, takže první, kdo se tomu bude snažit vyhnout, bude-li mít rozumně na výběr, bude obvykle ta matka.
Celé to zakrývání poprsí je akorát nějaký kulturní zvyk, se kterým každý nemusí souznít. Osobně bych preferovala spíše domorodý přístup "všechny prsa ven a nikoho krom děcek nezajímají" ~;) Nejlíp mi vždycky bylo na místech primárně určených pro (alternativní) matky malých dětí, takže vystrčený prsa tam nikdo neřeší neb se považují v daném místě za normu. Odpadnutí té nutnosti hlídat decentnost a chovat se volně bylo vždy osvobozující, dítě tu bylo přirozenou součástí dění, kvůli které se nemuselo vymýšlet nějaké extra řešení a odklízení se. Z tohoto pohledu považuju tu fotku s kojením dvou dětí za poněkud podpásovou,jo je velmi nedecentně odhalená, ale s velkou pravděpodobností pochází z nějaké akce zaměřené tímto směrem, takže tam vládne jiná místní norma než na běžném veřejném prostranství. Pokud mi podobné věci vadí, tak na podobné akce nelezu.
libik 142094
26.5.2019 11:11:21
I kdybych byla s dvouměsíčním dítětem v bance jako klient, požádám a nějaký koutek, jsem si jista, že by mi vyhověli.

libik 142094
26.5.2019 11:06:55
Můj kojenec byl také dlouho kojen(večer), ale zároveň vychováván k normálnosti, takže v chodícím věku by se skoro bála, že mu to bude venku trapný.

A trapnost je to, co předvedla paní v bance, zrovna tak jako ty dámy na schodech.

Za mě každého věc, kde a jak se kdo prezentuje, ale myslet si o tom mohu, co chci, že?

Monty 129940
26.5.2019 11:02:17
Šplechťulko,
ono stačí, když si to uvědomují ty matky.
splechtulka & M+J+R 35354
26.5.2019 10:57:05
Tak ještě aby to ty děti věděly. Dva že tří mých kojenců nebyly informováni a prso vyžadovaly do cca 18 měsíců. Prostřední se odstavila že dne na den v 11 měsících a pak už jen fest hryzala. Ta asi dostala informaci že už bude batole - ale chodit začala až skoro ve dvou letech.
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 31456  [Dalších 31166 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.