| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 990] Názory 9911000 z 1094  [Dalších 94 >>]
Ivana
  • 
3.3.2006 16:16:15
Ahoj, už jsme se o tom "bavily", že právě chodíme k MUDr. Beránkovi a k PhDr. Moravcové. 2 měs. Honzíkovi ukazovala Moravcová ty obrázky tak, že já ho měla na klíně a ona je držela v ruce, ne v tom divadle, na to byl malý. Ráďovi už také ukazovala obrázky, vytečkované, které byly různě na desce a zeslabovaly se.
Jak jsem psala, my máme OKULA a ty obroučky stály okolo 800 kč, potom jsem nechala vytvrdit ta plastová skla, aby se nepoškrábala, za to jsem připlácela a dala jsem mu je zeslabit, aby nebyly tak silné. Myslím si, že 2300 kč je dost za rámečky, my máme dvoje, to by se dost prodražilo a já ještě dost doplácela za to ostatní a rámečky se mi osvědčily, tak máme oboje stejné, jen v jiné barvě. Ráďa má modré a vínové a vínová klukům taky moc sluší, prý je to teď i moderní. U nás v rodině také brýle nemáme, kromě babičky. Koupila jsem vodičku a spec. hadřík, okolo 100 Kč a tím se vyčistí dobře. Iva
Martina,chlapeček03,holčička99 41776
3.3.2006 15:24:13
prosím maminky z brna a okolí, kde je největší výběr dětských brýlí, my jsem už teda obědnali v brně na nám. svobody, ale pro příště by mě zajímali vaše zkušenosti, mám 2,5 letého syna teto týden mu zjistili 3 dioptrie na pavém očičku, vybrat brýle byl celkem problém a to nejsem náročná jen jsem nechtěla holčičí, bude mít modré ale ty co mu seděli měli jen jedny, a taky jsem dali za ně 2300,- je to moc? nemám vůbec představu o brýlích, nikdo z rodiny nenosil v dětství brýle, a taky nějaké rady jak přesvědčit děti aby je nosili znáte už určitě na děti nějaké fígle, čím je čistíte? jsou nějaké specialní ubrousky nebo stačí kapesník, já prostě nemám s brýlema zkušenosti jsem úplný začátečník děkuji za rady Martina a 2 dětičky.
3.3.2006 15:19:27
ve vyhledávači zadej: Narkóza? v tomto článku se o masírování slzného kanálku mluvilo.
3.3.2006 15:15:31
prosím maminky z brna a okolí, kde je největší výběr dětských brýlí, my jsem už teda obědnali v brně na nám. svobody, ale pro příště by mě zajímali vaše zkušenosti, mám 2,5 letého syna teto týden mu zjistili 3 dioptrie na pavém očičku, vybrat brýle byl celkem problém a to nejsem náročná jen jsem nechtěla holčičí, bude mít modré ale ty co mu seděli měli jen jedny, a taky jsem dali za ně 2300,- je to moc? nemám vůbec představu o brýlích, nikdo z rodiny nenosil v dětství brýle, a taky nějaké rady jak přesvědčit děti aby je nosili znáte už určitě na děti nějaké fígle, čím je čistíte? jsou nějaké specialní ubrousky nebo stačí kapesník, já prostě nemám s brýlema zkušenosti jsem úplný začátečník děkuji za rady Martina a 2 dětičky.
Pavla,Lucí04/04,Ivet12/05,33tt 11790
3.3.2006 12:52:34
Ahoj, prosím o radu. Dcera už 3 týdny bere různá antibiotika do očíčka. Kapky, mastička, stále nic nezabírá. Očíčko hnisá, sice už míň, ale stále. Také jí trošku slzí. V pondělí máme jít na průplach. Žádný lékař mi nic neřekl o masírování slzného kanálku. Teprve tady jsem se dočetla, že by to mohlo pomoci. Poradíte prosím, někdo, jak masírovat? Díky za rady.
lydushe + 3 háďata 3538
2.3.2006 19:46:31
Ivano a ke komu chodíte do Motola? My chodili k obou terapeutkám a nakonec se nám zalíbila Moravcová a teď asi přejdeme k MUDr. Beránkovi.
Mj. na tu náplast na krytí jsme byli také alergičtí, tak jsem pátrala a pátrala až jsem po 5ti pokusech koupila náplast obyčejnou na cívce, která synovi nevadí a kupuji takové nesterilní gázové čtverečky, kterými oko překrýváme a přelepujeme tou obyč. náplastí.
JInak jsme dříve chodili k MUDr. Řehořové, ta je asi dobrý odborník, ale s dětmi to moc teda neuměla.
A s tím, že děti mají schopnost zaostřit je to "akodomodace" oka. Já mám např. oční vadu na 4 dioptrie, ale dnes nosím 1 a 3/4.. Až zestárnu tak na těch 4 a více skončím..
Ivano oni už mají pro miminka ten přenosný autorefraktor?? Když jsme tam chodili před 2 lety, tak ho neměli..
Eva
  • 
2.3.2006 19:21:33
Jo,ještě jsem zapoměla,jak jsi psala o tom "divadle" kde zjistí ,jak dítě oči fixuje,tak nás poslali taky za speciální sestrou,která se na toto zaměřuje a ta je spolupracovnicí očních lékařů. A ta právě různým cvičením zjistila,že malá nedokáže zafixovat levé oko k nosu. Takže to bude asi něco podobného jako v Praze. A naše bývala doktorka to viděla naprosto v pohodě,prostě jen zkoušela,jestli malá pozná na dálku obrázky,ale nic jiného ji udělat nenapadlo,tak jsem moc ráda,že jsme přešli k mnohem pečlivějším odborníkům.
Eva
  • 
2.3.2006 19:14:57
No,malá už má ty brýlky asi 3 měsíce a někdy si je vezme i sama,když si třeba kreslí,ale jinak moc ne. On mi právě doktor říkal,že opravdu nemá žádné dioptrie,ale pokud by se prý s těma očima necvičilo,tak by to mohlo dopadnout špatně. Já jsem asi vynervovaná z toho,že jsem jako dítě měla opravdu velkou oční vadu. Od jednoho roku jsem nosila brýle a v 15 letech jsem podstoupila 2 operace,kde mi dávali na sítnice nějakou plastiku aby se mi oči stále nehoršily a v 18 jsem si nechala operovat oči laserem a od té doby mám oči naprosto v pořádku. Měla jsem nejdřív stach,že bude malá krátkozraká po mě,ale u ní se prý o toto vůbec nejedná. Já jsem vlastně chtěla jen vědět,jestli někdo u dětí měl taky to zajíždění očička ven a jak se to dalo spravit. Možná se někomu bude zdát,že řeším kraviny,ale mě to opravdu moc trápí.Každému s kým jsem se o tom bavila(teda kromě rodičů) to připadá jako jednoduchá věc a každý mi řekl-No tak bude nosit brýle,to je toho.Jenže já mám právě strach,že to nebudou jen brýle,bojím se aby na to očičko v budoucnu viděla. Už je mi z toho zase do breku,ale jsem ráda,že aspoň tady jsem se z toho mohla vypovídat.
Ivana
  • 
2.3.2006 16:21:55
Cviky bohužel neznám. Když Ráďa měl poprvé na očích brýle, zakopával, boural do dveří, upadl na schodech, já brečela. Vůbec je nechtěl. Myslela jsem si, že si na ně ani nezvykne. Ale trvalo to asi 3 dny a teď bez nich není vůbec a když mu je čistím, tak na ně čeká, aby si je hned vzal. Jde asi teda o zvyk, musí to být hrozný šok, když nemá nic a pak najednou 5 dioptrií. Teď je úplně v pohodě. MUDr. říkal, že dioprie u dětí léčí asi tak do 15 let, pak jsou už jen na to, aby člověk lépe viděl. Takže je to asi dost důležité, aby je děti nosily, dokud se to dá zlepšit. Říkal, že třeba v dospělosti bude mít 1 dioptrii, je to možné a to pak bude na něm, jestli bude brýle nosit nebo ne.
Tak hodně štěstí.Iva
Eva
  • 
2.3.2006 13:12:10
Moc díky za reakci.Náš problém je ale v tom,že nejsme z Prahy,jsme z Moravy. Náš doktor ji dal brýle,má na každém jen myslim 1/4 nebo 1/2 dioptrií.Brýle má nosit jen k večeru,když má oči unavené nebo když je doma,ale stejně je moc nenosí,tvrdí mi,že vidí líp bez nich. My teď čekáme jak dopadne kontrola v červnu,tak snad se to do té doby aspoň trošku zlepší. Uvidím teda co nám řekne doktor na kontrole a kdyžtak budeme asi muset vyrazit do Prahy. Je to ale děs,že mají na celou republiku jen 2 přístroje. Vůbec nevím,jak bych to dělala,máme ještě rok a půl starého syna,tak by to byl docela problém s dojížděním do Prahy. A nevíš ještě nějaké jiné cviky na posílení očních svalů? Nebo někdo jiný? Já právě nechápu,jak jí to oko může zajíždět ven místo dovnitř,jak to mají ostatní děti,které šilhají.
[<<Předchozích 990] Názory 9911000 z 1094  [Dalších 94 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.