| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 730] Názory 731740 z 1094  [Dalších 354 >>]
Veverka 81062
15.4.2008 13:22:53
dobrý den, chci se jen zeptat. náš Tobiášek- 5 týdnů- má rozštěp duhovky a asi pod tím i poškozenou sítnici, jak vypadají očička s rozštěpěm sítnice ??? Nevím, zda ho také nemáme, musejí počkat další 4 týdny, než nám řeknou něco víc.Zatím nelze určit do jaké míry je sítnice zasažena. Prý uvidí, ale jak to ještě nevíme. Prosííííím moc o odpověď, mějte se krásně, marika
Daninka Fífa a Barča 45536
14.4.2008 18:59:11
Janet, do diskuze se nemůžu dostat:(
14.4.2008 18:17:17
Omlouvám se za obrázek, ujela mi ruka!!!!!
14.4.2008 18:16:50
Do diskuze se určitě zapojím!

Tak jen v rychlosti. Malej šilhá a je tupozraký od narození, od dvou let nosí brýle jedno oko 7dioptrií druhé 3,5. Začal od tří let v Liberci chodit do speciální školky, kde se dětem věnují a cvičí s nima očička. Je mu 5let a na podzim když mu byli 4 roky byl na operaci šilhání obou očí, snížili se mu po operaci i dioptrie na 3 a 1,5. Ale bohužel začal znovu šilhat, což se stává dost často a na operaci půjde znovu. Od dvou let nosí okluzor, je to strašný a zdlouhavý, držím palce.:-©
Janet+sluníčko:-) 75570
11.4.2008 15:17:35
Daninko, nenapsala bys nám víc, prosím? Kdy jste byli na operaci - jako kolik měl malý roků (měsíců)? Kde jste byli? Kolik máte dioptrií, apod. Kdyby ses chtěla zapojit víc do diskuse, přijď mezi nás:

http://www.rodina.cz/diskuse13241.htm
9.4.2008 21:33:47
Sedmikrásko, můj pětiletý syn šilhá od narození.Zápasíme s tím pořád. Průběh byl takový, od dvou let syn začal nosit brýle a na jedno oko okluzor, záleží jestli tvojí dítko šilhá na jedno oko nebo na obě, to lepší oko se přelepuje aby se to horší namáhalo. Nejdříve se to léčí brýlemi a pak existuje speciální školka jako tady v Liberci, kdy s dětmi oči cvičí, když ani to nezabere, tak je nutná operace jako v našem případě, ale ani operace nepomůže někdy se opakuje i 3x, záleží jak se s tím mozek srovná. U nás bohužel hrozí operace po druhé.
Vyhledej zkušeného dětského očaře a ten ti poradí. Ale čeká vás dlouhá cesta, držím palce, klidně se zeptej když budeš potřebovat poradit, já se synem s tím zápasíme už dlouho!
Patricie
  • 
8.4.2008 8:42:57
Hledám maminku, která má malé dítě s vadou oka nejlépe podobnou jako my. Je to nejen funkční vada, ale i viditelná u jednoho oka. Špatně se vytvořilo celé očičko a tak hledám někoho, kdo má alespoň trošku podobný problém.
J.Patricie@seznam.cz
Leonie + 2 lvíčata 70868
7.4.2008 19:24:16
Sedmikrásko, do 6 měsíců je to prý normální, pak už né, i když do roka je tam ještě malá rezerva, ale všude písou do půl roku. Zajela bych na oční ale nevím odkud si. Zkus si zjistit dětskou očařku u vás ve městě nebo v okolí, to by mohlo stačit. Teď už jsou to odborníci. Ale chtěla bych opravdu vyloženě dětskou očařku (očaře).
Sedmikrásky 66951
7.4.2008 12:07:36
Pěkný den,
chtěla bych Vás požádat jestli by jste mi někdo mohla dát tip na dobrou kliniku nebo očaře v ČR ohledně šilhání.
Malá má 9 měsíců a od 3 měs. pozoruji šilhání, když se na něco zaměří, doktorka říká, že děti do 1 roku na to mají "nárok", což se mi moc nelíbí. Tak jsem si nechala vystavit doporučení k odborníkovi a tak chci ji nechat vyšetřit jinde.
Na netu jsem našla nemocnici v Třebíči s paní MUDr. Marií Kousalíkovou (pokud by jste měl někdo zkušenost uvítám:-) ), chtěla bych to totiž první zkusit cvičením nebo jiným způsobem jen ne operací.
Za všechny názory předem moooooc děkuji Lucie
Sedmikrásky 66951
7.4.2008 12:07:36
Pěkný den,
chtěla bych Vás požádat jestli by jste mi někdo mohla dát tip na dobrou kliniku nebo očaře v ČR ohledně šilhání.
Malá má 9 měsíců a od 3 měs. pozoruji šilhání, když se na něco zaměří, doktorka říká, že děti do 1 roku na to mají "nárok", což se mi moc nelíbí. Tak jsem si nechala vystavit doporučení k odborníkovi a tak chci ji nechat vyšetřit jinde.
Na netu jsem našla nemocnici v Třebíči s paní MUDr. Marií Kousalíkovou (pokud by jste měl někdo zkušenost uvítám:-) ), chtěla bych to totiž první zkusit cvičením nebo jiným způsobem jen ne operací.
Za všechny názory předem moooooc děkuji Lucie
[<<Předchozích 730] Názory 731740 z 1094  [Dalších 354 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.