Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Veverka | 81062 |
|
15.4.2008 13:22:53
dobrý den, chci se jen zeptat. náš Tobiášek- 5 týdnů- má rozštěp duhovky a asi pod tím i poškozenou sítnici, jak vypadají očička s rozštěpěm sítnice ??? Nevím, zda ho také nemáme, musejí počkat další 4 týdny, než nám řeknou něco víc.Zatím nelze určit do jaké míry je sítnice zasažena. Prý uvidí, ale jak to ještě nevíme. Prosííííím moc o odpověď, mějte se krásně, marika
|
| Daninka Fífa a Barča | 45536 |
|
|
14.4.2008 18:59:11
Janet, do diskuze se nemůžu dostat
![]() |
|
|
14.4.2008 18:17:17
Omlouvám se za obrázek, ujela mi ruka!!!!!
|
|
|
14.4.2008 18:16:50
Do diskuze se určitě zapojím!
Tak jen v rychlosti. Malej šilhá a je tupozraký od narození, od dvou let nosí brýle jedno oko 7dioptrií druhé 3,5. Začal od tří let v Liberci chodit do speciální školky, kde se dětem věnují a cvičí s nima očička. Je mu 5let a na podzim když mu byli 4 roky byl na operaci šilhání obou očí, snížili se mu po operaci i dioptrie na 3 a 1,5. Ale bohužel začal znovu šilhat, což se stává dost často a na operaci půjde znovu. Od dvou let nosí okluzor, je to strašný a zdlouhavý, držím palce. ![]() |
| Janet+sluníčko:-) | 75570 |
|
|
11.4.2008 15:17:35
Daninko, nenapsala bys nám víc, prosím? Kdy jste byli na operaci - jako kolik měl malý roků (měsíců)? Kde jste byli? Kolik máte dioptrií, apod. Kdyby ses chtěla zapojit víc do diskuse, přijď mezi nás:
http://www.rodina.cz/diskuse13241.htm |
|
|
9.4.2008 21:33:47
Sedmikrásko, můj pětiletý syn šilhá od narození.Zápasíme s tím pořád. Průběh byl takový, od dvou let syn začal nosit brýle a na jedno oko okluzor, záleží jestli tvojí dítko šilhá na jedno oko nebo na obě, to lepší oko se přelepuje aby se to horší namáhalo. Nejdříve se to léčí brýlemi a pak existuje speciální školka jako tady v Liberci, kdy s dětmi oči cvičí, když ani to nezabere, tak je nutná operace jako v našem případě, ale ani operace nepomůže někdy se opakuje i 3x, záleží jak se s tím mozek srovná. U nás bohužel hrozí operace po druhé.
Vyhledej zkušeného dětského očaře a ten ti poradí. Ale čeká vás dlouhá cesta, držím palce, klidně se zeptej když budeš potřebovat poradit, já se synem s tím zápasíme už dlouho! |
| Patricie |
| • |
8.4.2008 8:42:57
Hledám maminku, která má malé dítě s vadou oka nejlépe podobnou jako my. Je to nejen funkční vada, ale i viditelná u jednoho oka. Špatně se vytvořilo celé očičko a tak hledám někoho, kdo má alespoň trošku podobný problém.
J.Patricie@seznam.cz |
| Leonie + 2 lvíčata | 70868 |
|
|
7.4.2008 19:24:16
Sedmikrásko, do 6 měsíců je to prý normální, pak už né, i když do roka je tam ještě malá rezerva, ale všude písou do půl roku. Zajela bych na oční ale nevím odkud si. Zkus si zjistit dětskou očařku u vás ve městě nebo v okolí, to by mohlo stačit. Teď už jsou to odborníci. Ale chtěla bych opravdu vyloženě dětskou očařku (očaře).
|
| Sedmikrásky | 66951 |
|
|
7.4.2008 12:07:36
Pěkný den,
chtěla bych Vás požádat jestli by jste mi někdo mohla dát tip na dobrou kliniku nebo očaře v ČR ohledně šilhání. Malá má 9 měsíců a od 3 měs. pozoruji šilhání, když se na něco zaměří, doktorka říká, že děti do 1 roku na to mají "nárok", což se mi moc nelíbí. Tak jsem si nechala vystavit doporučení k odborníkovi a tak chci ji nechat vyšetřit jinde. Na netu jsem našla nemocnici v Třebíči s paní MUDr. Marií Kousalíkovou (pokud by jste měl někdo zkušenost uvítám ), chtěla bych to totiž první zkusit cvičením nebo jiným způsobem jen ne operací.Za všechny názory předem moooooc děkuji Lucie |
| Sedmikrásky | 66951 |
|
|
7.4.2008 12:07:36
Pěkný den,
chtěla bych Vás požádat jestli by jste mi někdo mohla dát tip na dobrou kliniku nebo očaře v ČR ohledně šilhání. Malá má 9 měsíců a od 3 měs. pozoruji šilhání, když se na něco zaměří, doktorka říká, že děti do 1 roku na to mají "nárok", což se mi moc nelíbí. Tak jsem si nechala vystavit doporučení k odborníkovi a tak chci ji nechat vyšetřit jinde. Na netu jsem našla nemocnici v Třebíči s paní MUDr. Marií Kousalíkovou (pokud by jste měl někdo zkušenost uvítám ), chtěla bych to totiž první zkusit cvičením nebo jiným způsobem jen ne operací.Za všechny názory předem moooooc děkuji Lucie |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.