| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 800] Názory 801810 z 1094  [Dalších 284 >>]
elindra 28290
22.12.2007 21:43:16
Lenko, dík za povzbuzení, taky doufám, že dnešní medicína už je na dobý úrovni a šilhání je maličkost.

Leonie, ty E jsou jednoduchý, Lízinka to zvládla celkem rychle, dítě dostane do ruky takový E s rukojetí a když mu ukazuješ ty E na tabuli, tak má tu vidličku otáčet do toho směru, podle toho, který mu ukazuješ... Dá se to pojmout jako hra.
Žaneta, Maruška - šedý zákal, 21měs.
  • 
22.12.2007 14:01:52
Ahoj Leonie,
děti úplně malinké, budou třeba ukazovat rukou, kam směřují "nožičky" toho éčka. Staří když řekne třeba tam a ukáže doprava nebo doleva. A nebo nahoru a dolů. Aspoň ttak si to myslím.
Leonie + 2 lvíčata 70868
22.12.2007 10:13:32
Ahoj Leni,

tak aspoň po dlouhé době nějaké dobré zprávy. Faktem je, že medicína v dnešní době je na super úrovni, takže taková ,,banalita,, jako je šilhání by měli dr. vyléčit jako nic. Tak snad to tak bude........

Terko a co jako chtějí po člověku (tadeáškovi) aby říkal, když mu ukazují to E. Třeba : nahoře, nebo má říct že směřuje doprava atd. Já to prostě nechápu....
Lenka
  • 
21.12.2007 20:07:16
Ahoj holky.
Občas si vás sem chodím číst a chci vás povzbudit!!!
Já a brýle - jedno jsme byly:-) Teď je mi čerstvých 30 let a už rok jsem bez brýlí. Je to něco neskutečnýho, to ten, co nezná brýle nepochopí.Ale když to vezmu popořadě...
Brýle jsem dostala ve dvou letech, snášela jsem je dobře, měla jsem vždycky asi 4 a 6 dioptrií, pravé oko vždy horší. No a k tomu jsem šilhala. Docela dost. Z dětství nemám jedinou fotku, kde by mi oči neujížděly všemi směry.V osmi letech jsem byla kvůli šilhání na první operaci, v deseti na druhé. Pokaždé operovaná v Mostě, tehdy tam bylo vyhlášené dětské oční oddělení. Jako vedlejší efekt těch operací bylo to, že se mi trochu snížili dioptrie.Asi od 12ti let jsem, jako jedna z prvních v republice, začala nosit kontaktní čočky. Měla jsem hodně progresivní očařku, která je sem dovážela a taky je dávala dětem, což se zpočátku nedělo. Já hrála basket, závodně, s brýlemi to do té doby bylo peklo.No a od těch 15ti let jsem skoro výhradně nosila čočky.V 29ti jsem šla na laserovou operaci LASIK a dopadla VYBORNĚ.Jsem na nule a žádné potíže nemám.
Vůbec nešilhám, ale to už od doby těch operací.
Chci vám popřát hodně úspěchů s vašimi dětmi a věřte, že lékaři už toho umějí opravdu hodně.Jinak já nedám dopustit na Dr. Nováka, pracuje jako primář Na Homolce.Má i Refrakční centrum v Olivově ulici v Praze, dělal mi ten LASIK.ůj otec u něj byl na opeaci, měnil mu celé oční čočky.A taky úplně v pořádku.
AŤ se vašim dětem očka srovnají a vše je OK!!Držím palce.
terezie + tadeáš 05 + berta 08 43496
21.12.2007 15:37:01
jestli myslíš čtení E u očařky tak ona je dává pokaždý jinak - nožičkama (hrabičkama) na jinou stranu -nahoru, dolů, doleva a doprava
Leonie + 2 lvíčata 70868
21.12.2007 14:52:09
Evisto, malá je kouzelná-fakt. A žádný šilhání nevidím, je to lepší než s těma brýlema

Ještě jsem se chtěla zeptat na to E. Co jako mají lidi říkat, když jim ukazuje to E?
Evista 25207
21.12.2007 13:42:08
pro Leonii, slibena fotecka
21.12.2007 11:16:29
to se dělá v registraci - už si to moc nepamatuju, tam je zda tam chce svojí fotku a procházet - jako ve svým PC, vybereš a odklikneš ale takovýty překlikávací to netuším
21.12.2007 11:15:04
Evisto u nás v optice měli bohužel jen tyto jedny a to ještě poslední :-(( snad bude po novém roce líp, máme si jít pro další
Leonie + 2 lvíčata 70868
21.12.2007 11:15:04
jo Terez, jak si tady dala fotku malýho, myslím v tom okýnku. Mě to nějak nejde tak nevím, jestli to nedělám blbě. Chtěla bych tam dát obě cácory. Jak na to ?ty si takový technický typ.
[<<Předchozích 800] Názory 801810 z 1094  [Dalších 284 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.