| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 820] Názory 821830 z 1094  [Dalších 264 >>]
terezie + tadeáš 05 + berta 08 43496
20.12.2007 21:16:59
Evisto tak si to moc užijte a mám to stejně. šilhání neštuduju, lepím a lepím a snažím se zahojit strhanou kůži a jen vysvětluju a vysvětluju, hodně lidí se ptá , mylsím že je po nějaký zákroku na oku :-))

článek vypadá zajímavě, brácha je léčen od malinkata a nějaká extra výsledky nejsou. důležitý je taky cvičení - různý titěrnosti, obtahování namalovaných čar, navlékání korálku apod.
Evista 25207
20.12.2007 20:26:11
Ahoj,
nam cely dnesek nejel net,az navecer to spravili. Dneska jsme byli na koznim,Sara ma atopicky exem:o(
taky jsme zdobili stromecek,zitra jedeme pryc a vratime se asi az v utery,stredu. Do zdobeni byla uplne zazrana, zdobila docela hezky,jen jsem to pak musela lepe uchytit..uplne v zapalu zapomnela curat,jist,pit,komunikovat:o) moc hezky pohled.
Silhani neresim,je to beh na dlouhou trat,lepime,lepime,sbirame soustrastne pohledy ale to co si Proziva Iri s holcickou je oproti tomu houby.
Iri.. nedostat nemoc bude asi zahul,mozna bych radila vyhnout se mistum kde je hodne deti, ne ji izolovat,ale ne tak plne vyhledavat,ma doma sestru tak komunikaci by trpet nemela...nejvic nemoci chytne Sara prave tam kde je hodne deti.Ikdyz pokud donese starsi napr. nestovice ci neco jineho tak to bude...... :o((
drzime stale palecky,a pis!
Leonie + 2 lvíčata 70868
20.12.2007 19:35:06
holky přišel nám do schránky časák ,,Svět pojištěnce,, a je tam psaný o tupozrakosti. Četly jste to? Fakt zajímavý. Píšou tam čim dříve se léčí ta šilhavost a tupozrakost, tím lépe a rychleji se to dáva do pořádku, takže super zpravy. Ideální ve 2-3 letech a nejlepe od roku ideal. Do 12 let se to léčí a pak vyhráno. Jak se ale přijde už v 7 letech a více, nedá se s tím nic moc dělat ale i tak se zázraky prý dějí.

Co u vás jinak nového, co se toho šilhání týce? Terko, Evisto tak jak.

Já dnes potkala známou a velice se na malou vyptávala a prý šilhá i v brýlích a jestli jí tím dr. spíše neškodí, že jí je dala.
Asi si ale nevšimla, že nešilhá non stop, jen někdy a to většinou když kukne přes ten přelom. Vůbec jsem neměla náladu se s ní vybavovat....
Jo a mimochodem má 2 syny-dvojčata a těm je kolem 10-12 let a šilhají taky a nosí oba brýle, ale bohužel ten jeden od 6 let a druhý asi od 9 let. Jinak kdyz byli malincí a jezdili v kočarku, tak mi tchyně říkala že šilhají oba jak hrom a proč s tím jako matka nic nedělá.....
Žaneta, Maruška - šedý zákal, 21měs.
  • 
20.12.2007 11:48:54
Ahoj Iri,
jsem moc ráda, že to takhle dopadlo. Sice chápu, že to není ještě výhra, že i tak si určitě prožíváš své, ale hlavně že to není horší. Psala mi známá, že si to tu četla, a že tam potkala víc (v Motolu) takových dětí s nádorem v očičku a že ví v pár případech (co si s nimi píše), že to nakonec vyhráli , ten boj. Tak vám taky drží palce. Ale nenapsala ti, protože na tom teď není moc dobře, ach jo. Tak ti to jako povzbuzení píšu aspoň tak.
Moc vám budu držet palečky.
Hezké Vánoce.
Leonie + 2 lvíčata 70868
20.12.2007 8:01:58
Ahoj Iri - Kečitko,

jsem strašně ráda, že vám vše dopadlo dobře. Myslím na vás holky pořád, i když vás osobně vůbec neznám. Tak moc mě to ranilo....
S tou nemoci nevím jak to ukočírujete, protože děti v tomhle věku jsou strašně náchylný, zvláště pak když máš doma ještě 3-letou dcerku, která jí nakazí raz dva. Vidím to u nás. Starší něco dotáhla ze školy a mladsí se z toho vyhrabává už 14 dní a ještě to není dobrý.
Tak Anetce přeju hlavně hooooodně síly, mamince pevné nervy a na to že nebude mít vlásky se vykašly. Jak to bude za váma, tak jí dorostou a bude to kočka-uvidíš. Já malou z dlohých celkem vlásků, vzala v 11 a ve 13 měsících úplně dohladka strojkem bez nádstavce, aby se jí zpevnily. No prdu měla, co vám budu povídat, ale už je to dobrý, za chvíli budou culíky.
Holky přeju vám příjemný svátky, Anetce hodně dárečků a hlavně toho zdravíčka.
Zase nám písni papa
Kečitka 53710
19.12.2007 23:20:18
Ahoj holky, tak uz Anetku dneska propustili:-) Jinak magnet. rezonance dopadla dobre, sona a rentgeny take. Je zvlastni, ze jsem v tuhle chvili rada, zni to trosku absurdne vzhledem k nemoci Anetky, ale je to tak. Je to mozna tim, ze jsem citila, co vsechno jeste muze byt horsi a kdyz to padlo, moc se mi ulevilo a jsem rada, ze to je jen ten "nador v ocicku" :-(..... Ted nas ale ceka pulrocni tezke obdobi, kdy mala by nemela nekde nastydnout, dostat bacila apod. Ale nedokazu si to predstavit, kdyz mam jeste 3letou dcerku ve skolce... V po jdeme na odber a pockame na dalsi vysledky..Nebude to lehke, zvlast kdyz uvidim tak po mesici, jak padaji Anetce vlasky, ale rikam si, ze je to porad lepsi, nez abych prisla o dite uplne.. je velka nadeje a ja doufam, ze vyjde. Mejte se a krasne vanoce Iri
terezie + tadeáš 05 + berta 08 43496
19.12.2007 12:21:45
Evisto já psala že taduna ho má kvůli tupozrakosti , jinak myslím že když ho dítě má nosit střídavě tak je to kvůli šilhání který se ani v brýlých endaří rovnat. jen můj vydedukovaný názor:-)
Evista 25207
19.12.2007 12:19:29
Terez,kdyz je okluzor proti tupozrakosti tak nechapu proc ho Sara ma napsany na obe oci a vidi pry na svuj vek dobre. Asi pripad od pripadu...ale je fakt ze kdyz ma zalepeno tak tim kterym kouka nesilha,jinak stale,akorat pres bryle to neni ak viditelne.
Zaneto, snad vam vysetreni dobre dopadne. To je hezke ze uz si Maruska uziva vancni atmoferu:o) Sare to vubec nic nerika,ani cukrovi, ani darky a to ze zlobila:o) ani Jezisek ani stromek...snad se to prolomi zitra,budem totiz uz doma zdobit...v patek vecer jedem k nasim, mam tam domluvenou vecer akci:o) a na ŠD tam asi take budem..takze od patku do cca stredy psat asi moc nestihnu(ne ze bch jindy stihala:o))
Žaneta, Maruška - šedý zákal, 21měs.
  • 
19.12.2007 10:47:30
Leonie,
to je určitě pravda, že to bude přesnější, hlavně když už pak bude umět "éčka". Ona dokonce krásně kouká do toho velkého mikroskopu, jen ho vidí, a už se k němu dere. Je na něj už od malička zvyklá. Jen se chytne ručičkama těch bočních držadel, dá hlavičku pěkně do těch zarážek a drží :-)) V Motolu svolával poprvé,, jak to viděl, doktor, celé oddělení, ať se na ni jdou podívat, že to ještě neviděl. Tak se všichni smáli :-)
Jinak do té narkozy budem muset jezdit dlouhodobě, pokud by to bylo jen na kontrolu, a nemuseli ji operovat, tak by to šlo přežít. Oni totiž dělají spoustu podrobných vyšetření i v očičku, různě přetahují víčko, prý a tak. Přikládají různě na oko nějaké přístroje.... To by nevydržela. To kvůli zjišťování změn na sítnici, postupu katarakty, měření nitroočního tlaku, a další věci a přitom prý měří i dioptrie... Tak jednou za čas to musí podstoupit všechny děti, které mají nějakou oční nemoc. :-(
Kristina,syn 15mes
  • 
19.12.2007 10:38:56
Dobrý den,
máme stejný problém jako Vy, Markéto. Teda rozdíl je v tom, že jsem právě od očařky přišla a Atropin nám teprve dala. Toho, co se stalo Vám se právě obávám...abycvh mu nakonec nevypstovala tupozrakost na tom zdravém očíčku. Pokud byste se dozvěděla nějaké rady,podělte se prosím se mnou o ně na mail: krijos@seznam.cz Začneme dnes kapat 1x za 3 týdny jak řekla doktorka.
[<<Předchozích 820] Názory 821830 z 1094  [Dalších 264 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.