| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Svrab

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 201  [Dalších 31 >>]
aktijam 77176
8.3.2008 8:42:10
Ahoj,se svrabem mám zkušenost,pracuji ve zdravotnictví,na jedné LDN, přijdou k nám různí pacienti,přeložení z celé republiky,několikrát k nám poslali pacienta se svrabem,(nejvíce z pražských nemocnic).Také u nás leží různí bezdomovci.Ti také mívají svrab.Jednou se dokonce i mé kolegyně nakazili. V práci to řešíme sírovou mastí, ,dezinfekce celého pokoje,pořípadě oddělení,větráním matrací.když se kolegině nakazili,doma všechno dezinfikovali,čistili koberce,na matrace nejlepší vyvětrat venku v mrazu.A mazali se sírovou mastí.Kůže je pak nejlepší promastit obyč. bílou vazelínou.(dělanou v lékárně).
Anezka73 49441
8.3.2008 7:50:36
Sirná mast se používá pořád, taky ho sem tam v práci vidíme.
vendelina+Emmí+Johanka 24220
8.3.2008 7:49:10
MY jsme tuto potvoru měli před patnácti lety, chytli jsme to jako děti od malého miminka, které bylo na návštěvě u svého dědečka. Chytli jsme to naprosto všichni a nevrátilo se to. Týden jsme se mazali takovým smradem a nesměli ven. Jestli se to vrátilo, špatně jsi vydesinfikovala okolí. Musíš všechno vyhodit a vydesinfikovat!! Matrace bych radši vyhodila, je to i v tom, všechny kliky, vypínače, tlačítka, naprosto všechno umýt desinfekcí, jinak to máte zase!!
Držím palce!
Líza 17721
8.3.2008 4:40:12
Sylvo, nemáš pravdu. Dotknutím nebo sednutím si v mhd na sedadlo, kde seděl člověk se svrabem, se to fakt nepřenáší.
Zakladatelko, chodí synek do školky?
puella 79248
7.3.2008 22:55:33
ahoj ja jsem to chytla jako tehotna a to jsem byla uz 3 mesice porad doma a manzel to nechytil:)
nicmene vylecito ale trvalo to skoro mesic. po tech trech dnech pouzivani sirove masti,se to sice vyhubilo, ale kuze byla porad od toho podraznena a vysusena taky porad jsem mela pupinky. Dr mi rekla ze to mam mazat a mazat necim mastnym. tak myslim ze to mate v poho jen kuze je jeste podraznena.
a k tomu deratizovani,ja poustela asi 3 tydny na periny, matrace, pohovku a i na sebe a horske slunicko.Nekde psali ze to taky nici
tak drzim palce at to vyhubis.
je to neprijemne.. :(
sylva2
  • 
7.3.2008 22:33:04
Nevím jestli to funguje na svrab, ale psí blechy jsem vyhubila tím, že jsem do všech místností dala takovej ten elektrickej strojek na komáry. Jinak to už taky vypadalo, že se jich nezbavíme.
Jinak prý stačí někde se dotknout místa, kde třeba seděl nějaký majitel- třeba MHD a bezdomovci.
Kousek dál 79244
7.3.2008 22:26:11
Taky dobrý. Mě se sedačky ve vlaku jako možný přenos moc nezdají. Předtím jsem vlakem jezdila roky pravidelně, manžel taky, denně, a nic.

Jediné, co mě ještě napadá, že mi máma koupila svetr a já si ho ze zdvořilosti hned u ní oblékla a nechala na sobě, i když jinak věci před nošením zásadně peru.
koa 48087
7.3.2008 22:22:57
Nebudu mluvit k tématu, tak pardon - ale dnes jsem slyšela, že kdosi si koupil fungl novou pohovku a s ní si do bytu přivezl vajíčka štěnic...
Kousek dál 79244
7.3.2008 22:22:47
Mastí se sírou jsme mazali děti. Sebe Jacutinem, takovým bílým mlékem. Už je to ale prý zakázané, doktorka mi dala poslední lahvičku, co měla. Už je vypotřebovaná. Ach jo.
Kde by mě to kdy napadlo. Vždycky jsem četla, že svrab dělá v kůži nějaké chodbičky. Ale my jsme žádné neměli, ani já, ani děti. Jen takové svědivé pupence, jako od komára.
Kubula K. 30211
7.3.2008 22:20:44
Jj, taky jsem to nakonec zlikvidovala sírovou mastí (nejdřív zkoušeli něco mírnějšího, ale nezabralo to). Jak píše cow, všechno na vyvářku atd. Věci, které nejdou prát, aspoň nechat vymrznout (v létě strčit do mrazáku, pokud se vejdou, např. peřiny, polštáře atd.)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 201  [Dalších 31 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.