| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Masáž hráze, nástřih při porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 990] Názory 9911000 z 1522  [Dalších 522 >>]
kvíťa
  • 
26.6.2008 14:21:34
Chichi,já jsem tam dole teda jak dívka školou povinná, první sex po 6ti nedělí mi připomínal můj úplně první sex :o) já taky řekla že když to půjde nechci nastřihnout ale ono to prostě nešlo, striktní nesouhlas jsem nedávala, měla jsem skvělou porodnici i porodní asistentku a vše bylo fajn, všichni se hodně snažili,i když bez manžela nevím, jak bych to zvládla. páááááááá
kvíťa
  • 
26.6.2008 14:21:34
Chichi,já jsem tam dole teda jak dívka školou povinná, první sex po 6ti nedělí mi připomínal můj úplně první sex :o) já taky řekla že když to půjde nechci nastřihnout ale ono to prostě nešlo, striktní nesouhlas jsem nedávala, měla jsem skvělou porodnici i porodní asistentku a vše bylo fajn, všichni se hodně snažili,i když bez manžela nevím, jak bych to zvládla. páááááááá
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 38107
25.6.2008 15:50:00
Kviťo - ve většině s tebou souhlasím ale v jednom bodě ne. Myslím, že lepší s nástřihem nesouhlasit (s dodatkem "pokud to bude alespoň trochu možné";) než mlčet. Bohužel je u nás hodně porodnic, kde se s tím nemaží a nastřihnou i ženu, která to nepotřebuje, protože jsou někteří dr. hodně "opatrní" (nebo pohodlní)?
Když vyslovíš nesouhlas, tak alespoň je signál pro dr. aby potřebu nástřihu více zvažoval. Je to teda můj názor, nemusíte se mnou souhlasit.
Ale jinak na pružnosti oněch patrií záleží asi nejvíc. Jsem toho sama živý důkaz - dvě velké děti bez nástřihu a šití. Jo a manžel si na "nic" tam dole nestěžuje :-D takže tím to asi nebude.
mondysek378 83422
24.6.2008 21:43:35
ahoj holky, mám stejný názor jako Kvíťa. S manželem jsme pravidelně masírovali a přesto jsem se bez nástřihu neobešla a byla jsem potrhaná i vevnitř. Samotné šití pak vůbec nebolelo, ovšem doktor mě zašil moc, takže asi tak čtyři měsíce po porodu byl pohlavní styk doslova peklo. A to se mi ještě týden po porodu rozjely stehy, což docela bolelo. Přeji všem ať se vám podaří rodit bez nástřihu, ušetříte si spoustu dalších obtíží. ahoj
Kviťa,8měsíční Vojtíšek
  • 
24.6.2008 20:53:24
Ahoj holky, nečetla jsem předchozí diskuzi, jen jsem vám chtěla napsat,co si o masírování hráze myslím. My s manželem poctivě denně od asi 34 týdne masírovali hráz olejíčkem Weleda, masíroval manžel a veřte, že moc erotické to nebylo :o) Docela to i bolelo, i když to jsem ještě nevěděla, co to je opravdová bolest :o) Při porodu mi to ale vůbec nepomohlo, byla jsem nejen nastřižená, ale i roztržená vevnitř úplně až nahoru. Myslím si, že záleží hlavně na vrozené elasticitě, někdo má tuhý svaly i kůži, jako třeba já a tomu masáž moc nepomůže a někdo je naopak vláčný a pak stačí poslouchat porodníka či porodní asistentku a může se nastřižení či natržení hráze ubránit. Ale pro ten pocit že něco děláte už dopředu to klíďo provádějte,aspoň bude mít partner větší pocit zodpovědnosti už předem. Každopádně, neříkejte, že nechcete nástřih. Znám holky,co odmítly nástřih a pak se roztrhly až do konečníku, blbě se hojily a jedné dokonce uniká stolice a bude unikat už do konce života. Nástřih ani samotné šití mě témeř vůbec nebolelo. Hojilo se to docela dobře ale mám velkou jizvu uvnitř, z čehož vyplívá že to při sexu docela dost bolí. S trochou nadsázky bych řekla, že existují jen 2 druhy žen, ty co jsou po porodu dole moc malé nebo ty co jsou naopak moc velké ;O) Co naděláme, mímo za to rozhodně stojí.Tak paa hodně štěstí
Pihulka1 74512
21.5.2008 21:35:14
ahoj holky,jsem ve 32tt a pomalu se na masáž chystám:-Dakorát mě zajímá,jestli ji provádíte sami,nebo partner~k~:-D
steellee 80674
20.4.2008 20:44:48
děkuju za popis. Ještě se mrknu, já mám poslední dobou pocit, že o těhotenství vůbec nic nevím. Už koukám na všechno tady a děsím se. Ve škole a má máma mi vůbec nic neřekla. Všecno si budu muset hleddat na netu.
misapoho 3509
20.4.2008 20:44:17
jinak ja byla proti chemii pri porodu, ale nakonec byl porod dost komplikovanej, bez vsech tech veci jako epidural, oxitocin, atd. bych se neobesla. Byla jsem pak fakt hodne unavena, porod se tahnul a ja si diky epiduralu na hodinku odpocinula, takze mi jeste zbyla sila na to nejdulezitejsi. Bez nej bych to nezvladla a nejspis by malej sel cisarem.
misapoho 3509
20.4.2008 20:41:11
no, tak rict, ze diky masazi dojde k zadnemu nebo malemu nastrihu, to nejde takhle pausalizovat. Mozna to pak je pruznejsi, ale z vlastni zkusenosti a ze zkusenosti lidi kolem jsem zjistila, ze to je na nic. Ale za zkousku nic nedas :o)
Hanule + 2 31577
20.4.2008 20:19:39
Steellee, nedávno jsem četla tady někde na netu úplně ukázkový popis jak by se to mělo masírovat. Zjednodušeně ( a nezlobte se za natural popis) hráz je spojení - hráz mezi pošev.vchodem a zadní dírkou. celá ta část jakoby uvnitř. A masíruje se- použiješ olejíček, naneseš na dva prsty zavedeš dovnitř a tlačíš na hráz směrem ke konečníku. Asi to blbě popisuju ale mrkni na net, určitě se poučíš. Přecházíš tak nástřihu a pokud dojde k natržení, tak malému a možná je to i prevence proti vnitřnímu natržení.
[<<Předchozích 990] Názory 9911000 z 1522  [Dalších 522 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.