| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Masáž hráze, nástřih při porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 980] Názory 981990 z 1522  [Dalších 532 >>]
Markéta
  • 
15.12.2008 15:15:25
Ahoj holky, chtela bych se vas zeptat na zkusenosti s vyrobkem epi-no. Ne nemeckych strankach web.de jsem nasla clanek o tomto vyrobku. Jedna se o takovy balonek, ktery zena zacne pouzivat tak 3 tydny pred porodem. Funguje to tak, ze k balonku je pripojena hadicka, pomoci ktere a maleho pristoje se balonek nafukuje. Neco jako kdyz vam merej tlak:o) A ten balonek si zena strka do pochvy kazdy den tak dvakrat a nafukuje a tim vlastne i masiruje a zvetsuje si hraz. Cetla jsem na to i ruzne zkusenosti maminek a uvazuji o tom, ze si ho asi poridim. Myslim si ze je to lespi nez masaz olejickem a urcite bych chtela predejit nastrihu. Nedokazu si totiz predstavit ze bych pak vsude sebou musela nosit nafukovaci kruh, abych si mohla v klidu sednout...kdybyste nahodou nejaka z vas s timto vyrobkem zkusensti mela. Napiste je prosim sem. Urcite to budou uzitecne informace pro ostatni maminky. Dekuji a mejte...papa
Mlada 36824
18.11.2008 14:50:28
Ano, pamatuji si, že ze začátku to bylo dost nepříjemné, dalo by se i říci, že to bolelo. Postupně se to hodně zlepšilo.
Margot+1 39983
18.11.2008 9:55:26
Ahoj, také jsme začali zkoušet masírovat a taky mě to bolí. Zatím to nechci vzdávat, ale hrozně mě to mrzí, chtěla jsem proti natržení, natož nástřihu, udělat maximum. Máte s tím někdo zkušenosti?
karkulka+2 /08+11/ 50320
4.9.2008 18:15:24
ahoj!
Prodám olej na masáž hráze Weleda. Použitý 1x- masáž hráze mě dost bolela,tak jsem to vzdala... Stojí kolem 250Kč, prodám za 200Kč. Kontakt-mail pod nickem a domluvíme se na podrobnostech.
Vasa-stefinka Klára+Ondra 84839
4.9.2008 14:58:32
Ahojte holky.Osobně bych si při mé náchylnosti dala pozor na něco neověřeného.Mám totiž ze všeho hnedka mykozu.Ale kosmetika Weleda dělá olej na masáž hráze,má to pomoci k tomu aby byly vazy připravené na beznástřihový porod.Poku máte zájem, zadejte do vyhledávače Weleda a jukněte na kosmetiku ke kojení,těhu ,ale i pro mimča.Mohu jen doporučit.Přeju hodně štětstíR^
trefa 57556
17.8.2008 9:32:43
Tak ja sem nemasirovala a nastrih sem nechtela.Pri porodu si dala mala rucicku k hlave a mela 4kg(me prvni dite) a tak sem byla potrhana vevnitr i venku.Ale vubec sem to necitila.Jediny co bylo neprijemny,tak to siti.A druhej den sem taky mohla sedet normalne.I na velkou sem sla druhej den normalne.Proste sem se natrhla v mistech kde byla tkan nejtenci a tak se to i driv zahojilo.Jen dodam ze sem rodila v poloze na zadech na koze,ale kdyz uz sem tlacila,tak mi bylo jedno v jake jsem poloze:)
jana
  • 
17.8.2008 0:02:38
ahoj,
mám prosbu o radu - zaslechla jsem (bohužel na jiném kurzu) jen zmínku paní PA, že si máme kápnout těch pár týdnů předem kapku levandulového olejíčku do kalhotek - nevím proč, snad pro dobrý pocit... plánuju ho koupit, i jsem četla, že pomáhá na poranění (snad i hráze)... a můj dotaz: myslíte, že si můžu i na masáž hráze použít ten levandulový? Nijak jinak olejíčky nepoužívám a nechce se mi kupovat i ten na hráz i ten levandulový. Děkuju za radu, Jana
Maci1 27366
2.8.2008 22:42:28
Eviku, nějak jsem nepochopila, jak souvisí sprchové gely s olejem na masáž hráze ;). Speciálních masážních olejů se určitě bát nemusíš a pokud na záněty a výtoky vyloženě netrpíš, tak ani sprchových gelů. Já např. používám normální sprchový gel na celé tělo a nikdy mi z něj nic nebylo :-).
Evik+Lea+Marek 50373
2.8.2008 22:30:39
Pořád mám pochybnosti, maminky. Ráda bych prováděla masáž, ale můj gynekolog mě varoval třeba před používáním sprch. gelů. - Obsahují oleje nevhodné pro intimní hygienu. I když jsou samozřejmě ženy, které nemají vůbec problémy. Mám strach, že používáním oleje /i když bude určený k masáži hráze/ si způsobím nějaký gyn. problém, výtok.... ;((
simka02 75732
27.7.2008 18:39:20
Masáž hráze jsme v rámci předporodní přípravy dělali od 34. týdne. Jsem přesvědčená, že aby byla efektivní, musí ji dělat partner, "samomasáž" by nikdy nebyla tak intenzivní. Používali jsme olej od Weledy, o libých pocitech nemůže být ani zmínka, je to docela nepříjemné. Pružnost se skutečně zlepšila, při porodu o nástřihu nepadlo ani slovo. Určitě pomohl i fakt, že jsem rodila ve stoje (s oporou), takže se tlak hlavičky rovnoměrně rozprostřel a nekumuloval se ke konečníku, jako je tomu při poloze na křesle. Pár hodin po porodu jsem dokázala sedět, a to i přesto že malý šel rukou napřed, takže jsem k velikosti jeho hlavy měla ještě malý bonus.
[<<Předchozích 980] Názory 981990 z 1522  [Dalších 532 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.