Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| steellee | 80674 |
|
20.4.2008 19:54:24
já teď to tady čtu, asi to bude znít hrozně, ale kde se nachází hráz???mírně tuším.Opravdu to masírování pomůže??
|
| Hanule + 2 | 31577 |
|
|
17.4.2008 18:23:52
Ahoj Lucko, nevím zda si mě ještě pamatuješ, chodily jsme spolu ( a ještě s mnoha dalšími ) na říjnovky 06. Myslím že jsi tam chodila spíše jen zezačátku a koukám že čekáte další požehnání. Nám se taky zadařilo, což jsem hrozně ráda a čekám 11/08
|
| Lucie, Amaia+Eneko+Julen | 18584 |
|
|
17.4.2008 13:48:13
Luci, ja mela epi u obou porodu a muzu vrele doporucit. hanule dost presne popsala, co to je
U druheho porodu jsem epidural mela jen posledni hodinu a muzu rict, ze kontrakce (i posilene oxytocinem, jako jsem to mela ja) jsou proti takove ledvinove kolice prochazka ruzovym sadem Siti posoudit nemuzu, protoze jsem ho pres epi temer necitila, ale vim, ze holky rikaji, ze boli vic nez samotny porod. |
| Hanule + 2 | 31577 |
|
|
16.4.2008 17:43:51
Lucko, já jsem epidurál nakonec měla - bez předchozí domluvy (v některých porodnicích to chtějí vědět dopředu, zda jej budeš ev. chtít ) Je to injekce která se podává po troškách do zad, píchnou ji někam doprostřed páteře ( měla jsem tam zavedenou nějakou hadičku ) a je na utišení silných bolestí, ale jde o to že cítíš kontrakce jen ne tu bolest okolo. každopádně porod -ta poslední fáze je stejně bolestivá s i bez epid.( když mimčo koukne na svět)
Každopádně doboručuju masírování hráze. Mě to moc pomohlo a kde jsem rodila spíše nástřih nedělají, je to lepší ( dle mého názoru ) |
| Fčela+Violenka | 81118 |
|
|
16.4.2008 12:13:12
No já jsem rodila před šesti týdny. Hráz mi nastřihli a stehy mi po 5ti dnech praskly a já musela na reoperaci-znovu mě rozpárali a zašili v úplné narkóze. No hrůza hrůzoucí.Chtěla jsem to ambulantně, ale prý bych bolestí nevydržela.
Už jsem relativně zahojená a zítra jdu na kontrolu po šestinedělí. Nástřihu jsem se tahy snažila vyhnout masírováním a pověřila dulu, ať prosí porodní asistentku ať nestříhá. Prostě se střihnout muselo... Já jsem vděčná za svoji dcerušku, ale trošku mě mrzí, že cena za dítě musí být tak často ošklivá jizva a bolest. Sex si neumím ani představit, jizva je bolestivá a úplně se nestáhla a visí mi tam kousky kůže. Prostě je to asi oběť za to mateřství. Jsem ráda, že se jizva podruhé nerozjela vevnitř, ale jen kousek venku. Teď mažu zahojenou jizvu krémem Contractubex na léčbu jizev... Snad to ještě změkne a trošku se to zpraví. |
| Veronika 79 | 67567 |
|
|
18.3.2008 15:04:28
Ahoj holky, můžu se přidat? Ohledně nástřihu hráze, taky jsem zrovna z tohohle měla dopředu strach, ani ne tak z kontrakcí, byla jsem z toho tak vypoprděná, že jsem se sestřičky na porodním sále ptala, kdyby mě měli nastřihnout jestli mi to můžou okolo nějak umrtvit a ona mi na to řekla, že ty ostatní bolesti předčí tuhle bolest a ono jo, je to spíš úleva, jen jako štípnutí, spíš ty kontrakce byly horší. S tím epidurálem, taky jsem ho chtěla a měla jsem na něj vypsanou žádost, ale musíš mít štěstí aby ten dr., který epidurál dává byl zrovna k dispozici, já jsem to štěstí neměla, tak mi dali alespoň urychlovačku. Na předporodním kurzu nám říkali, že epidurál pomáhá od bolesti o 70%.Pa
|
| Peckaa - Ráďa,Mariánek | 45641 |
|
|
5.3.2008 11:49:09
Neumím to vysvětlit tak přesně, protože jsem to neměla ani jsem se o to nějak blíž nezajímala. Ale jde o to, že ti dají injekci do páteře a přestaneš cítit bolest. Nejde to udělat vždycky a všem, ale to už si musíš vyhledat sama. Určitě i na Rodině jsou o tom informace
![]() |
| Lucie |
| • |
4.3.2008 14:37:28
CO je epidural?
|
| Lucie |
| • |
4.3.2008 14:34:38
jsem asi natvrdla...CO je epidulár....?
|
| Peckaa - Ráďa,Mariánek | 45641 |
|
|
4.3.2008 9:39:52
Lucko, já jsem měla oba porody hodně lehké a rychlé, tak si možná řekneš, že se mi to radí. Ale já myslím, že když je člověk na tu bolest připravený, tak to není tak strašné a za to miminko to stojí
A kdyby sis myslela, že už fakt nemůžeš, tak existuje epidural ![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.