Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Lucie |
| • |
3.3.2008 16:01:15
Mockrát děkuji, můj přítel mi tvrdil totéž.Že pokud se jedná o takovou bolest tak další človék ani nevnímá, já si za pár let miminko moc přeji, ale mám právě strach z porodu.
|
| Peckaa - Ráďa,Mariánek | 45641 |
|
|
3.3.2008 12:50:57
Lucie, nástřih hráze se provádí při porodu, aby líp prošla hlavička dítěte, pokud si porodní asistentka myslí, že by se hráz mohla roztrhnout. Dělá se to v poslední fázi, kdy je už hráz napjatá a všechno tě tak bolí, že si nástřihu ani nevšimneš
Někdo má pak pár stehů a někdo víc a někoho třeba nemusí nastřihnout vůbec. Mně spíš připadalo horší následné šití ![]() |
| Lucie |
| • |
29.2.2008 16:30:24
No,jak to tady tak pročítám zdá se mi to hrozné, já ještě děti nemám, jsem mladá, ale zajímá mě co je to ten nástřih a jestli to hodně bolí?Děkuji za odpověď
|
| Penelopes | 45792 |
|
|
27.2.2008 0:19:02
Zdravím všechny nastavajíci a součastné maminky.Já sama jsem maminka s ročním chlapečkem,ale jsem také kosmetička,která prodává kosmetiku jako je NOBILIS TILIA-vhodná pro těhotenství a nastavající porod a maminky s dětmi-(např.masážní olej na hráz,másážní olej pro první dobu porodní,masážní olej na prsa při kojení,olejíček na zavinování dělohy po porodu,olejíček při prořezávání zoubku).Dále pracuj s profesionální kosmetikou,která se používá výhradně jen v kosmetických salonech,jako je KEENWELL,GERMAN DE CAPUCIN,vlasovou kosmetikou Revlon-nabízí řadu profesionálních přípravků pro všechny druhy vlasů.Všechny tyto výrobky prodávám s velmi výraznými slevami,které už levněji nikde nezakoupíte ani v kosmetickém salonu+DÁRKY K ZAKOUPENÉMŮ ZBOŽÍ.Pokut budete mít jakykoliv dotaz napište na meil Penelopes@seznam.cz,ráda zodpovím.Adresu,kde si kosmetiku můžete prohlednout zašlu na meil.Pavlína a Filipek
|
| polly |
| • |
3.2.2008 23:29:27
Jsem 3měsíce po porodu,nástřihu hráze jsem se bohužel nevyhla.Můj gynekolog mi po 6nedělí řekl,že hráz se hezky hojí,ale mě se to pořád nějak nezdá.Jizva mi zůstala hodně vystouplá a visí mi tam kousek kůže,která tam dřív nebyla.Na dotek to trochu bolí a bojím se jesti to pak nebude bolet i při sexu.Má cenu v takovém případě hráz masírovat a nebo se to už nevstřebe.
|
| linda | 6530 |
|
5.1.2008 22:27:54
ahojte ,ja jsem si zadne masaze nedelala a porodila jsem prvni i druhe dite bez nastrihu a nemela jsem zadne poraneni,tak jsem strasne rada.
mela jsem dlouhe porody,prvni na vaku a druhy v polosede ve vrchlabi.a to melo druhe dite hodne velkou hlavicku,39cm a ja mam pritom stihlou postavu,ale asi i proto byl porod dlouhy,ale nemela jsem potom zadne problemy. prvni dobu porodni jsem stridave travila i ve vane,tak mozna i tepla kpupel mela vliv na uvolneni hraze. |
| Petra, Miki04.Simi08 a ? | 32919 |
|
|
28.12.2007 22:50:56
Ahoj Petko,
Po porodu mi bylo doporuceno uz ani nevim kym vyvar z dubove kury, ktera ztahuje rany a delat sedaci koupele. Bohuzel jsem to nevedela hned, takze jsem si dubovou kuru koupila asi az po tydnu. Hned jsem si sedaci koupele zacala delat a musim rict, ze jsem se nastacila divit, jak se mi rana pred ocima krasne zacina zatahovat. Skoda, ze jsem si Kuru nekoupila uz do porodnice a neodjela do porodnice primo s lavorem. Ted cekam druhe dite a i kdyz se tentokrat chystam masirovat si dubovou kuru do porodnice rozhodne vezmu.Myslim,ze horka voda v kazde porodnici je a hlavne neni nic lepsiho, nez si pohodlne sednout a taky mit o bolest mene. Preji Ti co nejmene bolesti a krasne a zdrave miminko. Petra |
| Temná | 73914 |
|
|
7.12.2007 22:56:20
Já jsem masírovala olejem od Weledy, pila maliník a jsem bez jediného stehu. Trochu povrchově jsem prý trhlá byla, ale pocitově jsem nic nezaznamenala. Přitom mi v porodnici před porodem dva doktoři řekli, ať s nástřihem počítám, že jsem hodně úzká. To samé můj gynekolog. Když mě po 6nedělí vyšetřoval, tak nevěřil, že jsem porodila bez nástřihu : ). Já ho totiž pořád otravovala s otázkami, jak nástřihu předejít a on mi říkal, že mám smůlu. Ale myslím, že pro mě hodně udělala i porodní asistentka. Byla anděl. Nebýt jí, tak snad neporodím vůbec. Měla jsem nepostupující porod. 2 dny jsem se trápila v bolestech. Už nevěděli, co s se mnou. Pak přišla Ona a do 3 hodin byla dcerka na světě : ). Ta úžasná paní se jmenuje Blanka Antalová z Masaryk. nemocnice Ústi n. L.
|
| Martina 3 děti + II |
| • |
20.11.2007 22:59:50
Katko určitě masíruj, ale je dobré sehnat si podrobnější návod k tomu jak masáž provádět a zaúkolovat k tomu partnera. Pokud si žena masíruje hráz sama, nemůže to mít nikdy ten správný efekt, bohužel. Je to jen tím, že partner je naproti, takže tam ty prsty lépe stočí. Je taky lepší pořídit si speciální olej na hráz, obsahuje silice, které rovněž uvolňují tkáň. Při masáži se doporučuje zaměřit se na staré jizvy, tam bývá tkáň nejtužší. Dobře popsaná je masáž hráze v knize Partner u porodu. Možná tohle všechno víš, v tom případě se omlouvám za poučování :-)
|
| Martina 3 děti + II |
| • |
20.11.2007 22:49:04
Skláním se před vašimi zkušenostmi, já mám jen zkušenost se svým vlastním tělem. První porod bez masáže s nástřihem, po kterém jsem 8 týdnů nemohla chodit a rok mě velice bolel pohlavní styk, druhý porod s masírovanou hrází a nástřihem, měla jsem pocit, že šitý nástřih je díky změkčení hráze masází pružnější, lépe se hojil a subjektivní bolesti byli minimální a jen první týden po porodu. Třetí porod bez nástřihu s velmi pečlivě masírovanou hrází. Vím, že opakovanost porodů hraje také roli v pružnosti hráze, ale pamatuji si jak hráz během 4 týdenní masáže opravdu měkla a zpružňovala pod rukama.
Je výhoda, že žijeme v civilizovaném světě a že porodník dokáže odhadnout, zda je třeba střihnout nebo ne a ochrání tím naše svěrače před vážnějším poškozením. Za to moc děkuji všem porodníkům. Ale přece jen mám pocit, že ochraně své hráze bych velmi ráda přispěla. Nemůžu sedět se založenýma rukama a doufat, že se sama roztáhne jak bude potřeba. Navíc existují už seriozní a objektivní studie o tom, že masáž hráze až o 30% snižuje riziko vážných porodních poranění hráze. Na masáž hráze já zkrátka nedám dopustit. Moc doporučuji všem nevěřícím Tomášům: zkuste to třeba na své ženě (i těhotným se doporučuje, aby se masáže ujal partner, může ji ze své proti pozice provést mnohem efektivněji), nemusí být těhotná, jen si sežeňte návod na masáž a speciální olej a zkuste masírovat alespoň tři týdny, uvidíte jak je hráz už po týdnu mnohem pružnější. Navíc se touto masáží dají změkčit i staré jizvy po nástřizích, které někdy nepříjemně pnou nebo pobolívají třeba při změnách počasí. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.