| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Masáž hráze, nástřih při porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1020] Názory 10211030 z 1522  [Dalších 492 >>]
Marcipka 73758
20.11.2007 22:23:26
Je to bylina jako všechny ostatní, má velice složité chemické složení, dané přírodou a Boží moudrostí, tudíž to není jen tak nějaký slabý odvar bez účinku. Svým složením změkčuje svaly pánevního dna, čímž potom urychluje porod, dále podporuje porodní kontrakce a pokud se pije 6 týdnů před termínem, jak se doporučuje, pomáhá pravidelnému vyprazdňování střeva. Při vyprazdňování se uvolňuje Prostaglandin, který urychluje zrání děložního čípku. Aby ale Maliník fungoval jak má, je třeba ho pím alespoň 4 týdny před termínem, 3x denně vždy čerstvý nálev připravený z 1 lžíce sušené byliny, přelité 200ml vroucí vody, luhovat přikryté 10 min. Nakonec musím dodat, že jsme nestihli ano odjet do porodnice, rodili jsme doma. byl to už 3. porod, ale maliníku připisuji velkou zásluhu. Kamarádky prvorodičky měly po něm rovněž rychlé porody (5 hodin)...
Marcipka 73758
20.11.2007 22:13:06
Na hojení hráze jsou speciální gely, dají se objednat ne internetu, ten co mám na mysli se jmenuje Mithra, vyrábí ho česká firma. Nebo pokud bys sehnala čistý gelový základ, dá se do něho přidat heřmánková nebo levandulová silice. Kvalitní levandulová silice se dá použít i koncentrovaná k nakapání na vložku, popř i přímo potřít místo nástřihu. Levandul dobře desinfikuje a urychluje hojení a regeneraci. Taky není špatná sůl z mrtvého moře, rozpuštěná ve vodě k omývání nástřihu, viz kniha "Zdravé těhotenství a přirozený porod" od ingebor Stadelman
Petra
  • 
20.11.2007 18:58:13
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli některá z vás nemá zkušenosti s čímkoliv na hojení zašité hráze. Za necelý měsíc budu potřetí rodit a mám strach, že se opět nástřihu nevyhnu... Naše děti mají trošku větší hlavičky.. :o)) Po druhé jsem je patlala jakýmsi krémem, ale už nepamatuji, co to bylo a otázka je zda to vůbec pomohlo.
Díky moc
Petra
  • 
1.11.2007 19:13:16
Šárko, MUDr. Koucký také říká, že při druhém porodu už je hráz, ať už byla předtím nastřižená nebo ne, roztažená a většinou mimčo projde bez problémů. A taky je maliník je placebo, s čímž souhlasím, protože mně v ničem nepomohl.
Danny+1
  • 
31.10.2007 14:24:57
Vcelku souhlasím, jen bych doplnila, že záleží také hodně na porodní poloze. Chci věřít, že to dr. Koucký jen zapomněl dodat, že to nebylo úmyslné zamlčení!
Poloha vleže je jedno z největších rizik nutnosti nastřihnout! Jakákoliv obrácená - na kolenou, ve stoje, na porodní židličce je šetrnější.
šáka
  • 
30.10.2007 23:26:02
ještě bych chtěla dodat, že jsem konzumovala těž rozdrcená lněná semínka a pila čaj z listí maliníku. miminko vyklouzlo jedna radost :-)
šárka
  • 
30.10.2007 23:24:09
na první porod jsem nebyla připravená, člověk si ani neuvědomuje, že mu gynekolok či porodník neporadí... Nejhorší zážitek byl nástřih, kdy jsem si připadala jako u řezníka. Krev vytriskla až na sestřičku. Nerada na to vzpomínám. Kdyby mě někdo tehdy porodil, protože vše, co se trénuje, stává se lepším, nemuselo k tomu dojít. Druhý porod jsem od 34týdne poctivě masírovala a přesto, že to bylo opět 4kilové miminko, -vyjkiuzlo jedna radost, a bez sebemenší jizvy. Krásný zážitek. Musím dodat, že jsem rodila na porodní stoličce, a moc jsem si to užívala (oproti bezmoci, kterou jsem zažívala při porodu vleže :-( Držím maminkám palce..
sally 3140
20.10.2007 2:06:20
nemasírovala jsem, mám za sebou dva porody (první dvoukilové nedonošeňátko, druhé čtyřiklové přenošeňátko), ani jeden steh... takže fakt asi záleží na rodičce, na doktorovi (mě doktorka hlídala, hráz uvolňovala) atd...
Masáž je zbytečná
  • 
20.10.2007 1:44:04
Dobrý den všem. Jen chci poznamenat,že mi přijdou tyto diskuse asi opravdu nikamnevedoucí...:-) Osobně jsem jako mladý lékař před 10 lety epiziotomii prováděl všem,nebudu lhát.Jenže, s vývojem mých zkušeností jsem s tím "přestal" rutinně a nyní jsem spíše jejich tvrdošíjný odpůrce.:-) Žádná studie dosud neprokázala, že by provedení epiziotomie chránilo ženu před následnou inkontinencí, chápáno však retrospektivně...Vliv porodu jako takového na pánevní dno je intenzivně studován a zdá se,že již porod sám,ať už s epiziotomií či bez ní, má vliv na následné "neudržení" moči.Za tu dobu,snad už stovek,možná tisíců porodů jsem si všiml jedné podstatné věci. Je celkem jedno,jestli těhotná provádí masáž hráze či ne,je celkem jedno,jak je dítě velké,jak matka tlačí ( dokonce i ve vodě ) atd....podstatná je individuální,zcela originální pružnost tkání.Každý ji má zcela jinou, každá má v pojivu iindividuálně různým poměrem zastoupeny vlákna elastická,kolagenní, množství mezibuněčné hmoty (extracelulární matrix - glykosaminoglykany a mnoho dalších...) a jako takové se tkáně jinak chovají. Takže, hladce a bez jediného "škrábnutí" lze porodit u maminy prvorodičky dítě přes 4000 g, u některých mamin naopak mám pocit,že otvor,kterým má dítě projít je velikosti klíčové dírky - porodní cesty jsou značně tuhé,nepoddajné a může být problém bez nástřihu porodit dítě i pod 3000 g.... Vždycky se pak maminy ptají,jak tedy rodily matky před pár set lety,když epiziotomie neexistovaly. Samozřejmě, odpověď je jednoduchá a vidíme ještě dnes na dnešních našich babičkách a prababičkách ,jak to bylo...Hlavička delším stáním v porodních cestách vytváří ischémii / nedokrevnost / porodních cest,pánevního dna - v jejíž důsledku nakonec vznikne lokální nekrosa (odúmrť ) a hráz se přirozeně roztrhne. Hráz tedy nakonec povolí,ale prakticky vždy za cenu ne nevýznamného natržení a ovlivnění funkce pánevního dna,svěračů ( dopady se však objeví až třeba za řadu let ) Takto rodí na př. ženy v Africe,kde jsou dodnes patrné fatální následky porodů bez adekvátní péče vidět - i jiného typu než výše zmiňovaného - tj.inkontinence... Osobně např. vždy velmi trpělivě vyčkávám,co to jen jde - "dávám šanci hrázi" poddat se hlavičce :-)))....ale ne za každou cenu. Epizitomie byla vynalezena ne jako nástroj k urychlení porodu z důvodu netrpělivosti porodníků či asistentek,ale z důvodu ochrany porodních cest. Je věcí každého porodníka,aby se časem naučil správně odhanout, jestli epiziotomii provádět/provést. K objektivnímu hodnocení je potřeba obrovských souborů žen.
Jana, Petřík 04/07
  • 
24.8.2007 13:11:05
Taky určitě záleží i na porodnici. Já měla málo času, chodila jsem do školy ještě týden po termínu porodu a do 34.tt ještě na brigádu. Zkrátka jsem nějak nepřemýšlela, kde budu rodit. Brala jsem tu nejbližší a nejsnazší cestu. Teď mě to mrzí. Ale na druhou stranu jsem potřebovala maturitu víc, než obíhat porodnice. (malý samozřejmě maturoval se mnou a to mu byly necelé 4 týdny :-))
[<<Předchozích 1020] Názory 10211030 z 1522  [Dalších 492 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.