| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Masáž hráze, nástřih při porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1070] Názory 10711080 z 1522  [Dalších 442 >>]
Jiřule a 3 skřítkové 855
9.8.2006 22:15:45
při každé masáži:-) tak po 14 dnech každodenní masáže jsme měla pocit,že mi plandá:-))
má se i trochu vytahovat a co nejvíc až do pocitu štípání roztahovat na 20 vteřin
Pájjja 49753
9.8.2006 14:29:14
Jířo a kdy jsi měla pocit, že ta hráz už povoluje?
Katka
  • 
9.8.2006 12:31:44
Já při obou dětech poctivě masírovala. Hm. a výsledek jeden císař a jedny kleště. Nástřih nekonečný.
Kamarádce v Podolí nástřih nedělali. Mímo šlo krásně ven.
Jiřule a 3 skřítkové 855
9.8.2006 12:09:57
u prvního jsme mazala špatně a měla sjme nástřih:-( 30 stehů měl 4,10 51cm a obvod 36
u Aninky jsme mazala poctivě a dobře a měla 3,9 52 cm a obvod 39cm a ani steh u Johanky jsem mazala ale ta byla maličká 3,1 a hlavička 33
DaLeo 49776
9.8.2006 0:34:41
Jo a spletla jsem se v cm, Leontýnka měla obvod hlavičky 36cm.
DaLeo 49776
9.8.2006 0:33:10
Ty ses nemohla podívat na vanu (pro mě to byla pomyslná spása), já nemohla ani slyšet o nějaké relaxační hudbě :-). Stejně bych ji přes svůj řev neslyšela :-). Možná až pak, kdy jsem místo křiku radši začala tlačit :-). Řídila jsem se pokynů doktorky i sestry, takže miminko šlo hezky postupně, ani pomalu ani rychle, prostě tak akorát. A hlavně v poloze, kterou jsem si sama určila, jenž mi byla nejvíc "pohodlná" a ve které mi to tlačení šlo nejlépe. Nedokážu si představit ležet v jedné pozici na zádech na koze, protože ležet na zádech bylo pro mě utrpnením. 2 stehy to docela jde ne, může to být horší. Ale mně se to mluví, když jsem odešla po 4 dnech domů tak, jako bych nikdy nerodila, bez jakéhokoliv poranění.
DaLeo 49776
Ty ses nemohla podívat na vanu (pro mě to byla pomyslná spása), já nemohla ani slyšet o nějaké relaxační hudbě :-). Stejně bych ji přes svůj řev neslyšela :-). Možná až pak, kdy jsem místo křiku radši začala tlačit :-). Řídila jsem se pokynů doktorky i sestry, takže miminko šlo hezky postupně, ani pomalu ani rychle, prostě tak akorát. A hlavně v poloze, kterou jsem si sama určila, jenž mi byla nejvíc "pohodlná" a ve které mi to tlačení šlo nejlépe. Nedokážu si představit ležet v jedné pozici na zádech na koze, protože ležet na zádech bylo pro mě utrpnením. 2 stehy to docela jde ne, může to být horší. Ale mně se to mluví, když jsem odešla po 4 dnech domů tak, jako bych nikdy nerodila, bez jakéhokoliv poranění.
DaLeo 49776
Bára+3♀ 43220
9.8.2006 0:11:33
Ahoj holky, dovolte, abych i já přispěla svou troškou do mlýna.
Rodila jsem ve Vrchlabí, původně jsem chtěla rodit do vany, ale nějak se to zvrtlo a když na mě přišlo tlačení, nemohla jsem se na tu vanu ani podívat natož k ní dojít :)
Andulka byla malá, vážila jen 2,5kg (37tt) a měla obvod hlavičky 35cm. Ve Vrchlabí se nástřih vůbec neprovádí. Věřím tomu, že kdybych tak mohutně nezatlačila a Andulka doslova ze mě nevylítla, bylo by vše v pohodě. Ale po tom Andulčině leteckém dnu jsem byla natržená na 2 stehy. Jsem ráda, že jsem nemusela nástřih podstoupit a příště si dám na to tlačení pozor:)
DaLeo 49776
8.8.2006 16:56:54
Své první miminko - Leontýnku jsem porodila 13.7.2006 ve Vrchlabí. Od 34. týdne jsem cca 2x týdně prováděla masáž hráze pomocí olejíčku od Weledy, k tomu občas pila čaj z maliníku a od 2.trimestru jedla každý den lněná semínka. Holčíčka měla 3,12 kg, 49cm a obvod hlavičky 34cm. Porod proběhl bez komplikací a bez jakéhokoliv poranění či nástřihu! Myslím, že ta má příprava nebyla marná a že na masáži atd určitě něco je. Určitě také pomohlo, že jsem rodila ve vaně, což tkáň taky změkčilo. Zastávám názor, že záleží na pružnosti a a schopnosti pochvy se roztáhnout, na psychice, a že příprava na porod (masáž apod.)není zbytečná. Musím ještě uvést k masáži, že byla sice trochu nepříjemná, ale rozhodně jsem ji neprováděla tak, aby byla bolestivá. Je dobré tlak s každou masáží zvyšovat postupně.
[<<Předchozích 1070] Názory 10711080 z 1522  [Dalších 442 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.