Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Pavla Králová | 49754 |
|
|
7.8.2006 17:03:56
Ahojte těhulky,
jsem v 31tt a začali jsme masírovat - ale nechápu, jak tohle mohl někdo nazvat masáží?!!! Taky je vám to tak nepříjemné až bolestivé? Můžete mě někdo ujistit, že to bude třeba po 5 masážích lepší? Pořád si říkám, že to dělám pro sebe, i kdyby to mělo minimálně oddálit nástřih :-) Nemáte někdo zkušenosti jak je to v Podolské porodnici? Zda se snaží dělat nástřih pouze u rizika natržení a ne jenom preventivně? |
| Semmi +Adam03 + Nelly06 | 6204 |
|
|
7.8.2006 15:55:39
taky se přidávám, masírovala jsem 2 měsíce předem malej měl 4,20kg hlavička 36,5cm nejvíc nám ale dala zabrat ramena podle slov Dr. a manžela.
|
| Bára.J (11/05 & 7/08 & 11/12) | 46904 |
|
|
7.8.2006 15:02:21
Pod poslední příspěvek se můžu podepsat. Záleží i na stavu porodních cest, elasticitě tkáně (nemám ji tedy elastickou). Naše holčička měla 3.90 a 53 cm a obvod hlavy 37 cm a byla jsem pěkně nastřižena, tak snad příště už néééééééé:-) Klidně ať je mimi ještě větší, to mi neva, ale už míň hlavaté nebo alespoň stejně. Jo a já masírovala 7 týdnů před porodem a nic, tkaže jak komu to pomůže a taky zaléží prostě na stavu kůže dané ženy.
|
| Bára.J (11/05 & 7/08 & 11/12) | 46904 |
|
|
7.8.2006 15:01:30
Pod poslední příspěvek se můžu podepsat. Záleží i na stavu porodních cest, elasticitě tkáně (nemám ji tedy elastickou). Naše holčička měla 3.90 a 53 cm a obvod hlavy 37 cm a byla jsem pěkně nastřižena, tak snad příště už néééééééé:-) Klidně ať je mimi ještě větší, to mi neva, ale už míň hlavaté nebo alespoň stejně. Jo a já masírovala 7 týdnů před porodem a nic, tkaže jak komu to pomůže a taky zaléží prostě na stavu kůže dané ženy.
|
| Firstovka |
| • |
7.8.2006 14:55:02
Taky přidám svoji zkušenost. Z nástřihu jsem měla taky strach, protože mi odhadovali velké mimi. Rodila jsem v Havl. Brodě a vybrala jsem si polohu "na čtyřech", vyhověli mi i když jsem prvorodička, porod byl moc hezký zážitek a připadal mi velku přirozený. Nástřih jsem nechtěla preventivně i když v případě potřeby jsem souhlasila. Porodila jsem chlapečka 3,85kg, 54cm, s obvodem hlavičky 34cm. Nástřih mi neudělali a ani jsem se na hrázi nenatrhla, měla jsem 3 stehy na stydkém pysku, které se rychle zhojily. Před porodem jsem dělala trochu i masáž hráze, ale jestli to měla vliv na porod to nevím a myslím spíše, že ne.
Podle mě závisí asi hlavně na velikosti hlavičky a taky jak tady bylo řečeno na porodní poloze a určitě taky na vrozených dispozicích porodních cest (někomu se více natáhne a někomu prostě ne a pak hrozí natržení). Ale určitě nesouhlasím s epizometrií rutinně prováděnou, jenom pokud je to nezbytně nutné. |
| Deni |
| • |
7.8.2006 14:09:36
rozhodují je velikost hlavičky. Mé dítě mělo 3,5 kg. A obvod hlavičky 34 cm. Nástřih jsem neměla. Nejtěžší je projití hlavičky, délka není rozhodující. Váha má taky vliv, 4 kg je dost. Ale já slyšela, že nejdůležitější je velikost hlavičky.
Trhla jsem se, ale na jeden steh. Nástřihy jsou nepřirozené. Pokud se rodí ve svislé poloze, tak nehrozí žádné větší trhnutí...zeptejte se ve Vrchlabí, tam je v podstatě neprovádějí. Já bohužel nerodila ve Vrchlabí a bohužel musela jsem být v leže s nohami v opěrkách...takže nic moc a taky proto jsem se trhla. |
| Gabca |
| • |
7.8.2006 12:41:14
Nektere tady naszrih odsuzuji,nektere po spatnych zkusenostech by ho priste chtely.Co ty co to nedoporucuji,jak jste mely velke mimco?Malá mela 4kg a 53cm,o nastrih jsem si rekla sama,protoze jsem uz nemela silu,ale doktor,rekl,ze jeste ne.Nastrihla jsem byla,mela jsem vstrebatelne stehy a nemuzu si stezovat.Znama treba mela malou holcicku a nastrihnuta nebyla.Myslim si,ze z gynek.polohy prd vidis,jestli hlavicka projde nebo ne.Staci se domluvit pred porodem.Jen mimochodem,kazda řezna rana se hoji lepe nez roztrzena.O inkontinenci jsem neslysela,myslite inkontin.moce nebo stolice.Osobne si myslim,ze na inkontin.moce by to nemelo mit vliv.Nastrih se dela smerem ke konecniku.Ale rada se dam poucit.
|
| Draci mamka 4+1 | 48514 |
|
|
29.7.2006 14:26:15
Gabi,
ty jsi nějaká nacistka nebo co, že jiným přeješ tak závažné poranění? V našem systému porodnictví je opravdu spousta zbytečných episiotomií, s tím nic takovým hrubým výpadem nenaděláš. Jsou samozřejmě situace, kdy se nic jiného dělat nedá, ale to neznamená, že nás budou takhle mrzačit jenom z důvodu "coby, kdyby". Nebo ty souhlasíš třeba s obřízkami žen a novorozených chlapců? |
| atyna |
| • |
26.7.2006 14:05:51
Ahoj, prosím tě, můžeš mě napsat konkrétní název toho oleje, ráda bych ho zakoupila. Dík
|
| gabi |
| • |
26.7.2006 13:28:57
prala bych ti samovolne roztrzeni az k zadku...,pak to cik cak komplikovane siti,..to bych chtela videt,jak pakjeste napises vestsina nastrihu je zbytecna,.....
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.