Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Karla |
| • |
14.7.2006 9:26:18
No přesně. Já mám kamarádku, které se narodil syn a děsně ji nastřihli a ona to líčila tak děsivě, myslím to hojení a náseldný sex i po 4 letech stojí za prd. Že jsem z toho měla úplnou hrůzu, proto jsem zakázala nástřih provést. Já tam volala na celý sál, "nenastřihávejte mě!" No a oni to riskly a dr. pak řekl, dobře že jsme nenastřihli, protože nejste vůbec poraněná, v první chvíli to vypadalo, že nebudou vůbec šít. Ale pak šili na dvou místech, ale jen po jednom stehu. Trvalo to asi 2 minuty, možná ani ne. Hlavně sešívali slabou naprasklou kůžicku a ne x vrstev jako u episiotomie. Dr. po šestinedělí říkala, že jsem nebyla vůbec poraněná a že to vypadá, že bych skoro nerodila. No a samozřejně sex s manželem je úplně jako bych nikdy syna neporodila.
Radím proto všem - většina nástřihů je zbytečná. |
| karla |
| • |
13.7.2006 9:33:49
Ještě jsem si vzpomněla...znám paní, které je 75 let, nikdy neporodila a trpí inkontingencí. Tak spíš říkám případ od případu, ale episiotomii je dobré se vyhnout!! To je jen má rada.
|
| janča + eliška 2r. |
| • |
13.7.2006 9:33:12
Tak ahoj všechny - taky přidávám svojí trošku do mlýna...Masírovala jsem asi 3 m před porodem - Nastřižená jsem byla docela hodně - nástřih samotný vůbec nebolel, šití ukrutně, ale vydržela jsem.Jo, porod byl bezproblémový - trval od začátku těch bolestivých kontrakcí asi 4 h.
Ale potom...i přes sprchování asi 30x denně, přístup vzduchu se mi to nehojilo, bolelo to fakt hrozně - a to nejsem žádná citlivka.V porodnici na upozorňování, že to hrozně bolí mi bylo řečeno, že to bolí všechny a řešili to paralenem - těch jsem snědla asi 20.jinak se mnou nikdo nic nedělal. nikdo se na mě nepodíval - "je to normální, že to bolí" Po propuštění ze šestinedělí jsme jeli rovnou i s miminkem k mé gynekoložce, která se zhrozila, dostala jsem okamžitě nějakou injekci a i přes to, že jsem kojila, tak mi´nasadila silná antibiotika - že prý dlouho takový zánět neviděla...Výsledek toho všeho - místo abych se radovala z miminka, tak jsem 3 neděle byla schopná jenom ležet a i to bolelo...a sedla jsem si až po šestinedělí...nechci vás v žádném případě strašit, jen vás upozornit. Všem vám radím - pokud si budete myslet, že vás fakt nástřih bolí - NENECHTE SE V PORODNICI ODBÝT, ŽE JE TO NORMÁLNÍ - NENÍ!!! A žádejte pomoc hned a na místě - já jim holt věřila a dopadla jsem jak sedláci u Chlumce.... Ale aby byl nějaký optimistický závěr - i na tohle všechno se dá "zapomenout" - teď jsem ve 4.měsíci a těším se na další mimi.A mažu už teď! |
| janča + eliška 2r. |
| • |
13.7.2006 9:33:08
Tak ahoj všechny - taky přidávám svojí trošku do mlýna...Masírovala jsem asi 3 m před porodem - Nastřižená jsem byla docela hodně - nástřih samotný vůbec nebolel, šití ukrutně, ale vydržela jsem.Jo, porod byl bezproblémový - trval od začátku těch bolestivých kontrakcí asi 4 h.
Ale potom...i přes sprchování asi 30x denně, přístup vzduchu se mi to nehojilo, bolelo to fakt hrozně - a to nejsem žádná citlivka.V porodnici na upozorňování, že to hrozně bolí mi bylo řečeno, že to bolí všechny a řešili to paralenem - těch jsem snědla asi 20.jinak se mnou nikdo nic nedělal. nikdo se na mě nepodíval - "je to normální, že to bolí" Po propuštění ze šestinedělí jsme jeli rovnou i s miminkem k mé gynekoložce, která se zhrozila, dostala jsem okamžitě nějakou injekci a i přes to, že jsem kojila, tak mi´nasadila silná antibiotika - že prý dlouho takový zánět neviděla...Výsledek toho všeho - místo abych se radovala z miminka, tak jsem 3 neděle byla schopná jenom ležet a i to bolelo...a sedla jsem si až po šestinedělí...nechci vás v žádném případě strašit, jen vás upozornit. Všem vám radím - pokud si budete myslet, že vás fakt nástřih bolí - NENECHTE SE V PORODNICI ODBÝT, ŽE JE TO NORMÁLNÍ - NENÍ!!! A žádejte pomoc hned a na místě - já jim holt věřila a dopadla jsem jak sedláci u Chlumce.... Ale aby byl nějaký optimistický závěr - i na tohle všechno se dá "zapomenout" - teď jsem ve 4.měsíci a těším se na další mimi.A mažu už teď! |
| Karla |
| • |
13.7.2006 9:31:35
Lenko, s tou inkontingencí, já to jen četla a říkala to porodní asistentka na kursu, jmenuje se Koenigsmarková. Vyloženě říkala, že dojde k přestřižení svalů a ty pak nepracují jak mají a proto často v pokročilejším věku, ne ve 30 letech, dochází k inkontingenci. Já to fakt jen slyšela a četla, nic jsem nevyplodila z mé hlavy. Vždyť já tomu prd rozumím, nejsem lékařka.
Zkus se na to někde zeptat a uvidíš, vždyž Koenigsmarková je vyhlášená porodní asistentka. A WHO tvrdí totéž. Jsou prý k dispozici i výzkumy. |
| Lenka |
| • |
12.7.2006 23:28:45
Nejsem zastánce rutině prováděných episiotomií.Pokud to jde bez ní,je to jedině dobře a možná je i lepší menší natržení než episiotomie.Jen nechápu,jak můžete tvrdit,že po nástřihu může dojít k inkontinenci.K inkontinenci dochází z urologických,nebo gynekologických důvodů.Po porodu nejčastěji z důvodů velkých porodních poranění.Pokud hrozí,že dojde k těmto poraněním,provádí se preventivně episiotomie.Nástřih nemá s inkontinencí nic společného,právě naopak...Nadruhou stranu plno porodníků ho provádí,aniž by to bylo nezbytně nutné(já ho měla také a ani se mě nikdo neptal).Je potřeba si vybrat porodníka s kterým se lze na tom domluvit.
|
| Cácorinka | 38030 |
|
|
12.7.2006 20:35:53
Podle mého názoru záleží samozřejmě i na přirozené elasticitě, také ale na momentální elasticitě podobně jako u strií - hraje roli výživa a hormony a taky masáž, dále pak na poloze při porodu, na schopnosti asistentky hráz chránit, na rychlosti procházení hlavičky s čímž souvisí i schopnost rodičky spolupracovat, na velikosti miminka, poměru rozměrů miminka a maminky a já nevím, na čem všem ještě..
|
| Lendul* | 37206 |
|
|
12.7.2006 18:03:26
Tak teda my masírujeme každý večer (pokud neusnu a přítel nesedí u pc:-/) olejíčkem od Weledy... Já jsem asi slon, ale sama si tam nedosáhnu :-( Ale opravdu už cítím rozdíl oproti tomu prvnímu. Jo a když už usnu a masírujeme druhý den, tak je to ještě znatelněji lepší (nevím, jestli tím, že si to odpočinulo...)
Cácorko, tak děkuji za povzbuzení... K té elasticitě (pardon, zapomněla jsem nick)- Jo, na to asi taky něco bude, každý tělo je jiný... Ale určitě tam musí být tahle vlastnost už od přírody, ta masáž by to měla jen podpořit... |
| Bára.J (11/05 & 7/08 & 11/12) | 46904 |
|
|
12.7.2006 17:41:47
Ale jde přece i o vlastní elasticitu tkáně-hráze. Já jsem pevně doufala, že si masáží pomůžu, masírovala jsem poctivě od 34. týdne a byla jsem nastřižena na dvakrát, bolelo to jak čert, dlouho sew to hojilo, i dkyž jsem se x-krát denně sprchovala, větrala, při sexu jsem měla problémy do teď, spíš tedy žádný nebyl (skoro 8 měsíců), ale episiotomii bych volila znovu. Strach, že se natrhnu (třeba fakt hidně-jde vůbec uhlídat. aby se rodička natrhla málo???) mám prostě větší. Mimi mělo obvod hlavičky 37 cm. Do dalšího porodu si přeju, aby mělo jen menší obvod hlavičky nebo snad stejný, ale né větší, cvalík to být může, ale ne už takovou kulatou hlavu:-) A taky mi doktor maíroval hráz těsně před porodem a v porodnici co jsem rodila, se kterou jsem byla nesmírně spokojena, episiotomiii nedělají rutinně. Spoustu těhotným co znám, nedělaly a měly taky velké děti. Holt prostě záleží na elasticitě tkáně, to mi nikdo nevymluví. Mně se dělají prasklinky i normálně:-(
|
| Cácorinka | 38030 |
|
|
12.7.2006 15:02:02
Díky :-) Dnes 5. den, 1-2x denně, no a já nevím - odhaduji cca 10-15min., manžel večer masíruje Weledou, převážně hráz mne mezi prsty a já ráno slunečnicovým olejem a spíš vytahuju vchod a hráz. Nevěřila jsem, že tam ten tenisák vleze, má 6 cm průměr, ale zkusila jsem to a byla jsem překvapená, dala jsem ho do kondomu a hodně oleje. A taky se mi podařilo ten olej vylejt na koberec... :-( ale momentálně je mi to šumafuk.. :-)Tak masážím zdar!
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.