| .ganesha. | 83982 |
|
|
1.8.2013 19:07:30
Jakože plně kojila? Po tom, cos nějaký příkrm zavedla a neosvědčil se?
Já jsem teď taky nalomená. Malému bylo včera 7 měsíců, už dobře jí zeleninu k obědu a kaši s banánem nebo jablkem k večeři a dnes poprvé pláč při kakání a děs. S hrůzou jsem si vzpomněla na dceru, která to měla příšerný, musela jsem jí hovínka tvrdá jak kámen tahat ze zadečku .. no příšernost. Já bych snad kojila i do roka, jak mě ty příkrmy nebaví a to všechno kolem děsí. |
| Jasmin |
| • |
1.8.2013 13:15:46
Nejlepsi jsou Probiofix.A myslim,ze uz maji i pro deti.Me ho doporucila moje Dr.Zabral mi na bakterii z kureciho masa takze jsem nemusela antibiotika!
A po druhe jsem zase po antibioticich mela vlekle prujmy a koupila jsem si Probitika jine kde bylo vice pratelskych bakterii atd ,ale nezabrali takze jsem opet sehnala Probiofix a behem par hodin zabral.V lekarne mi rekli,ze ma Probiofix naky garantovany patent ![]() |
| Merylin5 | 68735 |
|
|
31.7.2013 21:46:06
Syn měl taky zácpu, ale až v roce při ukončení kojení, co si pamatuju, tak jsem dávala švestky, hrušky, odvar z ovesných vloček, taky ovesný vločky, activii, laktobacílky. Měli jsme vysadit mrkev a rýži. Za pár dnů to zabralo, musela jsem to pak omezit, protože byl naopak jak "průtokáč".
Moc držím palce, zácpa u miminka je naprd ![]() ![]() ![]() |
| Nika89 | 91671 |
|
|
31.7.2013 21:37:15
Jo, dělalo mi to u staršího i mladšího, do staršího jsem to na rady všech prostě vydržela a párkrát brečela s ním než si na jídlo zvykl, u mladšího jsem se s prominutímvysrala na všechny ty báječný rady a kojila do ukončenýho osmýho měsíce. Světe div se pak už žádný problémy neměl.
|
| petr |
| • |
31.7.2013 21:29:28
zkušenost jsme měli stejnou, až jednou si dcera sama coby mimčo přitáhla slánku a namáčela prstíky a lízala ... a pak kakala. Z přemíry péče jsme ji prostě téměř nesolili. Dětská doktorka to potvrdila.
|
| jana |
| • |
31.7.2013 19:04:22
já když začala přikrmovat v cca těch 6 měsících - polední příkrm, tak to bylo fakt neštěstí - mrkev, rýže ji totálně "zacpaly". Na cca měsíc jsem tyto dvě potraviny úplně vyřadila a pak propašovávala postupně po lžičkách a zvyšovala množství. Kdo nezažil, tak nepochopí, jaké je to trápení. Moje dvouletá dcera se pokaždé opravdu sama raduje, když se jí povede "bobíno" bez problémů - už ví, jak to taky může bolet . . . Naštěstí se nenechá stresovat - myslím, že u některých dětí (pak starších) může dělat hodně i psychika - bojí se, že to nepůjde, zadržují jinde než doma atd.
|
| Da+Vi+Ma | 105173 |
|
|
31.7.2013 18:47:38
Díky za reakce.
Probiotické kapky dáváme kvůli prdíkům,i když u nás bez efektu.A olej do příkrmu přidávám.Zkusím dávat tu šťávu a uvidím,jak to bude dál. |
| Suza007 | 91095 |
|
|
31.7.2013 17:55:03
já z tohoto důvodu a po zkušenostech s prvním dítkem začala u druhého dítěte s ovocem jako prvním příkrmem, zeleninu až pak - tj. zeleninu k obědu, ovoce ke svačině, pak zácpu neměla. Vím, že se obecně doporučuje začínat zeleninou, ale nám se to vůbec neosvědčilo.
|
| Jana |
| • |
31.7.2013 14:29:56
Tak tenhle problém bohužel také důvěrně známe. Dcera - 2 roky - trpí na zácpu prakticky od narození. Dlouho jsme to zvládaly jen úpravou jídelníčku, pak se ale doslova "ucpala" a nezabíraly ani glycerinové čípky. Pomohla jí až právě laktulóza - dávám každé ráno 5 ml před snídaní a chodí teď pravidelně. Pokud se výjimečně stane, že nejde druhý den, tak přidám i 5-10 ml večer a jde pak spolehlivě. Samozřejmostí je každý den jogurt, hodně tekutin, ovoce a zelenina - občas klidně včetně banánu, byla jsem poučena, že ten je také vhodný, protože stolici "formuje" a také probiotika na upravení celkové střevní mikroflory. Doktorka mi říkala, že je to u malých dětí docela časté, že trávicí trakt musí prostě dozrát. Jinak ta laktulóza není návyková,střevem jen projde a nevstřebává se, takže se může používat i dlouhodobě - roky. Jo a teď v létě jí spolehlivě "prožene" meloun. Přeju hodně štěstí
|
| Želvík |
| • |
31.7.2013 14:14:39
Ahoj,
překopírovala jsem svůj historický příspěvek - snad pomůže Ihned po zavedení příkrmů začalo mimčo trpět zácpou, postupně jsme zkoušeli (a vždy dočasně fungovalo, než přestalo působit): -na začátku, do každého mixovaného zeleninového jídla přidat lžíci rostlinného oleje (olivový nechutnal) - švestková šťáva - švestkový kompot - sušené švestky - po roce věku jsme zavedli mléčné výrobky - fungovali jako projímadlo. - rajčata s olejem stále hodně pít vodu. Banány ne - staví Bylo toho ještě víc, ale nakonec přestalo účinkovat všechno, kdo nezažil nepochopí. Strava by normálnímu člověku působila soustavný průjem, čokoládu dítě neznalo. Lactuloza - nechala jsem ze zoufalství vypít celou lahvičku - nic! Jedině funovaly čípky do zadečku :(( dítě z nich mělo fobii. Pak jsme objevili Fructolax, asi v roce a půl věku jsme začali dávat čtvrtku denně a vše se srovnalo! Po měsíci používání, dítě začalo normálně fungovat a už Fructolax nepotřebovalo. Pak na něm začali psát pro děti nevhodný, volala jsem do firmy a je to kvůli EU, kdekoli se vyskytuje reveň, musí se napsat pro děti nevhodný, protože může způsobit alergickou reakci. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.