| Connie | 105813 |
|
|
31.7.2013 14:12:55
Nebereš vitamíny s obsahem železa? Ty u nás při kojení udělaly problém, hned jak jsem je přestala brát, tak do několika dnů byl pokoj.
Jinak jsem dávala švestky/šťávu a pomohlo mu nechat ho "sedět" v teplé vodě, spodek se uvolnil a šlo mu to pak lépe vykakat (nechala jsem ho vykakat v té vodě, jen aby si ulevil a nenatrhl si zadek ). |
| Da+Vi+Ma | 105173 |
|
|
31.7.2013 14:04:37
Hezké odpoledne,
můj 6-ti měsíční syn asi trpí zácpou.Dokud byl jen kojený,měl stoličky 1x za 7-8dní.To jsem i tolerovala,ale nyní 14 dní přikrmujeme a za tu dobu kakal 2x.Teď 2 dny je vidět,že se potřebuje vykakat a nemůže to vytlačit.I kousek vytlačí ven,ale schová se to zase zpět,protože to nedokáže vytlačit.(omlouvám se za popis)Dnes se mu trochu podařilo,ale s šíleným řevem.Zatím přikrmujeme jen zeleninu a malýmu chutná,ale dnes nechtěl,asi jak ho bolí bříško.Teď jsem mu zkusila dát trochu švestkové šťávy,ale jinak do něj mimo MM žádné jiné tekutiny nemůžu dostat. Méte s tím někdo zkušenosti a nějakou radu? Díky všem |
| Janina |
| • |
24.5.2013 16:42:54
Killi, už jste někdy měl zácpu??!? Asi byste byl hodně rád, kdybyste si nemohl nijak pomoci, a navíc se celý den trápil... Rektální rourka, pokud se nepoužívá stále, je rychlé a účinné řešní, již vzniklého problému. Rozhodně lepší, než projímadla, či dnes, tolik oblíbená probiotika!
|
| kaculinka208 | 136514 |
|
|
8.4.2013 14:14:17
Dobrý den,v naší rodině máme výbornou zkušenost s Emulipsem Forte.Jsou to bylinkové olejové kapičky,bez veškerých chemických přísad,nejsou návykové a jejich účinek je trvalý...sestra trpěla zácpou od malinka,nikdy jí příčinu nenašli,natrápila se s tím až hrůza,až teď co jsme objevily toto,jsme obě fakt nadšené...navíc jsou tyto kapky výborné také na krvetvorbu,to se zas osvědčilo mně osobně s crohnovou chorobou ještě společně s dalšími dvěma tinkturami...koneckonců zkušenosti lidí mluví za vše..tady se můžete pro zajímavost podívat
www.zdravicko-harmonie.cz/zdravicko-harmonie/eshop/7-1-OTAZKY-A-ODPOVEDI/18-2-Travici-a-endokrinni-system katacmelacek@seznam.cz |
| Marcela a 3 | 65688 |
|
|
22.1.2013 16:49:08
Co víc mastit jídlo? Sama na sobě mám odzkoušeno,že to taky pomůže.
|
| Pafča | 81147 |
|
|
22.1.2013 11:08:25
u nás je problém s tím,že do školky prostě nikdo nosit žádné pití nemůže z hygien. důvodů a konec
.jinak pečivo jí celozrné a lněná semínka zrovna na něm má nejradši-nepůsobí.. je to určitě psychické,bojí se,že to bude bolet a teď i,že tam bude krev. sedím u ní,chválím,ale nevede to prostě nikam.. jinak co s Vámi přesně psycholožka řešila, že to pomohlo,to by mě zajímalo.. |
| Bumbi&05,08,10 | 42508 |
|
|
21.1.2013 22:03:49
ivaxx, koukám, že jste zvolili stejné řešení a taky úspěšně
![]() |
|
|
21.1.2013 22:03:25
já jsem z těchto důvodů dávala dceři do školky dvě 0,5 lahvičky s vodou na den - jednu na dopoledne, druhou na odpoledne, když tam spala. Na to vypití už byly učitelky schopné dohlédnout. Zdůvodnila jsem to problémama s ledvinama (což měla kvůli té husté moči, jak málo pila), učitelky akceptovaly bez problémů a byly velmi nápomocné.
Někdy s sebou do lahvičky dostávala jablečný džus s vodou, když chtěla. Ale ohlídat to pití v hrnečku školkového čaje co jí nechutnal, bylo nemožné. |
|
|
21.1.2013 21:57:08
prožila jsem s dcerou v bleděrůžovém
Lactulosa nepomůže, pokud k tomu dítě dostatečně nepije - což to moje nepilo Pomohly glycerinové čípky... spíš psychicky, než fyzicky. Čípky se totiž staly takovou hrozbou, že se raději vykakala sama. Problém byl tak okolo 3 roku, trvalo to skoro rok. Teď jsou jí 4 a už chápe, že musí pít, aby se jí dobře kakalo a nebolelo jí čurání (to se přidalo potom díky tomu, jak málo pila - vypila jen 2-3 dcl za den a měla moc hustou moč s krystalkama a bolelo jí to - to vedlo k tomu, že začala pít víc, jak pochopila souvislost mezi pitím a bolestí při čurání). Glycerinový čípek jsem dávala celý, do 60 vteřin začala kadit (a to fakt nebyl účinek toho čípku, ten vyletěl celý, neměl šanci se rozpustit, ale čípek překonal tu psychickou barieru "nebudu kakat, bude to bolet"). Úprava stravy nebyla k ničemu - už takhle jedla vhodně. Klíčem u ní bylo to pití. |
| Svynka | 130628 |
|
21.1.2013 21:52:36
Pafča, mali sme so synom ten istý problém a vo veku Tvojej dcéry sme s ním - celí zúfalí - šli k pschologičke. Neverili sme, že nám može nejak pomocť, ale pomohla! Kým sme sa s ňou bavili, on sa tam síce hral, zároveň som ale videla, ako počúva a všetko vníma. Boli sme u nej 3x, a štvrté sedenie som už bola zrušiť, lebo problém bol vyriešený
![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.