| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Stres

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 6776  [Dalších 6466 >>]
Irmi 103002
12.12.2022 16:46:09
77, vidíš, tohle já ještě nemám za sebou, asi. Ještě bych v práci ráda něco smysluplného odvedla. Minulý týden jsem odevzdala závěrečnou práci v rámci dalšího studia, v únoru mě čeká obhajoba. Racionálně bude asi lepší vystřelit na trh práce až poté...
Irmi 103002
12.12.2022 16:43:27
Moniko, vidíš, problém s dokončováním, to mě nenapadlo... možná ještě obava z dalšího životního mezníku a kroku do dospělosti...
Já vím, že "jenom státnice" nejsou žádná hitparáda, mám za sebou dvoje, při práci... ale to jsem já. Ona to má, a má právo, mít zcela jinak.
Přerušeno má do 8/23, času moře, teď objektivně "nemusí nic".
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
12.12.2022 16:41:36
Tomu u nás říkáme, pracuju jenom do výše svého platu.
Irmi 103002
12.12.2022 16:39:29
Koníčku... tebe tesat do kamene... Máš pravdu, jsem zvyklá, že se mi věci obvykle daří a umím je řešit = pokud něco nedopadne, beru to jako vlastní selhání...a odpouštět si moc neumím, to je fakt.
Ad pejsan... zracionalizovat si to umím velmi podobně. Kdybych nejela nikam, ale šla normálně do práce, přišla bych ještě později, než jsme dorazili z Prahy... našla bych ji sama, takhle tam byl se mnou chlap, s nímž jsem odbolela to nejhorší, odřídil cestu k veterináři, vzal si volno další den a hloubil hrob... jasně. Jen mě to bolí, obrovsky. A asi mám podvědomý pocit, že když najdu viníka té situace, bude to bolet míň? Nevím.

Ad práce... i tady se snažím postupovat velmi podobně, jak píšeš. A protože nejsou jen negativa, pořád zvažuju...

Ad dcera - i tady jsi to trefila... Čím víc o tom přemýšlím... ach jo... Pečení by mohla být příležitost...
Děkuju, fakt. Doufám, že se podobnými radami profesně živíš, byla by škoda pro svět, kdyby ne...

77kraska 132593
12.12.2022 16:36:53
Konicek, to jsi napsala pekne.

S praci to mam zrovna tak...driv jsem v praci hledala vsechno mozne, osobni rozvoj a poznani dosud nepoznaneho nebo (v jine praci) moznost menit veci nebo dokonce nekomu konkretnimu pomoci, tak to uz je bohuzel pryc a divam se spis na rozumovou stranku veci (plat, blizkost pracoviste, moznost byt na HO, kdyz to potrebuji kvuli rodine)...holt to beru tak, ze mam jine priority nez praci (dite, zdravi, seniory) a nemam to uz jako kdysi jako mlada holka, ktera nemusi brat na nic a na nikoho ohled. Prace mne bavi, ale ma sve mouchy.
Irmi 103002
12.12.2022 16:24:04
Sedmi,
taky mám pocit, že musím zaštítit všechno... a je to blbost.

kosatka2 89902
12.12.2022 15:40:48
na duševní zdraví při studiu VŠ se specializuje web nevypustdusi.cz , třeba by tam bylo něco pro tebe nebo pro ni inspirativní, ale zdá se, jestli dobře čtu, že ona je celkem podchycena odborníky...
Monika 123907
12.12.2022 15:31:30
Irmi, skončit studimum v této situaci asi je škoda, ale na druhou stranu je otázka, kolik vlastně energie by na ty "jenom státnice" potřebovala a jestli je schopná ji někde vyhrabat, aniž by se úplně zlikvidovala. A potom tedy taky znám lidi, co mají chronický problém právě s dokončováním, uzavíráním, a to čehokoliv. To nevím, jestli by se mohlo dcery týkat ... A pokud jde o to, co jí máš říct, tak určitě ten poslední odstavec tvého příspěvku je naprosto O.K. Princip je, že dceři neradíš, co má udělat, ale dáváš jí trochu vodítko a hlavně vyslovíš porozumění s jakýmkoliv rozhodnutím. Jestli má teď přerušeno, to by možná se nemusela rozhodovat teď, ale hlavně se teď starat o své zdraví a toto začít řešit např. v únoru, v březnu nebo nevím, jak dlouhé přerušení žádala ...
Despi 158359
12.12.2022 15:20:02
Souhlas do písmene!
Koníček mořský 156666
12.12.2022 15:13:17
Irmi, čtu si tady názory a tvoje vyjádření k nim a používáš divný slova: moje selhání, výčitky , zbaběle... Zdá se mi, že máš na sebe nepřiměřené nároky a neodpustíš si nic.

Pejsek nikam neuhnul, prostě shodou okolností na něco umřel a shodou okolností jsi jela na dlouho objednané vyšetření, které řešilo tvoje zdravotní potíže o kterých víš. O těch pejskových si nevěděla. A stalo se, to není tvoje selhání. Mně umřel pes, když jsem byla v práci - je moje selhání, že jsem šla do práce a on umřel sám ? Není, je to jen shoda okolností.
K práci - hodně pragmaticky bych si zhodnotila, co mi moje stávající práce dává a bere. Jaké má plusy a mínusy a jaké plusy a mínusy by mohla mít moje nová práce. I třeba vzhledem k bydlišti stávajícímu a přítelovu. Bez idealistických představ o obsažnosti a zpětných vazbách... Mě v mé stávající práci štve mnoho věcí, které nezměním, ale rozumově má spoustu výhod.
K dceři - dceru bych maximálně podporovala ve všech jejích rozhodnutích. I když s nimi úplně nesouzníš. Nehodnotila bych, nevyjadřovala se, prostě je přijímala s důvěrou v dceru a její život a její cestu. Zdá se mi, že jste obě hodně nejisté, chcete být dobré a dokonalé, dobře hodnocené a oceňované od okolí a neumíte se oceňovat samy. Ani za blbosti.
Být tebou věnovala bych se teď maximálně sobě, odpustila si všechna svá "selhání a zbabělosti", věřila sobě i dceři, dbala na zdraví a posilovala se pěknými věcmi, které se ti jistě dějí. Zaměř se na ně a na sebe. Ty jsi nejdůležitější na světě. Podporuj dceru ve všem, nekritizuj, nehodnoť a užijte si, holky, společný čas při pečení.
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 6776  [Dalších 6466 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.