| Cimbur | 64764 |
|
|
13.3.2019 13:34:06
Sklizni, právě, že ročníky starší jsou z velké většiny chráněny lépe, protože nemoc zjevně či inaparentně prodělaly v dětství a jejich imunita drží lépe, než ta postvakcinační. Po vakcinaci se odhaduje, že do 15-let od poslední dávky většinou vyvanula.
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
13.3.2019 13:32:46
Možná budu v krátké budoucnosti přeočkovaná jako zdravotník povinně.
|
| Pam-pela | 97353 |
|
|
13.3.2019 13:12:08
Muumi, jaký heč heč (navíc nejsme ve školce
), a absolutně nechápu, z čeho vyvozuješ, že moje děti něco nechytly a že nejsem dost taktní.Synek chytl neštovice takřka hned, co se vrátil z porodnice, jak jsem psala předtím,na například pohotovosti s akutníma stavama jsme s našima čtyřma byli nesčíslněkrát za jejich dětství (docela drastický byly laryngitidy, a to by asi bylo vymalováno rychle). Malá měla ať očkovaná černý kašel, když se ještě nevědělo, že by to tak mohlo být. Prodělaly mononukleózu, spálu atd, druhý synek dostal ATB už v porodnici...takže já samozřejmě vím, co je to strach o děti, navíc o malinké děti a nezlehčuju to. Povinná očkování samozřejmě mají, aby nevznikla nějaká mýlka, nic navíc teda už ne, a už jsou velcí, takže teď už o sobě rozhodují sami. |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
13.3.2019 13:03:26
Koprofko, ale já to chápu.
Jenže kde máš/máme záruku, že by se třeba nedělo něco jiného? Neznáme nikdo z nás druhou alternativu, co by kdyby...a o tom to je. Já bych taky chtěla být chráněná před vším možným, zvlášť co se týká dětí, jejich dětí, lidí, co mám moc ráda. A už jsem psala, kdyby tak existovalo očkování třeba proti borelióze... Děláme to všichni tak, jak nejlíp umíme a jak nejlepší máme povědomí a podle nejlepších zkušeností, no. A je to tak dobře, i tohle je hrozně individuální, takže pokud je někdo přesvědčen, že nutně potřebuje mít to a to očkování (někdo ideálně všechna), tak je to jeho volba...ale lidi to mohou mít prostě různě. |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
13.3.2019 12:59:19
Je mi 50+ a spalničky jsme prodělal možná téměř každý? Teda každý z mého okolí podobně starý, co prožil dětství v kolektivu
.Pro mne teda strašákem nejsou, i když vůbec nepopírám, že mohou následky mít. Ale to může mít i ta "obyčejná" chřipka. ![]() |
| Sklizen Ruzova | 150908 |
|
13.3.2019 12:34:06
Zjišťovala jsem víc info o spalnickach. Očkovat se zaclo v roce 1967,takze dřívější ročníky chráněny nejsou. Já jsem ročník 87, protilatky nemám, očkovaná jsem byla. Panika ohledně spalnicek hlavně resi to, že bioekomatky neockuji své děti, ale jsme to pravě my, kteří sice byli ockovani, ale jaksi už nemáme protilatky a kolik nás je, že.
|
| Sklizen Ruzova | 150908 |
|
13.3.2019 12:25:58
Ano, jdu dnes na očkování, protilatky mám negativní, nechala jsem si je vzít.
|
| KoproFka | 76193 |
|
|
13.3.2019 12:16:50
Pampelo, jenže zrovinka u těchle věcí, podle mne tedy, zaleží z velké části také na osobní zkušenosti.
Podívej, já třeba u juniora neřešila nějaké očkování proti rotavirům, nepřišlo mi, že bych mu to očkovando měla dopřát. Nedostal je jako malý, takže v pohodě, nicméně přinesl je shodou okolností ze školy když jsme měli doma 3/4 letou mrňavku (kterou jsem oočkovat taky nenechala - protože u juniora to bylo v poho, přece). Zatímco on byl v pohodě za 3 dny, s mrňavkou jsem skončila na kapačkách v nemocnici, měla 4 dny přes 40stupňů horečky, které nereagovaly na antipyretika (nakonec jí museli něco píchat, ani už nevím co, řešilo se to v noci po telefonu přímo s primářem, dr. co měla službu si nevěděla rady), šlo toho horem-spodem, fakt to bylo strašný. Opravdu jsem si tenkrát myslela, že mi může umřít... sbírala se pak z toho cca rok (každý měsíc měla 1-3 dny zvracecí a průjmové epizody)… Co myslíš, kdybych, hypoteticky měla třetí dítě, tak mu ty rotavitry naočkovat nechám úplně jistě... takže tak |
| nordica | 81215 |
|
13.3.2019 12:14:27
Muummi, paní K.P. rozesílala fakt krásný mail na rozloučenou, uvidíme, kdo tam přijde. Musím se podívat na to 3.znění, ale ani se mi, hrůzou, moc nechce. Tobě taky práci zdar a kdybys někdy chtěla nějakou výměnu info nebo dojmů, (at´tady neplevelíme), můžes klidně napsat na solskin@post.cz.
![]() |
| Lída+4 | 138596 |
|
13.3.2019 12:11:44
Muumi, proti spalničkám se u nás začalo očkovat v roce 1969, děti narozený v roce 1968. Takže kdokoli narozenej 1967 a dřív je normálně mohl dostat (a taky většinou dostal).
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.