| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Tupozrakost

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 464  [Dalších 364 >>]
Lenka 5 dětí 36322
23.5.2014 21:15:29
Chtěla bych se zeptat, jak dlouho si vaše děti zvykaly na okluzor. Malýmu jsou 4 roky, před týdnem dostal brýle, které nikdy předtím neviděl a podle doktorky má hned nosit okluzor na 6 dní v týdnu od rána do večera ~n~. Vůbec si neumím představit, jak to dáme. Za měsíc jdeme na kontrolu, a očekává zlepšení. Pokud se to nezlepší, tak je to tím, že to nenosil poctivě a nebo že nejezdil na cvičení do nemocnice. Takže si umíte představit ty nervy ~a~, jak to dopadne. On to vydrží jen chvilku a pak to sundává. Začal teprve před dvěma dny líp akceptovat samotné brýle a i ty si někdy ještě na chvilku sundává. Poraďte mi, nebo napište své zkušenosti. Moc díky dopředu za názory Lenka
Lindi
  • 
5.3.2014 11:05:50
Ahoj, chci se zeptat jak správně nalepit okluzor. Pětiletá dcera má předepsaný lepicí okluzor Pro-Ophta a nejsem si jistá, zda okluzor na oko nalepit tak, že je oko při lepení zavřené a byl by tak těsně, že oko i zavřené zůstane a nemůže uvnitř mrkat, nebo to při zavřeném oku nalepit tak, že před okom bude prostor s dcera tím očičkem může mrkat.
Po 3 zalepení má také velmi červenou - podrážděnou kůži v místě náplasti :-(. Dále bojuju s tím, že při zalepení oka okluzorem jí na nose špatně sedí brýle - kloužou.
Poraďte prosím jak správně na okluzor.
Eliška
  • 
13.9.2013 10:02:21
Dobrý den.
Mám přítele, který je tupozraký. Uvažujeme o dětech a moje otázka zní, jestli je tupozrakost dědičná? Pokud ano, jak procentuelně je možné, že tímto bude trpět i naše dítě?
Dále jsem se chtěla zeptat, zda jde nějak operativně vyřešit šilhání u tupozrakosti dospělého člověka? Nebo je toto nevratné?
Děkuji
Hezeri 138333
8.8.2013 12:29:11
Dobrý den, mohu se prosím zeptat na zkušenost se zlepšením tupozrakosti? Dceři zjistili tupozrakost v 5-ti letech a léčíme se, nosíme okluzor 3x týdně 3h denně jedno očko a 1x týdně 3h denně druhé očko, je to mor, ale trvám na nepromeškání žádného dne, dcera má 4 dioptrie a 2cilindry na obě oči a dalekozrakost, po 3 měsících došla paní lékařka k závěru, že u nás došlo k 70% zlepšení očí, nevím právě co to moc znamená, byl tam přítel, tak jsem se neměla možnost zeptat. Myslela jsem právě, že se oči s astigmatismem nemůžou zlepšit. Jak je to u Vás? Děkuji za radu.
jahodka 21371
13.4.2013 12:16:16
Sorry, ale ja netvrdim, ze sa nieco musi zlepsovat~;) Ja len tomu nerozumiem, kedze nastastie s ocnymi vadami skusenosti nemam, takze ma zaujimaju skusenosti inych mamiciek s malymi detmi ako sa to u nich vyvijalo. Tiez som pocula nazor, ze sa mozu diptrie na zaciatku liecby zhorsovat, kedze nam sa "iba" zhorsuju a geneticke predpoklady na to nemame, tak je mi to divne. V kazdom pripade to budem konzultovat aj s inym ocnym lekarom ale zatial mam skusenosti, ze skor nevedia povedat nic, akurat cakat ako sa to vyvinie a cakanie pri diagnoze tupozrakost asi velmi stastne riesenie nie je ~a~
A ved sama pises, ze sa synovi rapidne zhorsilo lepsie oko pri noseni okluzora? Ako sa mu to zhorsilo?
btw. nam sa zhorsuje tiez dioptricky, tak nam zrusili na 8 tyzdnov okluzor, zasa sa zhorsilo skulenie a tupozrakost...skratka nechcem nieco zanedbat, kedze dost hrame o cas
a hlavne nespolieham sa vyhradne na lekarov, im bude v konecnom dosledku jedno, ci moje dieta bude nakoniec tupozrake alebo nie
fillantropus 129550
12.4.2013 20:22:26
Jinak na tupozrakost se u dcery přišlo až v pěti a půl letech. Do té doby byla všechna vyšetření, která dělal pořád jeden doktor v pořádku.
fillantropus 129550
12.4.2013 20:21:08
no nevím, mému nevyšetřitelnému dítěti jí vyšetřili okamžitě na první pokus a taky s tím okamžitě začali něco dělat. Po necelém roce ortoptických cvičení, mého usilovného trénování a nošení okluzoru má dcera šanci, že už okluzor nebude muset nosit do školy.
Dari79 114243
12.4.2013 17:28:34
Já se přidám k ostatním, klidně bych zašla i někam jinam.

Orientačně si můžeš dítě i sama vyzkoušet, na jakou dálku jakým okem co přečte (nebo pozná) - neměl by být mezi očima významnější rozdíl.

JInak lékař vyšetřuje svítěním do očička, rozkapáním + na přístroji, větší děti (v 5ti letch v pohodě) pak v přístroji pozorují klec a papouška třeba (když vidí papouška v kleci dobrý, když papouška a vedle klec tak blbý :-) ), v tmavé místnosti třeba svítí různá světýlka a říkají, jaké vidí paprsky, co od nich jdou (nasazují se takové různé brýličky)... Odborně tomu nerozumímm, jenom co si vzpomínám, že jsem dělala já jako dítě :-).

Teď díky mé anamnéze mám taky rzikový dítě a zatím chodíme co 3 měsíce a zatím pořád dobrý... Malý je moc malý a nemluví, takže jen pohledem do očí + po rozkapání na přístroji... Doufámm, že oči zdědí po tátovi a ne po mně. Máme oční specializovanou dětskou, takže jí věřím, že ví, co říká :-)
Aiwy
  • 
12.4.2013 14:16:10
Syn loni v červenci to bu bylo 5let byl na očním předtím i rok zpět,ale nespolupracoval.Loni na očním vyšetření a je tupozraký na levé oko po půl roce jsme šli na kontrolu a dostal silnější dioptrie že ještě máme lepit oko jinak by se mu to mohlo vrátit že tam měli nedávno jednu holčičku ,které se to vrátilo.Chodí ke stejné doktorce jako já.Já stále chodím k této dětské oční dr. od malička v 3 letech mi zjistili tupozrakost,astigmatismus a šedý zakal vše na pravém oku a šilhání s tím jsem byla v 9letech na operaci,poprvé se to nepovedlo tak jsem byla podruhé i tak občas bez brýlí i ujede oko jinak Ok.A to vše přetrvává do dospělosti tupozrakost se mi nikdy nezlepšila.Takže to je dědičné naštěstí dcera(starší než syn) vidí dobře i když mě tenkrát dr strašila že to taky může mít.Po půl roce jsme tam byli, teď v lednu a máme jít zas v listopadu na kontrolu.
štěpánkaa 100291
12.4.2013 14:05:37
tupozrakost vzniká, pokud oči nepracují správně. pravděpodobně je u tvého dítěte toto hledisko OK, ale očař ho chce vidět, zda se postupně nevyvinula~d~ konzultaci u jiného očního si samozřejmě můžeš domluvit v "mezičase", abys byla klidná (taky jsem to udělala, naštěstí závěry kontrolní očařky byly stejné, jako toho, kam s dětmi chodíme~;)~3~
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 464  [Dalších 364 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.