| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Tupozrakost

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 464  [Dalších 354 >>]
Miilu 74767
12.4.2013 13:05:10
u nás to bylo sice podchycené včas, protože i moji rodiče mají vadu zraku, takže jsme byli s bratrem hlídaní od malička, chodili jsme rovnou na oční, přesně jak píšeš, 1x za rok, ale stejně to u mne bylo k prdu...chodili jsme už tehdy k příšerně starému doktorovi, jiný tam ani nebyl, myslím že se na nás trochu podepsal....hned jak to šlo, přešla jsem si k jinému, co se tam objevil, jsem u něj už přes 15 let a spokojenost
přesně mi tehdy řekl, že s tupozrakostí se dá něco dělat jen u dětí, u skoro dospělých a dospělých se už nezmůže....

teď si schválně zkouším, co přečtu - mám čočky a přečtu na to tupozraké pouze ten velký nápis "rodina" na vrchu stránky, jinak nic, bez čoček se nechytám vůbec~t~
LaDa_A (2 deti) 122643
12.4.2013 12:22:44
To nam rikal optik taky jako jedna z moznosti. Mezi 4-5 rokom nastup do skoly, mnohem vic soustredeni na psani a cteni, takze "idealni" podninky aby problem vyplaval.
Co se leceni tyce, tak v 5 neni jeste pozde na reseni, ta nadeje je tam jeste dost vyrazna. Je to individualni, ale obecne rikaji ze az po 7-8 roku se pravdepodobnost vyleceni vyrazne znizuje.
Hilly. 103234
12.4.2013 12:21:34
Aha, tak proto doporučuje chodit tak často. zatím jsou obě děti na levé oko dalekozraké, mírně. Já mám taky slabší levé oko, ale tupozraké.
kikina80 87111
12.4.2013 12:19:12
Dr nám říkala, že tupozrakost se rozjela asi tím velkým zatížení očí v první třídě, mozek začal potlačovat to slabší oko a používal jen to lepší.
kikina80 87111
12.4.2013 12:16:19
S tupozrakostí se člověk nerodí, ta vzniká v průběhu života (dítěte. Naší dceři přišli na tupozrakost v osmi letech. Na oční chodíme od jejího roku, brýle nosila od roku a 3/4, mezi očima měla mírný rozdíl v diopriích. Do té doby bylo vše v naprostém pořádku, nastoupila do první třídy a po roce chození do školy najednou jedním okem přečetla jen první řádek na tabulce-ten největší a víc ani ťuk. Byl to najednou hrozný skok, dříve četla skoro všechno. Takže tupozrakost, lepení 2 hodiny denně a každý týden na cvíčo, jezdíme skoro třetím rokem, teď už jednou za 3 týdny a OK. Byla jsem z toho na prášky, protože všude píší, že tupozrakost se dá léčit asi do 6 let, ale na očním cvičení mě uklidnili, že tam měli i desetileté děti a rozcvičili je. Dceři bylo osm a taky v pohodě. Asi váš doktor tupozrakost zatím nenašel, ale chce si vás hlídat, na kontroly bych rozhodně chodila, pokud máte tupozrakost v rodině a počkala jak se to bude vyvýjet. Pokud dr. nevěříš zkus konsultaci s jiným dr. Nejlépe dětským ortoptikem, my jezdíme do Litomyšle a super.
LaDa_A (2 deti) 122643
12.4.2013 12:15:58
Asi bych si vyzadala i nazor dalsiho odbornika.
Tupozrakos se muze projevit i pozdeji, u dcery treba v roce, 2, 3 nic, ve 4 se zacala projevovat mensi dalekozrakost, zatim zadna tupozrakost a v 5 uz byl problem velky. Oci se vyvijeji skokove, takze to jeste neznamena ze se ten problem neobjevi.
Taky to mame v rodine takze jsme to hlidali rocne. V 5 se problem projevil na cele care, takze okamzite okluzor, ale zaucinkoval vyborne, v 6 uz byla tupozrakost temer potlacena a ted v 7 uz dobry uplne. Jeste je tam par let riziko zhorseni, takze to kontrolujeme.
Mojička+Monča03/00+Kubík08/07 45828
12.4.2013 12:10:46
To je divné, že ti to ještě neřekli. Se synem jsem chodila na oční od jeho nějakých 3 do 5 let. Manžel je tupozraký, tak aby se případná tupozrakost včas podchytila.
Jednu dobu měl hraniční dioptrie, ale na obou očích stejně, takže jsem asi půl roku střídavě lepili obě oči. Při další kontrole už měl vše v pořádku, na další také, další kontrola už pak nebyla nutná, že stačí při preventivce u pediatra.

Jaké má dioptrie ? Má je na obou očích stejné ? Nebo co vám řekli ?
Hilly. 103234
12.4.2013 11:49:47
Staršímu dítěti je pět, u očního jsme byli už třikrát, ale pořád mi nechce říct, zda je dítě tupozraké, že prý musím chodit k němu tak dvakrát ročně. Mně to lékaři v dětství taky nepoznali a později se s tím už nedalo nic dělat. Začínám být nervózní. Myslím, že je na čase, aby už vyřkl zda ano či ne. Už teď začíná být pozdě s tím případně něco dělat. Tupozrakost je v naší rodině dědičná.
štěpánkaa 100291
12.4.2013 11:21:48
u jednoho syna došlo při nošení okluzoru k tak rapidnímu zhoršení "lepšího" oka, že okluzor lékař zrušil a nadáíle korigoval jen diopritemi a centrací čoček. syn vidí jakš takš (už mu je 16). u nás jsou diagnózy astigmatismus, strabismus (šilhání), dalekozrakost~d~ stejné má i manžel~3~
štěpánkaa 100291
12.4.2013 11:20:01
promiň, ale to že se vada nezhoršuje, pokud je oko dobře léčeno - to máš podložené čím? Oni jeden z očních lékařů, které znám a kam se syny chodíme toto nepotvrzuje, naopak všichni říkají, že je možný jak pokles, tak zvyšování, tak i stagnace, protože záleží především na tom, jak oko roste a pak teprve na tom, jak je korigována vada. I dobře korigovaná vada se při změně velikosti a tvaru oka musí korigovat jinak - mě to připadá i logické, oko přeci neroste podle toho, jaké brýle dítěti nasadíme?~d~
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 464  [Dalších 354 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.