| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Tupozrakost

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 464  [Dalších 374 >>]
Jana, 2/07+10/08+5/11 81165
23.6.2014 9:25:21
Tak to ještě rok není, brýle mu napsali v prosinci, od té doby jezdíme týden co týden, v březnu mu zvýšili dioptrie.
Jana, 2/07+10/08+5/11 81165
23.6.2014 9:23:22
Chodíme skoro rok na cvičení s očima, jezdíme do Šumperku do Ottlensu (z Jeseníku) každý týden na půl hodiny, nemáme problém, že by nám to pojišťovna nechtěla proplácet, během tří měsíců mu přidali brýle, takže nová skla, celé brýle i nová skla jsme měli plně hrazené, nemůžu si stěžovat, akorát to moc nefunguje, ty oči se moc nelepší. Jo, synovi je 5, má cylindr, dioptrie docela nízké, má okluzor na obě oči střídavě celý den.
perko 104605
23.6.2014 7:10:54
V našem městě je na očním lůžkovém oddělení oční školka.Děti tam dochází každé ráno,cvičí oči a domů odcházejí odpoledne.Naše dítě tam taky docházelo a oči si krásně rozcvičil.
Jinak je tuším ve Dvoře Králové.Známá tam měla na několik turnusů synka.A i když bydlí poblíž a mohla by ho tam denně vozit,syn tam musel spát asi měsíc,víkendy návštěvy.
withep 93862
23.6.2014 6:45:29
Jestli chceš změnit pojišťovnu, udělej to honem. Mám dojem, že to lze jen jednou ročně - právě do konce června, a změna platí až od 1. 1. následujícího roku (ale pořád lepší čekat půl roku než rok a půl...).

O informovanosti a dostupnosti ortoptické péče bys mohla třeba napsat do novin, to srovnání s nepovinným očkováním je trefné (a poměrně tragikomické, mě by to samotnou nenapadlo) ~R^
vlad. 38059
23.6.2014 1:14:20
Detska ocni lecebna je ve Dvore Kralove n.L., myslim od 4 let.
Květulina+3 54769
23.6.2014 0:44:16
To souhlasím, opravdu dobrých ortoptistů je jako šafránu. Zkus kouknout sem, jestli tam ve vaší lokalitě nenajdeš víc možností: http://www.ortoptika.cz/
Firenza 130641
23.6.2014 0:32:36
tak pokud to tak je, nebudu váhat ani vyměnit pojišťovnu - jen mám obavu, že ortooptistů je prostě málo a kapacity nestačí....
Květulina+3 54769
23.6.2014 0:27:06
My teda nejsme u VZP, jsme u MV, ale na ortoptiku jsme chodili s dcerou 4 roky a nikdy jsme nic neplatili, všechno hrazené ze zdravotního pojištění.
Firenza 130641
23.6.2014 0:15:16
synkovi diagnostikovali ve cca 2 letech ( cca před rokem ) vysokou dioptrickou vadu, šilhavost a tuozrakost. v tom věku se s tím ještě nic moc dělat nedalo A tak jsme hošíka během roku zvykli na brýle, postupně přidali okluzor a nyní ve třech letech a kousek, kdy už je více schopný spolupracovat začal chodit do oční ordinace na ortooptická cvičení. Jenže mám pocit, že zatímco v jiných oblastech (např nepovinné očkování ) se VZP může přetrhnout, aby mě " informovala" o všech možných vakcínách a nevakcínách, v oblasti ortooptiky vládne hluboké ticho. Ortooptička je na okres 1 ! na půl uvazku ! čekací lhůta na první vyšetření 2-3 měsíce, termín cvičení akceptuju i kdyby to bylo na Silvestra o půlnoci. VZP prý údajně proplatí 10 cvičení po půl hodině a konec, šlus - cvič doma jak umíš. Osvěta nikde žádná, po nocích pátrám na netu po pomůckách..... začínám mít vztek.....
Nemáte někdo více zkušeností? Jak je to s cvičením- proplácí je VZP, dokud je dítě potřebuje, nebo je tam nějaká kvóta ? Dají se někde sehnat pomůcky pro malé dítě a také návody jak cvičit, kdy cvičit atd?.... prý snad existuje i nějaká léčebna..... vím, že v Praze je centrum Kukátko, jenže to je zeměpisně i finančně mimo mé možnosti....tak nevím, asi moje dítě místo odborné péče, budu léčit sama podle návodu z internetu..... trochu lapám po dechu z té situace.... děkuji předem všem za rady, postřehy a zkušenosti.
JaninaH 12107
23.5.2014 21:40:23
Lenko,
dej radši svůj dotaz jako nové téma, takhle v diskusi zapadne.
Určitě je potřeba dítě na okluzor zvykat, neumím si představit, že by ho dítě hned vydrželo mít celý den. Děti mám už dospělé, takže si nepamatuju podrobnosti, ale vzpomínám si, že si taky neustǎle brýle s okluzorem sundavaly. Je potřeba dítě s okluzorem zabavit, aby "zapomnělo", že ho má, třeba si s ním prohlížet knížku nebo stavět z kostek a tak, prostě dělat s ním, co ho baví.
Taky mě napadlo, že jestli budete chodit na cvičení do nemocnice, tak tam by ti mohli poradit.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 464  [Dalších 374 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.