| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Tupozrakost

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 464  [Dalších 384 >>]
Marfuš 141554
9.7.2014 12:42:46
Klid. Není to nic, nad čím mávnout rukou, ale dá se s tím žít hezky. Jsem tupozraká (+ 5 dioptrií na horším oku) a zvládám vše včetně řízení auta.
Leňula, Andělka a Emilka 91733
9.7.2014 12:32:17
Nemůžu se pořád smířit s tím, že mi holka na to jedno oko prostě skoro vůbec nevidí :(
hrozně ráda bych ji pomohla ji to byť jen minimálně zlepšovat. Učitelka ve škole prostě nebere zřetel na to, že je tupozraká, neustále mi chodí ze školy upomínky, že má hroznou úpravu písma, že čte nejhůř, ze třídy. nedokáže pochopit, že když obě oči pospolu nespolupracují, že to prostě nejde ....
mám obavu i o to, jakou školu ji vybrat, protože tupozrací, nemůžou dělat vše, co by chtěli, co si budem vykládat.
Oční nám ani nic nedoporučuje, páč už se s tím prý nedá nic dělat, ale já se s tím pořád nemůžu nějak srovnat, že mi holka na jedno slepne ~a~
Pavla
  • 
24.6.2014 9:12:04
Mám dvě děti a obě tupozraké. Nyní jim je 11 a 9. Cvičila jsem s nimi sama doma, ale bylo to tedy hrozně náročné. Dvakrát jsme byla se synem v nemocnici na týden a tam cvičil každý den. Literaturu jsem nastudovala dostupnou z knihovny (v té době). Dceři se oči srovnali, ale syn je na tom hůře. Napiš mi prosím jak se to u Vás měnilo neurologickým směrem?? Zakladatelce přeji hodně sil.
Janet+sluníčko:-) 75570
23.6.2014 12:33:45
Taky jsme byli v evidenci Rané péče Ostrava.
A v Ostravě jsou oční školky dvě. Nevím jestli jsi z Ostravy... a dochází se na kontroly do Centra zrakových vad na fakultku v OV.
rišulka 117642
23.6.2014 12:10:46
Firenzo, můj prcek už je větší, ale řešili jsme kolem třetího roku podobně jako ty.
Opravdu vřele mohu doporučit Středisko rané péče (SRP) - kontakt nám dal neurolog a velmi se divím, že vám něco podobného nedoporučil a nenabídl nějaký lékař. Adresa, kterou vkládám je pro Moravu, celou, přijedou domů nebo mají centrálu v centru Ostravy, přijedou klidně do Šumperka nebo Zlína.
Nevím, odkud jsi, třeba ti to pomůže nebo alespoň nasměruje k hledání podobné organizace v místě. Pravidelně, jednou týdně dělají cvičení s dítětem, účelem je postupy naučit rodiče, bezplatně předávají k tomu potřebné pomůcky a ochotní, vstřícní a znalí byli velice.
Zároveň s tím jsme absolvovali cvičení ve Fakultní nemocnici, taky 1x týdně, přesně jak píšeš 10 půlhodin, ale tam byla ta úroveň bohužel nižší, pro děti to bylo spíš hraní a pro mě zabíjení času.
Následovala oční školka, která tu úroveň má velmi vysokou - ale už jsme ji nevyužili, u mého prcka se to začalo vyvíjet neurologickým směrem, oči jsou (doufám) uzavřenou kapitolou s "obyčejnou" krátkozrakostí, na to má brýlky a s nystagmem se nic dělat nedá.

Mám kamarádku optičku, místní škola má vysoký standard, ale v regionu jsou tak zoufale nedoceněni, že houfně prchají do Prahy, kde pracují jako obyčejní optici v prodejnách, rozdíl v platu je deset a více tisíc, na pozici optometristy nebo ortoptisty klidně 18, 20 tisíc - a to není problém pojišťoven..

SRP - http://ostrava.ranapece.cz/
podobná zařízení jsou po celé republice, poradit by ti měl doktor nebo si najdi na internetu. To půjde, uvidíš! Neklesej na mysli :)
23.6.2014 11:01:52
Dcera chodila od tří let do oční školky. Kde cvičila denně až do šesti let.
Takže tohle by bylo řešení.
Je to klasická školka se všemi aktivitami.
Akorát že tam je i ortopická sestra, a každé dítě si volá na denní cvičení k sobě, kde asi půl hodiny trénujou.
23.6.2014 11:01:52
Dcera chodila od tří let do oční školky. Kde cvičila denně až do šesti let.
Takže tohle by bylo řešení.
Je to klasická školka se všemi aktivitami.
Akorát že tam je i ortopická sestra, a každé dítě si volá na denní cvičení k sobě, kde asi půl hodiny trénujou.
Ada
  • 
23.6.2014 9:48:27
My používame tak7 plyšový okluzor. Skus najst na nete.
Eva 139232
23.6.2014 9:42:10
Chodím s dcerou do soukromé ambulance ortoptiky, stojí to stovku na půl hodiny, to mi nepřipadá až tak moc a termíny domlouvám jak se nám hodí.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 464  [Dalších 384 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.