| Renka + 3 | 26652 | 
| 
 | 
 30.8.2020 12:48:51 
Valkýro, ale ono je to prospěšné úplně stejně jako ta chůze. Naopak to šetří kolena a kyčle a otevírá větší možnosti, co vidět. Tepově to bude s chůzí nastejno, resp. na tom elektrokole si mákneš i víc, pokud budeš chtít.  
Škoda, že sem nejdou jednodušeji vkládat obrázky, dala bych se záznam tepů na ekole, válení na gauči se to nepodobá ani náhodou.  | 
| Len | 108740 | 
| 
 | 
 30.8.2020 12:43:12 
Lenost neni nic zavadneho 
![]() S nazory je to, jak znamo, jako s ritnim otvorem, kazdy ma nejaky a ostatni lidi nastesti obvykle nezajima. Osobne nesnasim cyklistiku obecne, delaji se mi potom hnusne svaly. Ale muj bratr je vasnivy cyklista, prvni elektrokolo si poridil pred asi patnacti lety z UK, jezdil na nem prevazne do prace. Ted maji elektrokola vsichni vcetne deti a lenost je asi to posledni, z ceho by se muj drahy sourozenec dal narknout.  | 
| Renka + 3 | 26652 | 
| 
 | 
 30.8.2020 12:34:43 
Tak ona je lenost vozit se i na normálním kole. Po roviné malé úsilí a z kopce to jede samo.  Měla bys chodit pěšky. 
 | 
| kysnutá knedla | 99495 | 
| 
 30.8.2020 12:33:02 
"Z pohledu sportovce asi zvěrstvo.." 
Valkýra, to určite áno, ale ja keď mám náhodou chuť sa pohoršovať, tak si to okamžite zakazujem a poviem si, že viem hovno o tom, kto si čím prešiel, či nerieši nejaký zdravotný či iný problém. I vo mne občas vyskakuje čertík nadradenosti, ale snažím sa ho utĺcť hneď v zárodku.  | 
| 
 30.8.2020 12:27:02 
jak, závidím ten časový luxus dať si 100km výlet na kole! 
Každopádne si nemyslím, že platí úmera - čím vačší športovec, tým vačší odporca ebiku. Je to Tvoj názor, neberiem Ti ho, tiež som ho mala ešte nedávno. Teraz vidím rozumné používanie ebiku mi príde ako výborný kompromis a je mi jedno, kto si čo vraví, keď vidí 40tničku na kole s motorom. Somatotyp mám osmičkový, takže sa za ebike fakt nemusím hanbiť.  | 
| jak | 39257 | 
| 
 | 
 30.8.2020 12:17:43 
Svynko, jezdim hodne na Liberecku, to neni rovina. Tepovku mam zmerenou. Me to prijde proste jako lenost.  Ale jo, kazdy to ma jinak. Muj tata by se za elkolo stydel i v 73:). Tak nejak to mame podobne. Ale asi jsem mimo, mne tech 100 co ujedu neprijde moc. Chlapum stacim v pohode. Nic, jdu sekat zahradu.  
 | 
| 
 30.8.2020 11:48:20 
"Já to mám do práce 35km - tam více z kopce, domů spíše do kopce. Tam jedu 1:35h domů mini 1:45h. Na normálním kole." 
Caira, nepochybujem o Tvojej skvelej fyzičke, ale ak máš rozdiel časov z kopca a do kopca len 10 minút, tak si myslím, že nejde o žiadne extra stúpanie, inak by ten rozdiel bol výraznejší. Tým pádom je jasné, že normálne kolo je dostačujúce. Sú ale terény, kde je (pre Teba možno nie) fakt problém vyšlapať to, a tam sa ebike výborne hodí. Áno, dá sa aj tlačiť, tiež to tak robím (ak idem sama, tak beriem normálne kolo a ak sa dostanem do extra terénu, tak tlačím), ale ak máš toho terénu pár km (v našom prípade ak sa niekam chceme dostať, tak sa musíme prehrýzať 6-10 kilometrovým stúpaním - podľa toho kam chceme), tak je prosto lepšie dať si jedničku-dvojku na ebiku a síce furt šlapeš hodne (ulievárňa fakt nehrozí), ale neumieraš, ale užívaš si to.  | 
| 
 30.8.2020 10:58:00 
Renka, súhlasím s každým Tvojím slovom, lepšie by som to nenapísala.  
Ja kombinujem normálne kolo s ebikom, podľa toho kam idem. Srdcovkou je klasické horské, ale vďaka ebiku som sa dostala na miesta, na ktoré by som si predtým netrúfla. A hlavne už možme s MM absolvovať spoločné výlety. Je jedno, že on si dá vačší a ja menší pohon. Hlavné je, že nesedí na gauči a domov sa vráti fakt unavený, spotený. Váha mu ukazuje lepšie hodnoty - viac svalov, viac vody, menej tuku, menej kg, to ho veľmi motivuje. Stravu upravil mierne (mohol by ešte viac, ale som rada, že aspoń niečo zmenil).  | 
| Renka + 3 | 26652 | 
| 
 | 
 30.8.2020 10:49:43 
Svynko, můj známý pomocí elektrokola zhubnul 30 kg, ale prostě není to jen o pohybu, ale převážně o jídle. A ty vyjížďky musí být alespoň hodinu a víc, ne se projet 10 km. Zhubnout se dá, ale platí stejný režim jako ve všem. Když někdo začne běhat a běhá 3x týdně 3 km, tak to taky k hubnutí nestačí. Stejné je to s tím elektrokolem. 
Hlavní je třeba si uvědomit, že ekola a normání kola si nekonkurují. To je jako by někdo posuzoval běh a kolečkové brusle. A proč vůbec jezdit na kole, není to taky podvod oproti obyčejné chůzi? Proč běhat na běžkách, vždyť můžu pěšky? Elektrokolo je prostě jen další pohybová aktivita. Možná se někteří cyklisté cítí být lepšími lidmi, když elektrokolem opovrhují, ale tak to opravdu není. Všechno má své, a je to opravdu lepší než ležet na gauči. Škoda, že někteří lidé, kteří by se mohli hýbat, kvůli hloupým předsudkům radši tento druh pohybu nezkusí.  | 
| 
 30.8.2020 10:36:53 
caira, ak kamarátka nezhubla, tak to nebude ebikom. Resp. si myslím, že nie je možné, že ak by človek bez pohybu zrazu začal makať na elektrokole (áno, dá sa na ňom pekne zamakať, nech to znie akokoľvek zvláštne) že by nič neschudol. Asi ho nesprávne používa (tj motor zapína aj tam kde nemusí), alebo popritom neprimerane žerie.  
MM zatial dal dole 6kg. Predtým nešportoval, teraz má ebike. Viem určite, že do našich kopcov by si na normálne kolo netrúfol (ja na mnohé z nich tiež nie). Myslím, že kdo odsudzuje ebike, tak žije vo viac menej rovinatej oblasti, resp. stúpanie je tam mierne.  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.