| caira (Vojta1/03,Mates11/04) | 5858 | 
| 
 | 
 30.8.2020 10:09:36 
Asi takhle: 
Já to mám do práce 35km - tam více z kopce, domů spíše do kopce. Tam jedu 1:35h domů mini 1:45h. Na normálním kole. Elektorkola jsme zkusili letos o dovolené a přikláním se k názoru, že pro zdravé lidi je to naprostá blbost. Na kratší vzdálenost naprosto zlenivíš, jízdu v terénu si neužiješ, protože to kolo je těžké jako kráva a chová se jinak. Zapomeň rvnou na nějaké hubnutí podle tepovky - to je hovadina. Kamarádka ho má skoro rok a opravdu nezhubla... a taky básnila o hubnutí ne elektru. Pokud to chceš místo motorky na ježdění do práce, pak to i chápu. Ovšem frčet na kole rychlostí, kterou nevyvinu a tím pádem je pro mne těžko zvladatelná, je hazard. Pokud opravdu dobře neumíš ovládat normální kolo, je to hazard. Auta se k tobě budou chovat jako k cyklistovi (50% JAKO DOBYTEK), ovše ty nebudeš mít pod zadkem to co cyklislisti, ale lehčí motorku.  | 
| kysnutá knedla | 99495 | 
| 
 30.8.2020 9:51:57 
Zároveň však pokorne dodávam, že ešte pred pár mesiacmi som bola na tom názorovo podobne ako Ty. Našťastie som už z toho vyrástla, viac chápem, viac rešpektujem  
![]()  | 
| kysnutá knedla | 99495 | 
| 
 30.8.2020 9:49:33 
"Elektrokolo u cloveka do 60 je ostuda." 
Ja si naopak myslím, že toto je ukážkový predsudok toho, kto nevie "vo co góu" ![]()  | 
| Okolík | 129526 | 
| 
 | 
 30.8.2020 9:28:19 
Jak, toto je omezený názor zdravého, relativně mladého/středněvěkého sportovce...  
A pro ty ostatní cyklisty vymysleli elektrokola ...  | 
| Renka + 3 | 26652 | 
| 
 | 
 30.8.2020 8:37:00 
Jistě, ale než se začneš vyjadřovat o ostudě, tak to vyzkoušej s tím měřením tepu a potom můžeš něco říkat. V čem je elektrokolo horší než turistika bez kola, když tepově ti vyjde stejně? 
A jsou lidé, co je bolí kolena, kyčle, mají nadváhu, třeba ani ta chůze tolik nejde. Nemusí jim být nutně 60. Těch 30 km jsem nenapsala, že je to kdovíjaká vzálenost, ale že se na tom dobře porovná, v jakých zónách se pohybuješ a kolik kalorií jsi spálila. Jak jsem psala, není to takový rozdíl, jak by si člověk myslel, záleží samozřejmě, jakým způsobem se elektrokolo používá. Já třeba roviny jezdím zásadně bez motoru a vzhledem k tomu, že kolo má 25 kg, tak si taky zatrénuji. Dopomoc si každý nastaví podle svojí potřeby.  | 
| jak | 39257 | 
| 
 | 
 30.8.2020 8:26:17 
Renko,30 km jezdim Obden. O vikendu 100, nekdy vice. Lide kolem me smysli stejne. Ale to je fuk. Kazdy si muze koupit co chce. Zcela jiste. 
 | 
| Renka + 3 | 26652 | 
| 
 | 
 30.8.2020 8:07:54 
Magrato, jdi do toho, neznám nikoho, kdo by litoval. Já kombinuji oboje, každé kolo má něco do sebe. Předsudky lidé budou mít, ale je to prostě tak, že sami na tom nejezdí a soudí něco, co neznají. Kdo chce, ať si ho koupí v 60 nebo vůbec. Kdo si ho koupí dřív, žasne, jak se mu rozšíří možnosti a o pohybu je to taky.  
 | 
| Renka + 3 | 26652 | 
| 
 | 
 30.8.2020 7:56:46 
Kvítko, já vím, že jsi to o tepu psala. Já mám klidový tep podobný jako ty a jak v tréninku, tak v závodě mi ty tepy stoupají. V Peci pod Sněžkou měli naši závodníci i 200. Nevím, kde a jak jezdíš, těžko můžu soudit. Je fakt, že v Třeboni nebo podél Dyje či Dunaje, nám ty tepy taky nahoru nešly. 
Sleduji to opravdu dost a u více lidí, zařazujeme trénink dle tepové frekvence do tréninku, takže srovnání mám. Elektrokolo bez šlapání, to jsou spíše takové ty elektrokoloběžky? To už s kolem nemá nic společného. Ta baterka by to nemohla utáhnout. Ale vím, že existují benzínová kola, kde se nešlape, tak možná i elektrokola, já jsem žádné takové nikdy neviděla.  | 
| Renka + 3 | 26652 | 
| 
 | 
 30.8.2020 7:53:57 
Jak, já se v cyklistice se pohybuji docela dlouho, ještě loni jsem závodila, teď už jen trénuji děti. A nikdo, kdo se v ní pohybuje, by neřekl, že je elektrokolo do 60 let ostuda. Používají ho i trenéři, protože se nedá stačit mladým svěřencům a nemůže být člověk servaný jako borůvka.  
Stačí si půjčit elektrokolo, vzít si nějaké Garminy či podobné hodinky, které měří tep a jet na 30 km vyjížďku. Když se podíváš na tep, vidíš, že jde skutečně o hodnotný a zdravý pohyb. Pro zajímavost je možné trasu absolvovat i na normálním kole, člověk je pak překvapený, že z hlediska pálení kalorií není až takový rozdíl. Z hlediska zdraví, elektrokololo šetří kolena i srdce. Ono není pro tělo vůbec zdravé vyfunět kopec ve vysokých tepových frekvencích. Ale jo, mladý, zdravý člověk, proč ne. Jenže i mladého může trápit astma nebo potíže s klouby. Jiná věc je chování lidí. Ale to je prostě dané těmi osobami. Problém je, když někdo sedne na elektrokolo po 20 i více letech, kdy na kole nejel. Pak je nebezpečný sobě i ostatním. A bohužel chování na elektrokole koresponduje s chování na silnici. Ovšem ani cyklisti bez elektrokola nejsou úplní beránci a bezohledných je taky dost.  | 
| jak | 39257 | 
| 
 | 
 30.8.2020 7:36:01 
Renko, a ty vis, ze jsem na elkole nesedela? Nejsem jedina s timto nazorem.  
 | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.