| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Cyklistika

(?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 7562  [Dalších 7352 >>]
magrata1 95172
30.8.2020 0:11:46
V mé rodné vísce a okolí jsem jezdila běžně denně. Není to rovina, je to úpatí Bílých Karpat. Ale dá se tam normálně jezdit, i když nejsi sportovec, dá se tam jezdit do vedlejší obce do práce, jezdila jsem tak 17 km do školy, cestou byly 3 větší kopce. Tady musíš být buď sportovec nebo mít elektrokolo. Nebo teda rezignovat na cyklistiku a jezdit všude autem. Cyklisté tady opravdu jezdí jen ti "závodníci". Opravdu se mi nezdá ostudné si těch 10 km pomoct motorem. Taky mych si normální kolo mohla popovézt na autě a jet až tam, kde se to dá. Ale tohle u mě zase postrádá smysl. To mi připadá absurdní. Chci se párkrát týdně projet a když kdyby se mi pokazilo auto a bylo příhodné počasí, řešit to kolem. Kvůli 24 km dvakrát přesedat a cestovat 2 hod. není zrovna optimální. Ale s astmatem tyhle kopce nemám šanci udýchat. Kupovat si nějaký moped by bylo lepší? To by nebyla ostuda jet do práce na mopedu? A proč je ostuda jet do práce na elektokole? To mi fakt hlava nebere. Naštěstí nejsem tak zamindrákovaná, abych se kvůli takovým moudrostem začala stydět, že mi napadlo elektrokolo chtít a že bych si ho kvůli tomu nekoupila. Tady se totiž já nikdy nevytrénuju. můžu teda jezdit výhradně autem, to jo.
Renka + 3 26652
29.8.2020 23:37:58
Jak není to žádná ostuda, to je předsudek. Už jsem to tu psala, člověk má tepovku v ideálním pásmu, tak aby to vyhovoalo srdci. Je to krásné kardo cvičení, přesně v zoně základního nebo vytrvalostního tréninku, pro srdce i kondici ideální. Jen neznalí mají pořád pocit, že člověk na elektrokole se jen veze. Mimochodem se na něm krásně spalují kalorie a máknout si můžeš taky. Záleží, jak si dopomáháš a jakou šlapeš kadencí, klidně si můžeš dát i maximální trénink, když chceš. Ovšem ti, co na tom v životě neseděli, nevědí o čem to je, nejvíc odsuzují.
Katka a 2 výrostci 141251
29.8.2020 21:14:03
Máme kamaráda 67, kam se na něj v 50 hrabem ! Je to důchodce, má čas a najezdí určitě 300km/týden. Doje někam 40 km a večer 40 km zpět - jeho normální den.~t~
neznámá 91073
29.8.2020 21:12:59
Můj to říká taky.
A pak si ho pořídím i já před nebo krátce po čtyřicítce, protože ho budu potřebovat stíhat.~:-D
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
29.8.2020 21:10:52
To říká manžel, že ho bude chtít k šedesátinám.
29.8.2020 21:06:11
Jsem téhož názoru. Plánuju ho na 70~t~
29.8.2020 21:05:25
Tak třeba to jsou rychlí cyklisti na silničkách (silniční kolo). Ono na cyklostezce mezi bruslaři, maminkami s kočárky, lidma na kolobrndách se 30 - 40 moc jet nedá....a když tam takhle někdo jede, tak ho zase taky všichni proklínají.
jak 39257
29.8.2020 21:02:09
Elektrokolo u cloveka do 60 je ostuda.
babi_ 48341
29.8.2020 20:58:20
Renko, JE to i elektrokole. Dřív se většina lidí na kopec bez motoru vůbec nedostala, takže tam prostě nebyli. Ani v takové míře v nížinné přírodě. Na chůzi a jízdu bez motoru jsou lidi líní. Davy se vyskytovaly jen v blízkosti hromadné dopravy a parkovišť. Dnes je to jiné. Je to i o autech a službách - dojet pod kopec autem, vylézt tam a cestou se najíst v restauraci je snazší, než zrealizovat celodenní výlet hromadnou dopravou "s jablíčkem v batůžku". Lidem, kterým stálo za to se takto někam "trmácet" pak bylo kách v té přírodě nechávat odpadky. Vyrostli v nějakém kodexu chování v lese, horách... ať už v rodině nebo skautu. Dneska se prostě všude dostane každý, kodex nekodex. Nebo ti závodníci - výkon je důležitější, než bytí v přírodě.
vertigo 92133
29.8.2020 20:42:36
"Na silnicich je tolik debilu. Co jezdi po alkoholu, co se nesoustredi na jizdu pac telefonujou, piji, jedi za jizdy.."

Chvíli jsem váhala, jestli mluvíš o cyklistech nebo řidičích aut ~;) Protože to, co někdy na silnicích předvádějí cyklisté, je taky dost hrozný. Úplně nejvíc nesnáším ty, který jezdí po silnici, i když je hned vedle cyklostezka. Tak to se mi otvírá kudla v kapse a nebo svírá ruka na ostřikovači... ~t~
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 7562  [Dalších 7352 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.