| Monty | 129940 |
|
|
28.4.2020 11:20:24
Manko,
to je fajn, jenže dítě prostě nemusí sdílet tvůj světonázor a usurpovat si zas právo na svoje pocity. Mmch., my teď doma třeba probíráme (s téměř plnoletým) dítětem autoškolu. Manžel chce, aby si ji syn začal dělat co nejdříve. Syn si není jistý, ve stejné situaci je teď i jeho kamarád, kterému bude 18 o prázdninách, rodiče také chtějí, aby šel pokud možno hned do autoškoly a kamarád moc nechce. Manžel nechápe, co je to za generaci, protože on sám se na řidičák těšil snad už na základce. Myslíš, že ho jako máme nutit násilím a "uzurpovat si svůj názor", když má on názor jiný? ![]() |
| Oliverka | 70017 |
|
|
28.4.2020 11:17:43
Osobně nejsem tetovaci typ, nikdy jsem neměla nutkání. Ale rada na tetování koukám a přemýšlím jaký je Za kterým tétovanim příběh.
Kamarádka si dala tetovani jako dárek ke kulatým narozeninám. Od lokte, přes rameno až na klíčovou kost. Má symboliku - jména jejich děti, což ví samozřejmě jen ona a lidi co je znají. Je to krásná práce, úžasné stinovani, dokonale detaily. teď už jsi ji bez toho tetovani neumím představit. Jo a pracuje ve školství a problém s tím není. |
| Len | 108740 |
|
|
28.4.2020 11:17:31
Nelibi se mi to, sama bych se potetovat nedala ani malinko, libi se mi moje kuze. Ale dospelym detem bych podobne rozhodnuti nerozmlouvala, je to jejich telo. Potetovane lidi nevnimam nijak, jen se mi proste libi mene nez nepotetovani
![]() |
| Manka+Cipísek | 100730 |
|
|
28.4.2020 11:06:58
No, já předpokládám, že kdyby se syn pevně rozhodl pro tetování, tak si ho udělat nechá a mě se nebude ptát na svolení. (pokud by na něj nechtěl ode mě přispět).
Mluvit o tom bude, pokud bude váhat. A pokud by to tak bylo, snažila bych se mu to rozmluvit. Buď si dá říct, nebo nedá. To je celý. Snažila bych se na něj apelovat, aby si to opravdu důkladně rozmyslel, protože se toho už nikdy nezbaví a může se stát (a stává se), že za pár let změní názor. Ale v mojí sociální bublině opravdu není tetování nějaká houfná záležitost a já sama mám tetování spojeno se "spodinou", tj. pologramotné kopáče, kriminálníky, šlapky apod. Vím, že je to předsudek a vím, že je to jen můj pocit, ale uzurpuju si právo na svoje pocity a právo na to, že se mi nemusí líbit všechno. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
28.4.2020 11:06:03
Manko, já ti nevím, rebel chce být člověk možná ve 14, 15, 16 .. v 18 už je dospělý a měl by být z nejhoršího usazen.
Jistě, někdo zraje pomaleji a u někoho k dozrání vůbec nedojde. Ale souhlasím s Rose v tom, že pokud dítě provázíš pubertou, v 18 pravděpodobně k žádnému extrémnímu překvapení nedojde. |
| Stará husa | 154854 |
|
28.4.2020 11:04:32
Znám z doslechu paní, která si tetování nechala udělat k 70. narozeninám. Proti gustu...
|
| Monika | 123907 |
|
28.4.2020 11:03:16
Já bych se tetovat určitě nenechala, absolutně nechápu, proč bych to měla dělat. Na jiných mi je to celkem jedno, i když velká (a případně ještě barevná) tetování považuju obvykle za ošklivá. Dětem bych se to určitě snažila rozmluvit a určitě bych jim nic takového nezaplatila, ale tedy nijak by se nezhoršil můj vztah k nim, kdyby to přeci jenom udělali.
|
| Černá kronika | 103775 |
|
|
28.4.2020 11:01:55
Rose, s dítětem jsem o tom mluvila snad odjakživa a ještě nedávno to u svých známých nechci napsat odsuzovalo, ale stavělo se k tomu poměrně kriticky a najednou otočka. Fakt to není o tom, že rodič s dítětem celou dobu nediskutuje a pak se diví.
|
| Žžena | 83005 |
|
28.4.2020 11:01:12
Tetování se mi nelíbí, ale co si jiní lidé nechají napíchat do kůže, je jejich věc.
Dítěti bych se jen pokusila zprostředkovat realitu stárnutí a toho, že lebka se zdá cool v nácti, ale v padesáti možná bude mít jinej vkus... a taky jiný vzhled kůže. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
28.4.2020 11:00:41
manko, to jsem tedy asi napsala špatně...
já tím chtěla říct, že v těch 18 už je pozdě na to, řešit, co moje dítě udělá nebo neudělá, měla jsem na to těch cca 18 let, ale dál už je to na něm... a neznamená to, že se dítě bude chovat podle mých představ, ale to, že já už to nijak neovlivním - je to jisté smíření s tou situací, a že nemám ani ambice rozhodovat za tak velké dítě (a ani to není tou hranicí 18 let, i to je prostě pozvolné a nepředpokládám, že by 18 narozeniny byl u nás nějaký argument) |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.