| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Nadšenci starých domů a chalup

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 680] Názory 681690 z 845  [Dalších 155 >>]
ZuzkaN 7401
18.5.2009 23:24:34
Pejska, to je krásná chalupa! fakt moc hezká- jsem ji ukazovala manželovi a taky chválil ~R^
můžeš mi prozradit jak jste vymysleli ty kamna? Dají se tím vytopit i další místnosti? a jestli budeš nebo vaříš v té místnosti s kamny, jak to máte vymyšlené s vodou a mytím nádobí atd?? My máme tu světnici hodně malou, ale dřív tam kuchynská kamna byla, tak pořád nevíme jak to vyřešit aby to vypadalo i bylo funkční. jo a chci aby se daly vytopit i místnosti nahoře v patře, abysme tam mohli jezdit i přes zimu.
ZuzkaN 7401
14.5.2009 12:07:32
Bouřko, máš vzkazík v deníčku. Prosím o zřízení složky ve fotogalerii. dík.
My jsme včera byli zas na chalupě, skoukla jsem změny z minulého týdne, to tam byl jen manžel s řemeslníky, tak se mi to už začíná líbit.
A odváželi jsme suť, minule totiž odstranili omítku ze soklu domu- jsou tam kameny a vypadá to mnohem líp. A taky máme u chalupy takový hezký sklípek, ale byl totálně zavežený bordelem, už na to padl min. 1 kontejner, tušit že je tam toho tolik (ještě je to slehlé), tak usmlouváme slevu- jsme jen za vyklízení sklípku dali peněz ~a~ a stále to nekončí ~o~
Bouřka 7675
13.5.2009 17:42:20
Terezo, kontejner byl jen jeden o objemu 23m3. Užilo by se jich i víc, ale není to levná záležitost. Našlapaný byl pořádně, práce byly dokončeny z důvodu, že už se víc nevešlo. Bylo to přes 1 tunu odpadu. K tomu se musí připočítat asi 15 nadupaných popelnic - máme tam hlášený trvalý pobyt, ale bydlíme jinde, takže je můžem využívat čistě k likvidaci toho bordelu. A hromada kovu skončila v obecním kontejneru při úklidu obce. Dřevěné věci postupně pálíme. Stejně nám tam ještě dost zbývá. Slámy byly 3 velké valníky, tu byl naštěstí místní zemědělec ochotný vzít k sobě na hnojiště. A ještě tak jeden zůstal na půdě.
Teraza Horáková 54297
12.5.2009 21:04:45
bouřko, foto super.....

kolik těch kontejnerů nakonec bylo???
Eržika. 36295
11.5.2009 8:03:27
Bouřko, to Vás čeká práce - ale bude to krásné.
My jsem paní, co jsem od ní kupovali náš domeček, říkali, ať vše nechá - už to byl jeden kontejner. Ale využili jsem skříně, židle, stoly...a do školy necky, staré lyže, starý hoblík...a materiál na stavbu ovčího domečku.
Bouřka 7675
10.5.2009 21:37:48
Tak jsem do deníčku konečně přidala pár fotek naší chalupy včetně dokumentace na téma: Co vás může potkat, koupíte-li starou chalupu. Konkrétně jde o 2 vyklízecí akce. Při první jsme vyhazovali velkou část toho, co předchozí majitelé nashromáždili (nevyhodili fakt nic), při druhé desítky let starou slámu z půdy, kde se bude dělat nový strop. Ještě třetina nás tak čeká na zbytku půdy, až zapomeneme na to, jaký to bylo...

http://rodina.cz/starebaraky
Teraza Horáková 54297
9.5.2009 18:09:56
Jinak zdravím bouřko a Hrochu, jdu zkouknout Váš deníček, nebyl čas..... máte fotky????
Teraza Horáková 54297
9.5.2009 18:09:14
Pejsko, můžeš mi majlnout, kde v Jilemnici??? Křižovatka Hrabačov????
Saténové povlečení na Favi.cz - top výběr
Bouřka 7675
8.5.2009 20:39:21
Aho Zuzko,
máš přítele. Jsme na víkend u našich, takže není čas se tu víc objevit, ale jestli budu mít chvilku, tak konečně hodím do deníčku nějaké fotky naší chalupy.
Ty prkna závidíme:-)
ZuzkaN 7401
8.5.2009 13:37:51
ahoj,
Jeno pozemek se mi taky líbí. A je mi vás líto, takové peripetie, bych byla pěkně naštvaná!

Ad prkna- manžel byl zrovna včera koupit prkna na podlahu a ukazoval mi šíři tak 30cm. A jsou stará a prý vypadají pěkně. Ještě nám je zpracují aby vypadaly dobře a zapadly do sebe ~R^

A dneska jel s řemeslníkama předělat podlahu v kuchyňce, bylo tam lino na betonu, lino manžel stáhnul (drželo akorát vlhkost). Dneska rozbili beton a zjistili, že pod betonem jsou vyskládané kameny stejně jako je to v chodbě. Nějak to betonování předchozích majitelů nechápu. V bývalém chlívě je 20-30cm betonu ~o~

Můžu si taky požádat o přítelíčka?

jo a manžel ještě má půjčenou knihu z r. 1903, jmenuje se to Rodinný dům a je tam hodně právě o tom jak se dřív domy stavěly, hodně praktické rady. ~R^ Ale asi bohužel nebude jen tak k sehnání ~a~
[<<Předchozích 680] Názory 681690 z 845  [Dalších 155 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.