| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Nadšenci starých domů a chalup

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 690] Názory 691700 z 845  [Dalších 145 >>]
Pejska 15757
5.5.2009 22:12:27
Máme dost nešikovně umístěný dům na nepříliš rozsáhlých pozemcích. Nechtěli jsme pole, mám dost problémů udržovat tu zahradu, kterou jsme si s domem koupili. Je v mírném jižním svahu, pozemek obdélníkového tvaru a dům stojí v jeho spodní třetině ~d~. Pod septikem už není příliš mnoho našich vlastních pozemků, navíc po jeho konci nám jezdí sousedi, tedy bychom zasakováním podmáčeli cestu, kterou používají pro průjezd traktoru k hospodářským pozemkům. Takže asi žádné další rozumná řešení v tuto chvíli, kdy mám smlouvu na stočné na stole, nenajdeme.
Bouřka 7675
5.5.2009 22:03:30
Prkna 20 cm jsou pořád lepší než 15 cm palubky ~;). S těma 12 tis. ročně za stočný vás to koukám vyjde obdobně jako nás ta nešťastná žumpa ~Rv. Není vůbec žádná šance na ten uzavřený oběh? Je mi jasný, že musí být nějaká možnost vypouštět to i jinam. Do kanalizace, která končí ČOV to samozřejmě nejde, ale kdybyste třeba měli možnost zásaku na vlastních pozemcích...
Pejska 15757
5.5.2009 21:16:27
No jo, Bouřko, prkna by se i daly sehnat. Měli jsme předběžně domluvené na pile v Jilemnici. Jenže na plochu 60 m2 jich je potřeba celkem dost a oni by je dali do kupy jen při zimním klidu. Na podzim chtěli víc než 50% zálohu. I to bychom akceptovali. Jenže nastal problém, jak ta šestimetrová prkna dostat barákem do patra - hydraulická ruka pod jediné okno nenajede, pozemek pod ním už navíc není náš. Tak jsme nakonec skončili s dvaceticentimetrovými na šířku a čtyřmetrovými na délku, které hoši po jednom soukali oknem z přistaveného valníku.
Řešili jste tady taky odpady. My jsme naštěstí chalupu koupili s říkomorovým přepadovým septikem napojeným do kanalizace u silnice, který jsme vyváželi po 17 letech pobytu. Teď septik musíme přemostit, protože obec dostála svým závazkům vůči EU a buduje kanalizaci. Obec to bohužel zadluží na dvě generace, my budeme platit zruba 2 tisíce ročně na osobu stočné (doma je nás zatím šest). Vím že je to z určitého hlediska nutné, ale já bych raději těch 12 litrů ročně investovala do dočištění odpadních vod a vracení do okruhu užitkové vody (prádelna, zahradní hadice). No jo, vymyšené jsem to měla hezky, ale EU mě předběhla ~q~
Bouřka 7675
5.5.2009 19:38:21
LaPepo, jsi přítel :-). My se z choroby snad konečně vyhrabali, zítra míříme po téměř 3 týdnech zase na barák. Jsem zvědavá, co můj pidizáhoneček za tu dobu. Rekonstrukce stylem odjet a přijet k hotovému má něco do sebe ~t~. Ať si to tam užijete.

Pejsko, vítej mezi námi. Problematiku širokých prken známe. Pídíme se po nějakých za přijatelnou cenu. Dost obtížná kombinace...Naši mají u nověji rekonstroovaných částí podkroví taky sádrokarton. Já ho moc nemusím, ale asi se mu taky nevyhneme. Ještě zvažujeme variantu nahradit ho nějakým alternativním materiálem jako jsou konopný desky. Ale zatím nemáme úplně zjištěné vlastnosti.
Bouřka 7675
5.5.2009 19:38:20
LaPepo, jsi přítel :-). My se z choroby snad konečně vyhrabali, zítra míříme po téměř 3 týdnech zase na barák. Jsem zvědavá, co můj pidizáhoneček za tu dobu. Rekonstrukce stylem odjet a přijet k hotovému má něco do sebe ~t~. Ať si to tam užijete.

Pejsko, vítej mezi námi. Problematiku širokých prken známe. Pídíme se po nějakých za přijatelnou cenu. Dost obtížná kombinace...Naši mají u nověji rekonstroovaných částí podkroví taky sádrokarton. Já ho moc nemusím, ale asi se mu taky nevyhneme. Ještě zvažujeme variantu nahradit ho nějakým alternativním materiálem jako jsou konopný desky. Ale zatím nemáme úplně zjištěné vlastnosti.
La Pepa 5341
5.5.2009 17:19:02
Bouřko, dala jsem ti do deníčku nějaký komentář k problematice odpadů, řešíme totéž.

Jinak u nás na chalupě se už dějí věci - teď tam 3 dny byl mobilní katr a řezal dříví na novou střechu - 11/5 startujeme, ovšem já s dětmi jedem na rekreaci na Mácháč :-) Teda jestli se uzdravíme, choroby se nás drží :-(
Pejska 15757
5.5.2009 13:23:03
Zdravím obyvatele starých domů a dovoluji se přidat do vaší diskuse. My jsme se do starého domu na jedné východočeské vesnici nastěhovali před dvaceti lety a od té doby se stále pachtíme s rekonstrukcí. Abychom toho totiž neměli málo, v rámci rodiny nám ještě do péče přibyla dvě stě let stará roubenka v Krkonoších ~t~.
Část našeho domu k bydlení je kamenná. Taky jsme se pokusili chlév podříznout, aby tam mohl mít synek pokoj. Zjistili jsme ale, že bychom nadělali víc škody než užitku - metrové zdi jsou "dvoudílné", prostor mezi nimu je vysypán plevami. Firma se pokusila kousek podříznout, ale raději jsem toho po vzájemné dohodě nechali. Vnitřek dostatečně velké místnosti jsme vykopali, odizolovali jen od podlahy a přizdili štorckou. Syn tam byl deset let celkem spokojený. Nyní se stěhuje na půdu, je už dispělý chlap a potřebuje trochu víc životního prostoru.
V ostatních místnostech, které sloužily také dřív k bydlení, je strop opravdu ještě natíraný volskou krví, na něm je mazanice a jako izolace sloužily opět plevy. Ty si ve své budoucí podkrovní místnosti syn vyklízel, protože za ty desetiletí byly plné prachu a jiného bordýlku. Byla to hnusná práce, ale jinak to nešlo. Místo plev nyní pod podlahou podkroví a tedy na stropech přízemí leží kamenná vata. Na původní trámy položil syn místo shnilých prken nová. Bohužel už nesehnal tak široká (byla tam prna řezaná přes celý kmen), ale i tak to vypadá moc dobře. Tloukl to na hřeby, napouštět bude jen fermeží. Na stropy jsme ale museli volit kvůli nosným konstrukcím současnou vymoženost - sádrokartony.
Jsem tedy romanopisec - všem se omlouvám. Požádám o přátelství v deníčku a přesunu naše zkušenosti tam. Těším se na všechny vaše další postřehy a zkušenosti, naše práce snad nikdy nekončí ~k~
Teraza Horáková 54297
3.5.2009 19:23:03
nespletl, už se těším na fotky.
Sedací soupravy od českých ověřených obchodů na Favi.cz
hroch32 96193
3.5.2009 12:25:32
http://rodina.cz/starebaraky, snad jsem to nespletl :)
Teraza Horáková 54297
2.5.2009 19:36:08
Jeno, to místo je parádní.... škoda, že to dopadlo jinak, ale co, třeba se ještě zadaří.
[<<Předchozích 690] Názory 691700 z 845  [Dalších 145 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.