| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Nadšenci starých domů a chalup

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 700] Názory 701710 z 845  [Dalších 135 >>]
Teraza Horáková 54297
2.5.2009 17:39:56
ahojda, krásný den všem... super fotky... mimochodem.

jdu jen pozdravit, teď jsme přijeli, na web juknu hned, jakmile se zase zabydlím v jiné realitě (tím nemyslím tu virtuální :-))
Bouřka 7675
1.5.2009 16:06:17
Tak se nám poněkud složitě podařilo spustit IE. Upravila jsem do prezentovatelné podoby tu trochu textu, co jsem zatím spáchala. Pokud budete chtít něco přidávat či si založit vlastní deníček, tak mě požádejte o přítele.

http://rodina.cz/starebaraky
Bouřka 7675
1.5.2009 14:59:09
Kacko, tak nějak řešíme, jak budeme ty izolace řešit...víc by věděl manžel, ale teď je zaměstnán. Určitě je to něco, co sepíšu do deníčku.
Ten je na adrese http://rodina.cz/starebaraky , ale zatim více než provizorní. Zjišťuju, jak se to ovládá. Mám poněkud problém s tím, že máme počítač Apple a vypadá to, že to není zrovna zcela kompatibilní. Nevíte náhodou někdo, jak je to s ovládáním deníčku v jiném prohlížeči než IE? Asi s tím půjdu do odborné diskuse.
Kacka + 3 43585
1.5.2009 13:02:03
Jeno, krasna chaloupka. Takhle nejak vypadala puvodne ta nase. 30 let tu nikdo nebyl..jen bezdomovci. Pri rekonstrukci zustaly jen obvodove zdi...cast, kde byl chliv byla spadla komplet. A dneska ma i profik problem poznat, kde bylo stare a kde je nove.

Libik - chytla jsem tvuj dotaz na duvod pocinani lidi, jako jsme my. Uprimne, patrime k tem, co maji v chalupe topeni v podlaze (pod 60 let starou dlazbou, kterou jsme koupili v bazaru) a na dvorku audinu...ale proste mame s muzem oba radi stare veci....mame radi tradice, vyznavame krasu dobreho remesla, veci s historii. A nevim, proc bych se kvuli tehle nasi lasce mela vzdat komfortu. Tak nase deti ziji se vsemi technickymi vymozenostmi, ale taky obklopene vecmi, ktere maji za sebou stoletou historii a ne rychlokvaskami z ikea apod.
Kacka + 3 43585
1.5.2009 12:54:54
Bourko, resite izolace? My jsme u chalupy nakonec delali komplet zaklady (byla stavena proste na zametenem dvore). Metr po metru podkopano, odizolovano a pohoda jazz. I ta nejstarsi kamenna zed ve vychodnim stitu to ustala.
Kacka + 3 43585
1.5.2009 12:52:58
Holky, tipy nedostala jsem se sem uz vcera vecer skrz deti... Tipy na literaturu i dalsi zkusenosti z nasi rekonstrukce rada do denicku pridam. Jaka je prosim adresa? Asi nezvladnu docist vsechno...
Sylva2
  • 
1.5.2009 10:46:58
Nám do baráku uhodilo během 5 let už 2x. Tedy je to novostavba a je to momentálně nejvyšší bod v okolí. Ve starých chalupách se holt dělali nižší stropy:-).
Hromosvod je v pohodě, ani to u nás nevyhodilo pojistky. Sousedům ale uhodilo do takové té krabice na fasádě, co je do ní stažená elektřina ze sloupu a uvnitř vyhořely všechny rozvody. Jsou od nás cca 100m, dům mají tak 1880 cca. A střechu mají níž. Na stejném dvoře stojí ještě novostavba bez hromosvodu a ta nic. Blesky jsou divné.
Bouřek se nebojím, naopak se mi tu bydlí moc dobře. Asi jsem takový typ co ho baví vzdorovat živlům, jenom už děti za bouřky nepouštím ven. Jako malá jsem za bouřek ráda běhala po venku a užívala si toho teplého deště. Taky jsme bývali za bouřek věčně v rybníku... Dneska mě překvapuje, že jsme to přežili~;)
No jsme s MM oba technokrati, takže jsme se racionálně rozhodli pro novostavbu- finančně je to jasná úvaha. Ale vášeň pro staré domy naprosto chápu. Navštívila jsem jich už spousty a některé jsou opravdů úúúžasné. A u některých opuštěných mě bolí srdce, že jsou prázdné a pomalu padají.
JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 7549
1.5.2009 9:53:52
No jo, jenže my jsme nejdřív chtěli kupovat roubenku, která by byla v hezkym místě s pozemkem na zvířata. Když už jsme takovou našli, byla tak drahá, že bychom ji neměli za co dát do kupy...

Nakonec jsme to vzdali a koupili pozemek nedaleko vsi u potoka, že ji postavíme

řešili jsme i zda nám to schálí odbor životního prostředí a tak, ale pak se změnil stavební zákon a najednou nešlo stavět za hranicí intravilánu (či jak se to přesně jmenuje).

Tak se manžel stavil za starostkou obce a ptal se jí, jestli není něco na prodej ve vsi - že bychom měli zvířata za vsí a dům ve vsi. Nabídla nám ten dům a nebo byt v budově, kde je pošta. Do bytu jsme nechtěli a dům se mi zalíbil na první pohled... Pak se stavební zákon změnil zpátky, takže na pozemku už se stavět může, ale už my máme rozděláno tohle...
Jenoň říká, že jednou ji tam stejně postavíme, ale ono to bude na dlouho - hlavně kvůli prachům - jen přípojky 300m za vesnici a pod potokem by vyšly na kupu peněz...

Dětské postýlky - největší výběr na Favi.cz
hroch32 96193
1.5.2009 9:29:13
Ahoj, pozdravuj chotě. Jestli se nepletu, chtěl původně roubenku :-)

S tou cementovou omítkou bych si to ještě rozmyslel. Není problém udělat vápennou a hodit do ní trochu cementu. My taky nezůstaneme jen u vápna, ta by nám brzy odpadala... Ale je fakt, že to máte podřízlý, tak to je jiná. My nemůžeme mít moc cementu právě proto, aby to dýchalo. Navíc já moc cementový rovný omítky nemusim, připadají mi takové sterilní, ale to je taková moje úchylka ~z~
Bouřka 7675
1.5.2009 8:01:26
Taky bych hned jela botanizovat do mediteránu ~:-D, ale musím si vystačit s Šumavou.
[<<Předchozích 700] Názory 701710 z 845  [Dalších 135 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.