Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Bouřka | 7675 |
|
|
1.5.2009 7:59:39
My právě podřezávat nebudem. Mohl by taky spadnout celý barák. Je to z poměrně drobných kamenů. Bylo nám doporučeno udělat jen průduchy a odizolovat podlahy. Jen v té 2. místnosti budeme vlhkost řešit ještě přizdívkou a vzduchovou mezerou, je to nejvlhčí část, protože je nalepená na sousedy. Budoucí koupelna. Elektriku máme, prvorepublikovou. Propadla jsem kouzlu starých černých bakelitových zásuvek a vypínačů. Budeme ji muset komplet vyměnit. Voda se taky bude dělat komplet nová. Nad kanalizací jsem tu už brečela, až bude chvíle, hodím tu naši peripetii do deníčku.
|
| JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) | 7549 |
|
|
1.5.2009 7:53:55
Aha, tak to netuším. A Jenoně se nezeptám - je teď s dětma, Janečkovejma, Piňosem apod. v Řecku na kytkách...
|
|
|
1.5.2009 7:51:38
Do toho já nevidim - rozhodnul to Jenoň po poradě se zedníkama. Ono při podřezávání (kuchyň a koupelna jak jsou ve svahu, tak jsou z jedný strany do výše očí pod zemí a původně byla všude jen hliněná podlaha, nebo prkna na hlíně) se leckde kamení vydrolilo, v jednu chvíli to vypadalo, že se rozjíždí zdi (propadaly se ty klenby, který jsou krom jedný místnosti všude), takže se musely dělat věnce, spárovat, drátovat a jinak zpevňovat. Tak asi proto ten cement všude... ale fakt nevim.
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
1.5.2009 7:51:12
S tebou asi ne, maximálně jsme se myslím akorát viděly. Já byla za svobodna VH a manžel je TK (vrtá stromy).
|
|
|
1.5.2009 7:47:08
L + O? Nebo se osobně neznáme?
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
1.5.2009 7:46:44
To trpění, že si nemůžu dovolit eko izolaci a podobně nás asi čeká taky. Taky leckde budeme muset ustoupit, abysme to finančně utáhli. Jestli je to kamenný, nebude s tou omítkou problém? U nás to právě špatně dýchá, proto ji chceme nahradit vápennou.
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
1.5.2009 7:43:19
Ahoj Jeno, tak váš barák jsme viděla zvlášť ráda. Vím, že něco takového opravujete, čas od času zašmíruju na krkavčích matkách, co je u vás novýho neb jsme s chotěm Jeňonovi spolužáci z ročníku a katedry. Z čehož vyplývá, že z penězi jsme na tom obdobně. Barák moc pěknej a práce na něm jak na kostele
. Ten náš je docela maličký: 1 velká světnice, 1 místnost a 1 pidimístnustka. Proto musíme předělat stáje na bydlení. Ale až ve fázi 2. Hodím fotky, až konečně přijdu na to jak. S manželem se přistěhoval i jiný OS než Vokna a pořádně to ještě neovládám. |
|
|
1.5.2009 7:37:22
Znám lidi, kteří ve starym postaru i žijou. Ráno si nadojí kozu, maj husy, slepice... vyrábí sýr, pěstujou kdeco, vaří z jáhel apod. na kamnech na dřevo... Mají teda kvůli dětem pro jistotu starou stopětku, aby se dostali k DR a tak, ale třeba zvířata z pastviny na pastvinu nepřeváží - převádí je pěšky i několik km.
My teda ta zvířata máme taky, ale na převážení bez skurpulí užíváme vozejk Jinak jsou celkem bezúdržbová - ovce a kozy na pastvině - člověk jen tu a tam doplní vodu a než bychom je podojili, to jsme radši bez sejra, králíci v ohrádkách na trávě (a dokonce se nám teď lehce přemnožili - během měsíce se nám narodilo 25 mladých ), nepůvodní želva ve venkovní nádrži se živí utopeným hmyzem atd... |
|
|
1.5.2009 7:22:54
Ahoj
My nejsme úplně radikální - okna a podlahy budou dřevěné, ale třeba omítka cementová... Lecos jsme si odpustili kvůli ceně, ačkoli muž je povoláním ekolog a děsně trpí, když si nemůže dovolit eko izolaci apod. Koupili jsme tohle (v tu dobu už nějakej čas neobydleno - zemřel tam člověk bez potomků, tak to propadlo obci): ![]() Kuchyň (byla rozdělená cihlovou příčkou na dvě místnosti, tak jsme ji uvedli do původního stavu - světnice 7x5m) ![]() Koupelna (no, byl to chlívek) ![]() Podkroví: ![]() Kamenné zdi 40-90cm ![]() Odkrývání stropu - ten jsme udělali nově - betonovej: ![]() Zdi jsme opravovali kamenem, ale místo jílu malta: ![]() Klenby jsme čistili a spárovali, aby se mohly zachovat, protože se propadaly: ![]() Teď už máme novou střechu: ![]() V podkroví se na klenby musel položit dřevěnej rošt, na něj desky (nevim, jak se to jmneuje - takový ty lepený třísky) a na to přijde dřevo.. ![]() A tady je vidět, kde ve světnici zůstanou vidět kameny a kde budou omítky (obdobně je to v chodbě, koupelně a venku) ![]() Jinak tam nebyla elektřina, voda ani odpady, takže se musela podkopávat i silnice ve vsi, abychom se mohli napojit... |
| Teraza Horáková | 54297 |
|
30.4.2009 23:10:09
tohle tak nějak pocitově.... tam nemělo být
))) Tím jsem si zdůvodnila tu děsnou skobu, co máme těsně před lednicí.a p.s. položili jsme do ložnice plovoučku a při nastěhování postele, postel vyjela z ruky ) no díra, abych nepřeháněla, dírka, 0,8 x 0,5. Mám tam už 4 roky pěknej kobereček, protože, když mi sdělili, že jestli to chci vyměnit za cenu 80,-- Kč za jednu parketku,, tak musíme vystěhovat tu skříň - 240 cm šíře, 160 výše, .... tak jsme se na to prostě vyprdli a kobereček byĺ v akci a ladí ))papa, dobrou, deníček projedu a palce držím. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.