Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Bouřka | 7675 |
|
|
30.4.2009 23:04:11
Naši dávali nový lino do kuchyně loni. Nádherný a drahý. A hned vzápětí na něj spadla rozpálená žárovka a v prostřed kuchyně udělala nehezký flek
.Když nebude na kvalitní podlahu z odolného dřeva (jako že asi nebude), tak asi taky skončíme u lina. Letím taky do postele. Zítra trošku pohnu s deníčkem. |
| Bouřka | 7675 |
|
|
30.4.2009 22:56:05
Zuzko, jestli nějaké foto závěsů objevím, tak dám k dobru. Případně jsme příští víkend u našich, tak nafotím.
|
| Teraza Horáková | 54297 |
|
30.4.2009 22:41:17
bouřko, hrocha pozdravuj, třeba i ráno, až se vrátíš z košťatového výletu
))jinak prostě existují tvrdší druhy dřeva - dub, třešeň - pak ty dovozové druhy, no to asi už lítám na tom koštěti a ve sférách přání.... dražší. Co se jakéhokoliv druhu dřeva týče, buď se pohybujeme ve sférách - jako já, že je to chalupa na rekreaci a neměli jsme moc příležitosti tam poslední roky jezdit a jen investovali a sháněli a hledali a počítali a vymýšleli a koukali a pak - "JÉÉÉÉÉ, TO JE PARÁÁÁDA" a ano, vadí mi, když se k ní někdo chová nehezky. A vzápětí si uvědomím, že je to podlaha, aby se na ní chodilo, zbrousit se dá, nalakovat také. To ta novost toho všeho, všechno je nový, voňavý, pomalu budeme lítat ))to určitě znáte a chápete. Srovnatelná blbost, první den, co jsme položili lino v bytě (nové), se nám povedlo do něj udělat skobu ledničkou. No holt lino za lino, taky nestálo korunu, ale tady, kde žiju denodenně - je to sice k naštvání nad vlastní hloupostí, ale to není to vysněné, bourané, tady prostě žiju každý den. Jinak - moderní vymoženosti vnímáme obdobně, takže o tom žádná. A p.s. vypadáte jako na stejný vlně. Gratuluju a moc přeju. To je v případě podobných kousků dost potřeba. ![]() |
| Bouřka | 7675 |
|
|
30.4.2009 22:31:28
Terezo, Hroch odpadává do hajan
. Nevím, jestli odpovídám přesně na otázku, ale my žijeme v rámci možností ekologicky šetrně, ale normálně. Bez kotle (dřevo, časem snad solární ohřev vody), sprchy, automatické pračky a sporáku se nestěhuju . Prostě třídíme odpad, máme kompost, používáme ekologicky šetrné výrobky, když to jde, chodíme pěšky, chceme mít zahradu s vlastní zeleninou, chci látkové pleny, ale taky máme 2 auta a v baráku bude možná víc přípojek na internet než zásuvek na elektřinu. Vlastní mléko špatný není, ale neplánujem. Stejně na něj mám alergii. Ale slípky jo. |
| Bouřka | 7675 |
|
|
30.4.2009 22:16:33
Terezo, my máme docela štěstí. Barák přeci jen není tak starý, takže okna máme normálně velká a světnice je světlá. Ale budeme muset pořídit světlovod do chodby.
Dík za zkušenosti s dřevěnou podlahou. Manžel by ji chtěl, mně by se sice líbila, ale mám velké obavy právě z té odolnosti a údržby. Byla by hodně namáhaná, světnice bude sloužit jako kuchyň a obývák zároveň, zpočátku i jako naše ložnice. Pořád se o tom ještě dohadujeme. Jinak považuju za rozumný přístup zachovat u staveb hlavně venkovní hmotu a vzhled a vnitřek rozumně přizpůsobit tomu, aby se tam dalo bydlet. |
|
30.4.2009 22:13:13
nemyslela jsem to tak. Ptala jsem se na důslednost. Jakože budeme prát v potoce, voda jen studená ve studánce..... mléko jen od vlastní krávy, či kozy....automatická pračka nesmí do domu.
nebo zda v souladu s dobou a vymoženostmi, nebo OPRAVDU tak, jak to bylo. Tak takhle. to není tak divná otázka, mnoho lidí žije alternativně, vůbec se jim nedivím, prostě volba. |
|
30.4.2009 22:09:48
Hrochu, tak v tom nejsi sám. Jsme magoři dva. Připočtu-li manžela a on je opravdu velmi ANTIDUCHAŘSKÝ - TAK 3 a přidávám půlku za jeho naprostou netoleranci vůči většině pocitů, co nejdou pragmaticky rozebrat. Krom lásky k dětem a mně
))))Takže 3,5 ) |
| hroch32 | 96193 |
|
|
30.4.2009 21:58:00
Budu za magora, ale přesně takhle by se barák kupovat měl
![]() Neříkám, že není dobré koukat se i na stav a samozřejmě peníze. Ale pocit je to hlavní. |
| Bouřka | 7675 |
|
|
30.4.2009 21:57:24
"Já chápu, že si někdo postaví nový barák, nic proti tomu. Taky jsem měl (i jsme měli) několikrát fázi, kdy jsem chtěl novostavbu."
Hi, hi, a ještě ji mít budeš. A mockrát |
| hroch32 | 96193 |
|
|
30.4.2009 21:51:47
To povyskočení jsem moc nepobral
Jako že si mam poposednout z vedení? V tom případě stejně nechápu ![]() Já chápu, že si někdo postaví nový barák, nic proti tomu. Taky jsem měl (i jsme měli) několikrát fázi, kdy jsem chtěl novostavbu. Ale nakonec jsem rád, že to dopadlo jak dopadlo. Ohledně toho, že jsi viděla skoro totožné baráky a nepůsobily na Tebe stejně.... to mě ani nepřekvapuje. Já tomu zjednodušeně říkám genius loci. A mám zkušenost, že někteří lidé jej vnímají a jiní ne. Podle mě to není nic nadpřirozenýho, stačí si uvědomit, že člověk je docela složitý "přístroj" a každý je originál. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.