Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Teraza Horáková | 54297 |
|
30.4.2009 21:50:32
tak to jsme žabaři, jeden domeček 1790, druhý 1850. Oba roubenky. A rodinné záležitosti.
|
| Katla | 31249 |
|
|
30.4.2009 21:50:11
To si přečtu. I když mě romantické představy přešly už ve dvanácti, kdy jsem na naší chalupě tahala kýble vody od studny k míchačce. A míchačka vypadala jako dělo - na kolech od povozu předělaný sud, vzadu motor. Doma si jí vyrobil jeden z místních lidí. Opravoval jsme každé prázdniny a nikam jinam se nejezdilo. A vzhledem k tomu, že to padalo, tak je mi jasné, že vrátka jsou to poslední
))))))))))) |
|
30.4.2009 21:46:22
no, Hroudo, a možná je chyba, že jsme přestali spoléhat na instinkty a pocity, protože - když do některých věcí jdu spíš rozumem a pocit říká "NE", tak to někdy dopadne i dobře, ale nebývá to ono.
|
| Katla | 31249 |
|
|
30.4.2009 21:44:57
že v naší rodině už je barák po babičce a rodný dům mojí maminky, což je taková stará kamenná chalupa, s černou kuchyní, suchým záchodem, 300 let stará, byla před spadnutím v roce 1985, kdy naši dokoupili i část, kterou nezdědili, a já prostě každou chalupu, která se potenciálně nabízí, poměřuju tímto nedostižným standardem naší zříceninky. Potřebovala bych sehnat něco hooodne podobného, abych se tam cítila jako doma. jak se to pak opravuje, to už tuším - pomalu a draze
. |
|
30.4.2009 21:41:58
Pokud se nemýlím, manžela se zeptat nemůžu, ale ověřím, tak taky měkkou, velká místnost. Myslím, že borovice. Ale ono nejde o cenu krytiny jako takovou, ale o to, že ta hlína se musela vykopat, odizolovat - podpolštářovat, - podlaha se zvyšovala ve výsledku o cca 8 cm, následně bylo nutné zvednout stropy, takže náklad pěkný a podlaha nádherná. Materiál ověřím, rozhodně dub to není. Cenu za metr nevím, podívám se do papírů.
Jinak jsme snili o dubové, no, zůstalo o snu. |
| hroch32 | 96193 |
|
|
30.4.2009 21:41:08
František Nepil - Jak se dělá chalupa. Vřele doporučuju
![]() |
| Katla | 31249 |
|
|
30.4.2009 21:37:47
chceme koupit chalupu s perspektivou bydlení na stáří
)) , případně dříve. Předběžně jsme se spolu shodli zatím na jediném kritériu - až tam budeme stát a uvažovat zda koupíme nebo ne, hlavní je cítit se tam doře, mít ten pocit, že "to je naše" - zapřísáhli jsme se,že nedovolíme rozumu, aby nám z praktických důvodů vnutil něco, co propstě nebudeme mít hned rádi. ---Samozřejmě víme, že TAKHLE se barák nekupuje ![]() |
| hroch32 | 96193 |
|
|
30.4.2009 21:37:01
Jj, tky o tom přemýšlíme a spíš tam nebude. Jestli nás teda nepřekvapí projektanti.
V moudrost předků bych v tomto ohledu i věřil (v sousední vesnici od našich stojí kostel v místě, kam mlátí neustále, krávy na okolní pastvinu v době bouřek nikdo nevyžene, pár už jich to odneslo; ale baráky, co jsou o kus vedle jsou už z obliga), ale co nebylo může být... a náhoda je sviňa. ![]() Zrovna se rozjela nechutná bouřka... |
|
30.4.2009 21:29:56
hrochu a důsledně... nebo si malounko povyskočíš? mne tohle téma fakt zajímá.
jsem v téhle debatě dlouho, aktuálně se chystáme stavět, no, novostavbu, v té asi budeme bydlet, pokud přežijeme bitky mezi autory vize - a projektanty stavebními - mají stejné vzdělání, ale zahradu chci starou. Kdyby ten starý velký listnatý strom měl stát víc než oplocení, tam ho prostě naimplantuju.... a tenhle pocit mám už moc dlouho, asi to vypadá dost řachle, netvrdím, že jsem v normě.... ale, co se starých domů týče, prošli jsme jich fůru, nakonec rozhodla dostupnost a kořeny k žijící rodině, tudíž nereálné. Tady nic není.... Ale, protože se občas zabýváme realitami, prošla jsem jich hodně v jiných regionech. No, duchařská jsem přiměřeně věku, manžel ani trochu... většina těch domů si je vizuálně dost podobných a přesto bych některé nekoupila ani za korunu, i když zahrady byly krásné, klid, velký pozemek, tma jako všude jinde. Sem zavádím tu negativní duchařinu, co? Ale blbý pocit. Divně nejen já. I manžel. Chápe to někdo? |
| Katla | 31249 |
|
|
30.4.2009 21:27:59
což s je starý kamenný barák - šutry slepené hlínou, metrové zdi, malá okýnečka, kromosvod nikdy nebyl a nebude. Když jsme o tom uvažovali, tak kdosi, kdo tomu lépe rozumí, nám to vymluvil - prej když tam 300 let nepraštilo, tak tam nepraští, ale jakmile tam dáma hromosvod, tak tam praštit může, a ta chalupa tu šlupku prej neustojí. Mám za bouřek strach, jsou tam občas pěkně divoké, ale věřím v moudrost předků - že to místo prostě vybrat uměli.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.