| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Fobie a strachy

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 4181  [Dalších 4021 >>]
TaJ 81121
25.10.2017 9:05:34
Epepe, náš měl zažívání v pohodě, to myslím asi souvislost mít nebude, náš zase vždycky po ukončení toho záchvatu chtěl napít, když byl menší, tak i mlíko, vypil ho, lehnul a usnul...ráno nevěděl o ničem, zato my byli ze začátku vyřízení, když to měl za noc třeba dvakrát...někdy to trvalo 20 minut, někdy skoro hodinu...
TaJ 81121
25.10.2017 9:03:01
Epepe, je možné, že už to brzy přestane, u nás to taky skončilo někdy kolem toho 6.roku, už teď nevím úplně přesně...ono už se to pak objevovalo spíš výjimečně, v nějakých náročných situacích, takže už jsme to pak moc nesledovali...
Epepe 89236
25.10.2017 9:01:30
Přesně tak, běhá po bytě a volá: Maminko, pomoc, zachraň mě! Nebo sedí na posteli, křičí, jako kdyby ji na nože brali a pere se s peřinou. Ráno neví nic.

Mám dojem, že to souvisí i s jejím zažíváním. Často pak jde na WC.
TaJ 81121
25.10.2017 8:58:58
Magrato, ale to byly spíš noční můry, nebo špatné sny, než děsy....ty děsy si dítě ráno vůbec nepamatuje, ani v noci, když ječí, pere se, válí se po zemi...tak většinou nevnímá, nezabírá mluvit na něj, pochovat, to se pere ještě víc, nedá se z toho moc probrat a prý se to ani dělat nemá...nejrychleji to přešlo, když jsme jen seděli u něj a hlídali, aby se o něco nezranil, když s sebou mlátil hodně, nebo když i vstával...poprvé nás to hrozně vyděsilo, pak už jsme věděli co a jak, ale bylo to stejně docela vyčerpávající, člověk s tím v tu chvíli nemohl nic dělat....pak to najednou jako cvaknutím vypínačem ustalo, párkrát se nadechl a usnul...ráno nevěděl vůbec o ničem...
TaJ 81121
25.10.2017 8:56:16
77krasko, nevím, jestli na to nějaká studie je, ale vím o víc dětech, které spí s rodiči a ty děsy mají stejně, to podle mě vůbec spolu nesouvisí, souvisí to se zpracováním různých vjemů a dojmů...a některé děti mají prostě tu nervovou soustavu déle nevyzrálou a jsou na to náchylnější, takhle mi to aspoň vysvětlila tenkrát neuroložka...
Epepe 89236
25.10.2017 8:55:22
Já proti tomu nic nemám, klidně to budu zastávat s tebou.
Ale jsem odpůrce spaní rodičů s dětmi v posteli. :-) Osobně bych se absolutně nevyspala a byla bych nejméně o polovinu horším rodičem. :-)
Epepe 89236
25.10.2017 8:53:41
Hm, tak budeme trpěliví. Myslela jsem, že to před školou většinou vymizí.
77kraska 132593
25.10.2017 8:53:40
Epepe, tak v 6 letech jeste stale spalo s nami v posteli :-)

nechci rikat, ze deti spici s rodici v posteli nemaji nocni desy, na to bych si musela precist nejakou odbornou studii

ja jsem holt zastankyne deti spicich v posteli s rodici
magrata1 95172
25.10.2017 8:51:09
Naše děti (i synovci) to měly jen párkrát. U sebe se na to z raného dětství nepamatuju, ale tak od 10 let do 17 jsem mívala hororové sny tak 2x týdně.
Foxy 22754
25.10.2017 8:51:02
Zajímavá otázka. Syn na noční děsy trpěl, občas míval období, kdy byly velmi intenzivní a měl je každý den, pak třeba týdny nic. Také jsme nevypozorovali žádnou pravidelnost ani souvislost s denními aktivitami, jídlem, fázemi měsíce, atd. Nastávaly přesně jak popisuješ, zhruba do hodiny po usnutí, pak už celou noc ok.
Rozhodně je měl ještě při nástupu na ZŠ, pamatuji si, jak jsme zapomněli upozornit vedoucí, když jel na první tábor, a ty to chudáky pořádně vyděsilo. Teď už je léta nemá, ale odhaduji, že tak do 7-8 let se objevovaly.
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 4181  [Dalších 4021 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.